Főoldal

Diplomatavadász 1x03.-04.

A véleményemmel róla szerintem mindenki tisztában van, hiszen fedi a nagy átlagét. Bár azt azért kötve hiszem, hogy van kisátlag is, de ki tudja. A lényeg, hogy a képi világ még mindig nagyon szép, a HD technika minden előnyét kihasználják. A berendezés és a díszlet is a gazdagok világát tükrözi, ellenben mondjuk azzal, hogy kötve hiszem, hogy ez bármilyen nőt is tudna érdekelni a 30-as korcsoportból. A poénok nem ütnek, a szereplők pedig továbbra is olyan semmilyenek. És akkor a "háttér életről", vagy a külsős jelenetek hiányáról ne is beszéljünk...


Sokat töprengtem például a harmadik rész nyitójelenetén. Itt vajon a k betűsnek akarták beállítani a főszereplőcsajt, vagy csak szimplán a gazdagság az agyára ment? Apropó gazdagság szép tágasak a terek, hiper-szuper és csili-vili modernek a berendezések, ami az amerikai sorozatokban inkább pozitívnak számít itt kemény káromkodásokat vált ki. De hát ez van, mikor két cégvezető, szexésnyújork-koppintós bigét és egy restaurátor-amatőr festőt összehoznak egy magyarsorozatban. Ami még külön zavart az öltözői jelenetben nagyon takargatták magukat, ami miatt elvesztette a "természetes báját" az egész jelenet, ami különbenis nagyon nevetséges volt: két dolgozó nő napközben leruccan jacuzzizni valahová és pezsgőt kortyolgatnak. Vagy velem van a baj és ez tényleg gyakori?

Nóra: Ha egyedül hagysz woodoo babát készítek rólad és megszurkálom.
Eszter: Nekem van védelmem, mert a feng shui legyőzi a woodoo-t.
Nóra: De miért?
Eszter: Azért mert a kínaiak többen vannak.


Az első két rész legnagyobb negatívumja az volt, hogy az ég világon semmi sem történt benne. Az utolsó 5 percben behintették azt a zseniális ötletet, amiből a cím is ered és kvázi ezzel felhúzták a nézőt, hogy kap 35 perc felvezetést, majd egy csepett sem visszatérésre okot adó kamu "csattanóval" zárják az eseményeket. Rossz hírem van itt sem történt semmilyen érdekes esemény. A szakács srác, aki a főcímben van nem szerepelt, Picinek is csak egy jelenet jutott, de cserébe legalább megjelent a legérdekesebb figura a történetben: Miller Zoltán megszemélyesítésében. Gondolom mondanom sem kell, hogy az ő színészi játéka volt az egyetlen, amire nem lehet okunk panaszkodni.

Rebeka: Ricsi teljesen lefárasztott, és ehhez még csak nem is kellett lefeküdnöm vele.
Nóra: Ezt hívják sportnak.

Mint ahogy fentebb is mutattam ilyen, és ehhez hasonlatos hangzatos, értelmetlen női csevej zajlik az egész sorozatban. És teszem hozzá, hogy ez a fenti szerintem az egyetlen értékelhető poén volt a múlt heti két részből. Volt egy jelenet, mikor Nórát meglátogatta az apja, és a húga fözött vacsorát. Na annak a családi látogatásnak csak annyi volt a funkciója, hogy megismerjük és elhintsék, hogy ő is befolyásos, de ennél még Ákos feltűnésének is több értelmét láttam ugyanebben a szálban. Abban legalább látom a potenciált. A másik, amin kiakadtam az Eszter kislánya volt, aki szerint tök szupi, hogy a főszereplő csaj kiakar fogni egy diplomatát és kimondani a boldogító igent az oldalán. Mondjuk biztos én ismerek túl kevés 7-8 éves kislányokat, de szerintem egyik sem beszél így, mint ahogy itt a figura. És a főkedvenc poénom, ami így vizuálisan érte a nézőt azt inkább nem is mondom, hanem csak mutatom. Jokerre tessék koncentrálni:


Oké, tévedtem, elnézést. Eszembe jutott még egy, ami miatt a sorozat végképp leírta magát nálam és ennél keményebben cancelt én még életemben nem osztottam ki, pedig... Vásárolnak a lányok, a szöszin egy bolti ruha, majd Eszter kirángatja a boltból, a kijáratnál becsipog, mire ők: "Bocsi, elnézést, a ruhám az öltözőben, rögtön jövünk vissza". Majd bemennek egy sportboltba, és a logika megkívánja ott is, hogy becsipogjon. Kérdem én hol van a biztonsági személyzet? Persze azt sem zárnám ki, hogy statisztériára már nem maradt pénz, mert olyan drága volt a kamera. Legalábbis számomra ez logikus magyarázatnak tűnik, hiszen egyetlen külső jelenet sem volt ezúttal - Miller két méteres sétálását még nem nevezném annak, sem pedig a kocsi oldalára szerelt kamerát (aminek végképp semmi értelme túl azon, hogy jópofa a kép), elnézést-, de a belsőkben sem szerepelt statiszta, csak értelmetlen, nagyon jó indulattal "mellékszereplőnek" nevezhető arcok.

A vágás egyszerűen csapnivaló. Az "előző részek tartalmából"-ban például minősíthetetlen, egyedül a szöveges rész van jól összerakva, viszont képileg értelmetlenül béna, valamint az utómunkából kimaradtak az ajtón való csengetések és a telefoncsörgések. Igen, ezek nélkül egyszerűen értetlenül hatott, hogy "Nyitom", meg amikor felveszik a telefont. De azért a termékelhelyezés sem semmi. Nem tudom, hogy a squash pályánál az egyik márka mennyire szándékos, de nagyon szembeötlő, de azért az Apple reklám még keményebb volt. A forgatókönyvről meg tényleg csak annyit lehet elmondani, hogy az egész béna, amatőr mód van megírva és ez sajnos már messziről ordít róla, ez pedig keményen az "eyecandy" faktorba került, ugyanis hiába imádom a három csaj bolondozását együtt, vagy hiába jön be Sallai Nóra hihetetlen arcmimikázása, ha egyszerűen az egészet nem támogatják meg valami... hogy is hívják? Történettel.


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék