Főoldal

Az Univerzumban rejlő lehetőségekről - A Csillagkapu utazók víziói


Szerkesztőségünkben van egy olyan sorozat, amelyet sokan szeretünk. Van, aki a hírneve miatt - ide tartoznék én -, van, aki az első évad második fele miatt - ide a kedves főszerkesztő úr kerül -, és biztos akad olyan is, akit a karaktereivel vagy a nagyon "darkos" stílusával fogott meg. Bárhogy is legyen mind kedveljük a franchise legifjabb gyermekét valamilyen okból kifolyólag. Egy szombat esti gyrosozás közben pedig eljátszottunk a gondolattal, hogy ha mi oszthatnánk ki a szerepeket, akkor kiket szeretnénk viszont hallani a Stargate Universe-ben.

 

A Ti véleményeitekre is kíváncsiak vagyunk, hogy mit szólnátok ahhoz, ha ez lenne a szinkronleosztása az egyenlőre Magyarországon még nem is tervezett, de odakint már a második évadára készülő sorozatnak. Mit szólnátok ahhoz, ha...


Dr. Rush a sorozat főfigurája, az egyik legkedveltebb szereplője a történetnek, aki szigorúan tudományos szempontok alapján küzd az életben maradásért. Neki két lehetőség jöhetne szóba. Vagy Kőszegi Ákos, de ő túl egyértelmű, már-már elcsépelt - hiába zseniális hang. Úgyhogy a mi választásunk Hank Moody-ra, vagyis Epres Attilára esne, aki szerintünk a kisujjából is zseniálisan rázná ki a meg nem értett tudós figuráját.

 

Eli - a személyes kedvencem - nem képezi alku tárgyát, neki Szvetlov Balázs lenne az, aki ha ránézel akkor eltudnád hinni, hogy ez az eredeti hangja. Legalábbis én valahányszor meglátom őt hallom hozzá a fülemben.

 

Legalább ennyire egyértelmű a mi olvasatunkban Greer-nek Barabás Kiss Zoltán - kemény feka csávó, az meg az ő szakterülete a még nem túl elcsépelt kategóriában-, és Ming Na-nak természetesen a Vészhelyzetből megismert, Ulmann Móni lehetne csakis a magyarosítója.

 

Young ezredes nekem ilyen "elekferis", de valamiért Harmath Imrénél kötöttünk ki a gyros feléhez érve. Az ő hangjában látjuk azt, ami Young ezredeshez kell, amitől Young igazán "magyarrá válna" és megőrizne valami különlegeset az arcszerkezetéből is.

 

Volker is valahol az egyértelmű kategóriáját erősíti, neki mindenképpen Király Attilát választanám, aki ugyan lehet, hogy elsőre kicsit erősnek tűnik, mégis jól tudná hozni a figurát. Megnéztem egy stand up comedy jelenetet a Brody-t alakító színésszel és az alapján arra jutottam, hogy Kálloy-Molnár Péter simán megbirkózna a figura komolyosított magyarosításával és még a színészéhez is passzolna.

 

A csajokon rengeteget vacilláltunk, de abban hamar dűlőre jutottunk, hogy Dr. Lisa Park-nak Horváth Lili tökéletes lenne. Chloe-nak én Szénási Katát szeretném, de ha ő "elérhetetlen", és kicsit reálisabb első célpont után kellene néznem, akkor mindenképpen Nemes Takách Kata lenne a befutó. A fekete Kanárinak pedig egy vagány, de szexi hangot adnék, mondjuk Solecki Jankát.

 

De persze hiába új meg sötét és próbál elkanyarodni az CSK-univerzumtól, egyszerűen szüksége van régi, közkedvelt arcokra is. Richard Dean Anderson megváltozott a CSK1-es szereplése óta, ez tény. Remélem nem háborodnátok fel, ha Szervét Tibor visszakapná a figurát. Mi egyszerűen odáig meg vissza voltunk az ötlettől. Samnek természetesen Spilák Klára, és Dr. Daniel Jackson esetében is maradnánk a zseniális Holl Nándornál.

 

Mi így tudnánk elképzelni egy Csillagkapu: Univerzum szinkronleosztást. A nagy kérdés csak az, hogy mit szólnátok Ti, Rajongók hozzá?Hozzászólások:
Oldalanként
András 2013.11.02 00:43:41
O'neill milyen hangot kaptál? Szervét Tibor kellene!

Bence 2013.10.31 20:19:29
Az a nagy kár, hogy az az undorító Digi október 25-től levette az AXN-t a kínálatából.

Rómeó 2013.10.31 12:47:30
Az AXN tegnap kezdte el a szinkronos vetítést 15h-tól minden nap hétköznap!

Hamika1 2013.07.03 17:26:58
Sziasztok ha akkartok szinkronos részeket egyáltalán akkor kellene írni egy levelet az egyik nagyob tv-csatornának hogy mi eszt nagyon szívesen meg néznék és agyákle a sorozatot itt magyar országon is.Szerintem ha írnánk egyilyen nagy levelet töb embere alá írásával vagy ilyesmi akkor bisztosvagyok benne hogy sikerülne.Akit érdekelne ez a dolog az nyugottan írjon nekem és elkezthetjük a levél írását.Hamika93@freemail.hu e-mailcímem.

Zsozsó 2013.01.01 17:03:18
Minden stimmel, a régi, megszokott szinkronhangokat valóban nem szabad lecserélni (volt már rá többször példa), mert különben oda az élvezet. A Csillagkapu bármely sorozatáról csak annyit, ez összcsaládi időtöltés. Ilyenkor nem számít a híradó, a tanulnivaló, főzés... csak a CSK. :-) Sőt: EZ A KEDVENC!

revop 2012.09.11 08:49:21
Mikor lesz már szinkronosan?

peti 2012.08.13 15:25:19
mikor lesz szinkronos?

Gyuri 2012.02.20 00:43:02
SZerintem is jó a szereposztás de már 3-év is eltelt és még mindig nem készült el a magyar szinkron ???
Jó lenne ha leadnák magyarul AXN-en(RTL,TV2).

Balázs 2010.11.20 22:05:39
Én örülők a szerep elosztásában, de mikorra várható az 1. szinkron rész?

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék