Főoldal

Angyalba zárt feltámadás

Csak megéltük. Eddig szerettem volna látni a Sötét angyal második évadát, de most elég erősen elbizonytalanodtam. Fogalmam sincs, hogy a FOX-nak köszönhető-e ez a változás, vagy csak a készítők akartak változtatni az alapfelálláson, sőt még azt is megkockáztatom, hogy nem is volt kitűzött céljuk. A magyarhangokkal is elbeszélgettem erről az évadról és abban ők is egyetértettek, hogy nagyon hullámzó az évad minősége, mintha nem is tudnák, hogy mit akarnak elmesélni. Ezt pedig egy ilyen felemásra sikeredett premierrel palástolták.


Ne értsetek félre, imádom azt a posztapokaliptikus világot, amiben ez a sorozat játszódik. Nagyon szeretem a saját mitológiáját, de az ami ment mondjuk a Dollhouse-nak ez a "második évados rebootot" követően az nem jött össze a Sötét angyalnak. És biztosra veszem azt is, hogy ebbe bizony a hangcserék - pláne Szénási Kata érthető okokból történő hiánya is közrejátszott. És akkor ehhez tegyük hozzá azt, hogy Max a Manticore fogja, ki kell szabadulnia, felbukkan Lydecker is, sőt a főgonosz csaj is, elhintik Sandman nevét és megismerünk néhány új figurát is. Sok mindent lehet mondani erre az epizódra, de az biztosan nincs köztük, hogy unalmas lenne. De valami mégis érezhetően megváltozott és ettől számomra a Sötét angyal már nem, mint amit megkedveltem. De bizakodok és végig nézős marad.

Akkor gyorsan kanyarodjunk át egy szinkronvéleményosztó díványra. Bogdányi Titanillának vannak pillanatai, de semmi "Albás" nincs benne, és pláne nem Maxes. Bár elég "vagány" a hangja, de nekem túl elcsépelt úgyhogy egyáltalán nem szeretem az új Maxet. Széles Tamás visszatért és hozta a figuráját, mintha nem is telt volna el 8 év a kettő között, továbbra is imádom még akkoris, ha tudom, amit tudok.A régiek közül új lett "Eredeti" Cindy és Sketchy is, nekem egyik sem tetszik, de náluk sokkal rosszabb Normal hangja.

Megismerhettünk ám új hangokat. Jensen Acklesnek Czető Roli lett a magyarmegfelelője és érzésem szerint vele is az a legnagyobb hiba, mint az egész szinkronnal, hogy nagyon befiatalítottak. Ezen kívül neki is jutott néhány "élcelődő" pillanat, amikor egyszerűen parádézhatott. De hát nem lehet mindenki olyan könnyű helyzetben, mint Czvetkó Sándor, aki meg végig sziporkázza Joshua szerepében az egész évadot. Na ő nagy mázlista.

Visszatért az utolsó részeire Orosz Helga és Forgács Péter is, a pacsi természetesen jár nekik is és a szinkronrendezőnek is. Apropó Orosz Ildikó. Ízlésről ugyan nincs értelme vitázni, pláne nem egy elvetemült "rajongóval", de szerintem a hangválasztásokat kivéve ez egy maximálisan minőségi munka, ami minden kedden és csütörtökön hallható az AXN Sci-Fi-on. Tessék nézni, én pedig megmaradok a reménykedésnél, hogy ez az évad is felfog tudni nőni az előzőhöz, hiszen a lehetőségek és a figurák adottak. 70%
Szinkron: 10/7


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék