Főoldal

Hellcats


Azt ugyemár tudjuk, hogy "őrületes siker" a Hellcats, hiszen 3 milliós nézőszámával abszolút megtartotta a felvezetőjének eredményét, ráadásul 18-49-ben még rá is tett a lapátra. Ezt hívják CW-szinten óriási debütnek. És mondhatnánk rá azt is, hogy megvan az évad első sikere, de ne feledjük, hogy volt nagy felhajtás körülötte, ez az első rész és igazából az évad első igazi újonc premierje volt -ráadásul ellenfél nélkül-, szóval lesz ez még gyengébb is - bár a CW nem igen szarozhat úgyis befogja kérni az évad második felét is. A nyitány perceiről itt értekeztem most pedig tovább elemzem a pilotot.

Teljesen rendben volt. Sokan féltek attól, hogy a szöszke lány mennyire válik be a főszerepben, de én könnyen "belezúgtam", hiszen Peytonra emlékeztetett. Meg aztán Memphis városa és még néhány szereplő is segített abban, hogy "beilleszkedjek" a Hellcats világába és egy összeségében pozitív élménnyel hagyjam ott a végén a sorozatot. Ezt pedig úgy kell érteni, hogy ennél rosszabb pilotunk ne is legyen idén, és akkor nem lesz semmi baj ezzel a szezonnal.

Az alapsztori egyszerű és közhelyes - és erről az útról a pilot egésze alatt nem is tér le. Nincs semmi meglepetés, sem pedig meglepő fordulat. Kiszámítható, de megvan az a bája, ami a CW sorozatoknak úgy általában és ez bizony nagy fegyvertény egy ilyen kiélezett mezőnyben. A történet középpontjában Marti áll, aki elveszti ösztöndíját, de épp kapóra jön, hogy van néhány sérült a Macskafajzatoknál. Természetesen jön a tagfelvételi, amin Martinak a "formabontó mutatványaival" sikeres túl is jut. Bekerül a csapatba és beköltözik a campusra, ahol a csapatkapitány lesz a szobatársa és harcban fog állni azzal a lánnyal, aki kiesett egy sérülés miatt. Plusz lesz itt szerelmi szál is.

Nem egy kimondottan karaktercentrikus a történet, de Marti "háttéranyaga" több, mint érdekes. Nem volt könnyű élete, de mint megtudjuk nem is új számára ez a sportgimnasztikás világ. Az egyetlen bibi, hogy ez nem az a sorozat, amit a különösebben csavaros, vagy több rétegből álló főszereplő csajjal kéne eladni, hanem a látvánnyal. Rajta kívül még talán a barátját nevezném érdekesnek, de ő meg nem szerepelt annyit, hogy ezt ki is merjem mondani rá. Utolsó érdekes pontnak pedig az edzőnőcit tudnám kiemelni, akinek volt két nagy jelenete - és az egyikben elolvadt, mint egy 14 éves kislány mikor meglát egy szívdöglesztő pasit. Tehát sem a történet, sem a karakterek nem állnak több rétegből és különösebben egyik sem érdekes, de mégis van benne valami.

Melyik volt a legjobb jelenet? Ezt így nehéz lenne megmondani. Nekem kettő is nagyon tetszett. Az egyikben, "íjászkodik" a lány még az első percekben, a másikban pedig a világ legnagyobb közhelye: amíg fürdik ellopják a törölközőjét. Akar valaki tippelni, hogy milyen klasszikus jeleneteket koppintottak? Amíg gondolkodtok addig bedobok egy harmadikat is, ami igazából nem az, de számomra felidézett valamit. Amikor először hazaér és lepacsizik a kidobó sráccal az nekem valamiért felidézte a SNL főcímének egyik pillanatát, de még vágásra is ráhúzható a párhuzam. De oké, lerántom a leplet. Az íjásszal természetesen utaltak az egyik producer, egy bizonyos Tom Welling sorozatára. A másik pedig szintén egy veterán, ha nem tévedek, akkor a második legrégebb óta futó sorozatott juttatta eszembe, a Tuti gimi elejéről, mikor Lucas bekerült a csapatba, csak itt kihagyták a kosárlabdás poént. Aztán lehet az is, hogy mindez csak belemagyarázás, de bennem ezeket idézték fel.

A Hellcats nem egy világmegváltóan ördöngős sorozat. Nincs is benne igazából semmi különleges. Baromi jó a zenei világa, szépek a lányok benne, és valahogy mégis azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jól sikerült pilot volt. Nem mondom azt, hogy nézős lesz, mert nyílván nem, de kíváncsi vagyok arra, hogy milyen irányba viszik el a történetet, hogy mit akarnak elmesélni, hogy mi lesz az, ami ezt az elsőre érdektelennek tűnő történetet mozgásban tartja. A második részre még biztosan visszatérek, mert jól sikerült a pilot, de az első hibánál lelkifurdalás nélkül kaszálom. Hellcats! 60%

Marti: Save the cheerleaders, save the scholarship.

1. rész Egy ismeretlen világ
Írta: Kevin Murphy
Rendezte: Allan Arkush 

Marti Perkins elveszti ösztöndíját a Lancer Egyetemen, Memphisben. Ám mivel a joghallgató lánynak vannak álmai mindent megmozgat, hogy az egyetemen maradhasson. Jelentkezik egy hajrálány ösztöndíjra, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy bekerüljön a csapatba biztosítva ezáltal a jövőjét az egyetemen...

Zene
"Broken Heels" by Alexandra Burke
"Ghost Town" by Shiny Toy Guns
"Hey Soul Sister" by Train
"I Like to Dance" by Hot Chelle Rae
"I Want Candy" by Bow Wow Wow Razed In Black Remix
"Need You Now" by Lady Antebellum (Marti beköltözik a szobába)
"Nobody" by Kate Earl
"Pump It" by Black Eyed Peas Travis Barker Remix
"Rockstar" by Fefe Dobson
"The Perfect Mistake" by Cartel
"Till I Get To You" by Nikka Costa
"We Are Golden" by Mika
"1901" by Phoenix

Amerikai bemutató: 2010. 09. 08., szerda, CW


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék