Főoldal

One Tree Hill 8x01.

Próbálgattam kideríteni, hogy én hol is hagytam abba a sorozatot... ha a szemem nem csal, akkor valahol a hatodik évad közepén. Igen, hosszú idő. De tegyük hozzá, hogy ebben a sok szünetben semmi személyes sincs, csupán szeretem a szinkronját és nekem pluszt ad az egészhez, plusz hamar rájöttem, hogy eredetiben nézni nekem OTH-t tovább tart, mint egy két órás filmet. Imádom. Minden egyes percét, de persze élén a kis Jamie-vel és Haley-vel. Idén a crossover miatt amúgyis elkerülhetetlen lesz, hogy ne nézzek OTH-t, kell egy kis felzárkózás. Az egyik leghosszabb tinisorozat már a nyolcadik évadát tapossa és jelentem meg sem látszik rajta! Még mindig képes ugyanolyan újult erővel, könnyed hangulatba elcsábítani, mint annak idején. OTH, te csalfa szerető...


Hát igen, ez már nem a gimi. És nem is a főiskola utáni időszak. Ez már a felnőttek világa, ahol mindenki vagy szexel, vagy a közös jövőjét tervezi a párjával, vagy gyereket vár. De pontosan azért kiemelkedő ez a sorozat - magányosoknak határozottan nem ajánlott!-, mert kikapcsolja az embert és hagyja elvarázsolni a szerelem és a zene lágy sodrásában. Legalábbis bennem olyan felszabadító érzéseket keltett. A sok számomra "új és ismeretlen" szereplőért annyira nem vagyok oda, de hát istenkém, ez van, ha valami már a nyolcadik évadát tapossa. Túl kevésnek éreztem Mouth-t - lévén, hogy nem is volt benne-, és persze Jaimie is kicsit "meghízott" mióta utoljára láttam, de szerencsére még mindig egy ahhoz hasonló imádnivaló kissrác a kölyök. Haláli volt az a nyeten kutakodós jelenetük.

A szezonnyitó bennem pontosan olyan érzéseket váltott ki, mintha egy romantikus film befejeztét követően a tévé képernyőin folytatódna ugyanaz a történet. Adott 4-5 pár, akik épp a boldog, konfliktusoktól mentes korszakukat élik. Tiszta rózsaszín köd. És az ilyet oldják két szállal, melyben kemény drámai töltetek jelentkeznek. Az egyik szálon Brooke veszít el mindent, a másikon pedig egy "tökéletes nap"-nak lehetünk a tanú két fiatal szerelmessel. Utóbbi esetében szerintem kellett is ez az a fordulat, hiszen túl idillikus volt az egész. Bevallom gyanús is volt, de egy percig nem gondolkoztam el olyasmin, hogy ilyen megtörténhet.

Én mindigis azt szerettem ebben a sorozatban, hogy milyen szépen képes ellensúlyozni a drámák és az élet könnyed örömei között. Nos ebből a szempontból nem is okozott csalódást a nyolcadik évad nyitórésze, hiszen a pozitív elemekről gondoskodtak Scotték, a szerelmi háromszög kérdését Mia kezébe adták, a drámai felütéssel Brooke-nak kell majd boldogulnia a boldogság kapujában, valamint kaptunk egy hatásos drámai halálközeli jelenetet is egy másik szálon. Így tulajdonképpen valahol meglett az egyensúly, de.

Bennem még nagyon élénken él a sorozat első hat évada. Azokhoz képest ez egy teljesen gyenge, már-már súlytalan, ilyen "boldog befejezés utáni bőrlehúzás" effektus esetének iskolapéldája. Amivel nem is tévedek túl sokat, hiszen az OTH azért van életben, mert fix nézettséget szállít, és a CW-nak nincs semmije pótlásnak. Másfelől viszont korrekt szezonnyitónak tűnt, de nem éreztem azt egy percig sem, hogy jövő héten is szükségem lesz erre a sorozatra. Ennek viszont örülök, mert így maradhatok a magyar (nem)vetítéseknél, és követhetem így a sorozatot, amely így a -talán- utolsó évadára ismét visszakapta régi, jól megérdemelt főcímét arra az ősrégi Gav DeGraw nótára. 70%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék