Főoldal

A semmi közepén

Hmm... Rémes. Maga a sitcom olyan, mint a "Már megint Malcolm". Ez pedig csak annyit jelenthet, hogy nem az én világom a humora. Nem hittem volna, pedig ez történt. Ráadásul a szinkronja nem tartozik a legjobbak közé, újabb fájópont. Két fájópont pedig kitesz egy "nem nézős" kategóriát is - nem mintha feladnám, persze végig nézős lesz, hiszen sitcom, heti három résszel, mi egyéb. Csak ez nem olyan ütős, mint a Modern család. "Á, ez nem ér meg egy vitát"...


Egyszerű ez a sitcom, mint a föld. Pont ettől olyan "bájos". Jó a humora, hétköznapi, könnyű azonosulni vele, de az a narráció felesleges. Meg sok minden más is. Ugyanakkor vannak "sírva fekvős" poénok. A problémát számomra itt az okozta, hogy fel kellett venni az életérzését, hagyni kellett, hogy megszokjam, és onanntól kezdve szépen lassan elkezdtek durranni a poénbombák is. De még a harmadik rész után sem éreztem azt, hogy én itt meglettem győzve. Ugyanakkor vagyok akkora sitcom-fan, hogy ne adjam fel. Végig megyek, mert "ez nem ér meg egy vitát"...

A két főszereplő miatt lehetne nézős. Erre tessék, mit csinál a szinkronrendező? Persze hogy nem adja meg a megszokott hangjukat... A legfájóbb nekem Patricia Heaton, aki itt most Orosz Anna lett. Önmagában nem lenne rossz, csak annyira Kiss Erika párosul hozzá a fejemben, hogy az félelmetes. Pedig ez a szerep is kicsit más, tehát "nem rossz a váltás", Anna amúgyis nagyon jó "anyuka". Meg kell szokni, ez minden. Kerekes József a "Mindenesként" viszont nekem nagyon nem jön be.

A srácok hangjait passzolom, de mind remekek - igazából ők azok, akik tetszenek is. Brick - Brick- a suttogásával és "antiszociális", aztán ott van a fogszabályzós nővére, akit senki sem vesz észre, és az állandóan pucéran mászkáló legidősebb csemete. Három nem akármilyen gyerek, három őrületes poénforrás, akiket mindig ki is aknáznak. Najó, azért Chris Kattannak sem rossz Láng Balázs, de legyünk őszinték a srácnak kiköpött Lippais arca van. Viszont a mellékszereplők is mind jól eltalált hangok.

Túl három részen azt mondom, hogy ez egy szerethető sitcom, csak idő kell hozzá míg rákap az ember az ízére. Nem az első percében ragad magával a humorával, hanem kell neki egy kis idő, míg rendesen elkezd ütni. Onanntól viszont nincs menekvés. Van ez így ugyebár. Hogy milyen a humora? Mint már mondtam egyszerű, de éppen ebben, a kisemberekre épülő poénokban rejlik a széria nagysága és pontosan ez az, ami miatt kitartó figyelmet harcolt ki nálam magának. Tessék nézni, nem egy hűdeerős szer, viszont 20 perc elütésére ennél jobb nem is igen kell. 75%
Szinkron: 10/7


Hozzászólások:
Oldalanként
Gala 2010.09.22 12:55:13
Ezt a sorozatot sem fogom szinkronnal nézni! Mindig is nagy szívfájdalmam volt, hogy a Diszkópatkányok zseniális szereposztását semmibe veszik (Will Ferrell nálam Laklóth Aladárral az igazi). Ugyanebben a filmben volt a Chris Kattan - Lippai László párosítás is, ami tökéletes!
Aztán még: Szeretünk Raymond! - Kiss Erika, Dokik - Szinovál Gyula. Ez így nagyon elcseszett lett! Kb. mint a Nem ér a nevem, amiben sem Christina Applegate, sem Barry Watson, sem pedig Melissa McCarthy nem kapta meg a megszokott hangját.

Flanker 2010.09.22 08:13:11
Nekem bejött a The Middle, de elismerem hogy egyedi a hangulata, és csak 8-10 rész után forrja ki magát.
Külön a kedvedért (de tényleg.::) megnéztem az első részt szinkronosan.
Patricia hangja nálam nem rögzült, így egy jó közepesre értékelem.
A mindenes hangját át kellett volna venni a Dokikból. Az se volt hűde, de korrekten illett hozzá, Kerekes József viszont nagyon nem..
A három gyerek hangja egész jó, és még náluk is jobb a 3 autószalonos szereplőé, különösen a hangszóróba "nyafogó" hang telitalálat. Szóval vállalható, kár hogy egy alig ismert és nézett adón megy.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék