Főoldal

Hawaii-5-O: Remakeben a jövő!

Hogyan álljon az ember egy remake-hez, ha nem ismeri az eredetit? Vagyis ismeri, csak már olyan rég volt, hogy nem emlékszik rá. Másfelől. Egy újabb krimi. Kell az nekem? Túl azon, hogy engem már a plakátoknál elintéztek, hozzácsapva a szereposztást és azt a tényt, hogy Hawaii-on forgatják a sorozatot nem kellett sokat nyújtózkodnia, hogy engem is elérjen. Vagyis inkább, hogy megvegyen magának. Ritka élvezetes és izgalmas krimisorozat előtt állunk, amely, ha más műfajba tartozna akkor eredetiben végig követős lenne, de így bevárjuk a szinkront hozzá és nézős lesz. Igen, nincs kasza.


Szerettem gyerek lenni a '90-as években, de talán még ennél is "coolabb" lehetett felnőttnek lenni a '80-as években, vagy még korábban, mikor olyan ma már klasszikusok futottak a tévében, mint a TJ Hooker, a Starsky & Hutch, vagy a Hawaii-5-O és nem pedig olyanok -mint a gyerekszemmel simán alapnak számító- Accapulco akciócsoport. A Hawaii-5-O is valami egészen hasonló. Vérbeli múltba nyúló tempójú, felfogású és legfőképpen érzésű sorozat, melyben szépen keverednek a hightech kütyük és az akciók. Random néznivalónak tökéletes és pontosan ezért lesz oka jó sokáig képernyőn maradni - márha tartja ezt a nézettségi szintet.

Egy Hawaii "különleges egység" megalakulásáról szól a sorozat, akik majd a szigeten készülnek felszámolni a bűnőzéssel. Mindezt megspékelik a hazatérő főhőssel, aki azért jött vissza a szigetre, hogy bosszút álljon azon a rosszfiún, aki megölte az apját, de közben a kormányzónő felajánlja neki a melót. Amibe tulajdonképpen az új egység új tagja hajszolja bele. De ketten ugye még kevesek, kell egy olyan fickó is a történetbe, aki jól ismeri a szigetet és aki korrupciós vádakat követően többé már nem lehet zsaru. És adjuk hozzá a jónőt, aki most végez az Akadémián és máris kész a csapat. Az ő megalakulásukról, és egyben első bevetésükről szól a legelső rész, amelyben a fantasztikus James Marsters is szóhoz jut.

A CBS közönsége a régimódi egyszerűségű krimisorozatokat kedveli, ez meg teljesen ilyen. Igaz itt már szorítottak helyet a karaktereknek is, bár McGarrettben nem igazán látom az indítékot. Mert az addig oké, hogy a szállóigés srácnak (Book 'em, Danno!) ott van a kislánya, akit megakar védeni mindentől, vagyis végig van motivációja - előbb-utóbb úgyis belefogják hozni nála a személyes szálat, mert az kell-, és Chin Ho-nak is ott van a bizonyítási kényszere, hogy ő márpedig tisztességes zsaru. Az új lány esetében pedig végképp megvan minden földi jó, hiszen ő meg arról álmodozik, hogy zsaru legyen belőle. Az epizód végén kedves jelenet volt ahogy igyekeztek kitalálni a csapat nevét, de nem ment.

Ránézésre egyértelmű, hogy epizodikus. Amit én nagyon sajnálok. Örültem volna, ha mondjuk ezt az ügyet tovább nyújtják, vagy legalábbis a rosszfiút mélyítették volna el. De nem, ennél egyszerűbb, fantáziátlanabb szállal készültek az alkotók. Rendőri korrupció. Vajon ki lehet a tégla? Erre is biztos ráfog menni néhány rész, hogy kiderüljön. Mint ahogy a középszezon derekán is fogunk kapni valami csattanót, hogy aztán erős káromkodások közepette izguljuk végig a nyarat majd a végén.

Egyenlőre számomra teljesen megjósolhatatlan, hogy milyen lesz eztán a sorozat. Az biztos, hogy jobb krimi idén nem lesz és hogy a pilot is viszonylag kiemelkedik a mezőnyből. Valahol szórakoztató, leköti az ember figyelmét, viszonylag j karakterekre próbál építeni és ha jó ügyeket kapnak, akkor ebből bizony egy nagyszerű, hosszú évekig tartó széria is kisülhet. Ami engem illet már alig várom, hogy a Tv2 mielőbb műsorra tűzze. Legalábbis reális eséllyel oda fog érkezni, ráadásul a Gyilkos számok végeztével még akár meg is lehet a hely a számára, vagy az NCIS: LA utánra is tökéletes lenne, bár annak nézettségét elnézve inkább elé. Egy szó, mint száz nekem bejött. 80%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék