Főoldal

Mike és Molly - 1x01.

Sitcom kövér emberekről. Egy olyan műfaj, amely mindig ingoványos talaj, pláne, ha épp a súlyproblémáikkal akar viccelődni. Márpedig itt ebből űznek viccet, és nem is rosszul. Nekem az elsődleges kérdésem az az volt, hogy vajon a Férjek gyöngye örökségére pályázik, vagy más baborékra fáj a foga? Elvégre ne feledjük, hogy ott egy teljesen hétköznapi, nagyobb darab srác, férj volt a főszereplő, akivel annyira könnyű volt azonosulni, mint amennyire ő nehéz volt, plusz kitermelte a filmvilágnak is és most évente néhány komédiában szórakoztat minket. De engem mindenképp. A Mike és Molly pedig az Agymenők alkotójának új sitcomja - jó, oké, ő csak a producere.
Szerethető. Már ami a két főszereplőt illeti. a poénok ugyanúgy kiszámíthatóak, mint Lorre bármelyik másik produkciója esetében, de kérdem én mindez kit zavar, mikor szórakoztató sitcomot nézhet? Úgy értem legyünk őszinték, és tegyük félre a megszállottságunkat anyu iránt, ez jobb volt. Legalábbis évadnyitányba az biztos. Klasszikus, hagyományos gyökerekre építkező, olyan poénokat is használt. Pontosan ugyanazért jött be, mint amiért néhány hete a Melissa & Joey is. Hogy nézős lesz-e? Maximum magyarul, ha Braun Rita lesz Molly.

Helyszín, Chicago. A főszereplők harmincas éveikben járó túlsúlyos emberek. A férfi, Mike rendőr egy vézna feka zsaru cimbivel, a nő, Molly tanárnő alsóban egy hárpia anyával és egy szexistennő nővérrel. A "fogyi klubban" találkoznak, majd az epizód végén eljutunk ahhoz a ponthoz, ahol az a zsaru amelyik nem a nagyijával él elhívja randizni a lányt egy büntett helyszínén. És ezzel ki is merítettük a szereplőket és a történetet ugyanis innen minden kiszámítható.

A Mike & Molly nem újszerű, nem különleges, nem olyan, mint az Agymenők, de szerethető és egyenlőre vicces. Számomra jelenleg a CBS hétfő esti sitcom felhozatalából a leginkább, hiszen csak az anyut nézem, az pedig nem volt túl ütős, a Két pasi... meg nem képes már meglepetést okozni. Igazából elképzelni nem tudom, hogy mennyi túlsúlyos viccük lehet - tonnaszámra-, és hogy meddig lehet elviselni őket, viszont akinek bejött a Két pasi mindenképp ajánlom ezt a nyugis, több kamerás sitcomot, ami tökéletes belefér a CBS közönségének ízlésébe. Szerethető, de semmi extra. Azért vicces. 80%Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék