Főoldal

Agymenők - Elkezdődött a negyedik évad!

Egy "rémesen gyenge" harmadik évadot követően óriási teher hevert az Agymenők hátán. Azokon a srácokén, akik időközben törtetnek, haladnak felfelé az úton, hogy átvegyék Charlie Sheentől a stafétát és ők legyenek nem csak amerika legviccesebb, de egyben legnézettebb sitcom sztárjai is. A fizetésemelés zsákban, a sorozat pedig hétfőről csütörtökre költözött. Óriási érdeklődéssel várta az egész világ vajon összejön-e Sheldonéknak az, ami hétfőn este már megvolt. Az eredmény egy minőségileg bíztató, csúcsra járó nézettség.


A helyzet az, hogy egyértelmű mire akarnak építeni. Erre már korábban is rájöttek, és az utóbbi időben egyre jobban aknázzák ki azt, amit már a sorozat eleje óta sejteni lehetett. Történetesen, hogy a Sheldon-Penny jelenetek tartják mozgásban a sorozatot, azok adnak neki új erőt, és az adja a legtöbb vicces szituációt. Ezzel csupán egy baj van. Nekem egy idő után Sheldon túl egyoldalúvá válik, túlzottan unalmasak a poénja, túl kiszámíthatóvá válik. És olyankor vonnak be valami harmadik szereplőt, aki felrázza és lenulláza a nézőt és utána ismét Sheldoné a dicsőség. Nem volt ez másképp az idei szezonnyitóban sem, ahol Penny vitte el Sheldont élete első randijára.

Az már más kérdés, hogy menet jözben borult az eredeti felállás. Most már nem Leonard és Sheldon alkotják a sorozat keménymagját. Itt már csak Penny és Sheldon a főszereplők, míg Leonard lefokozódott a mellékszereplők szintjére. Nyugodtan utáljatok érte, de szerintem mindigis oda való volt. Jó figura, de egyszerűen nem tud többet, mint Raj. Aki mint mind tudjuk bőven Wolowitz alatt van funkcióját tekintve. A Wolowitz-Raj kettős viszont összenőtt az évek során - legalább annyira mint itt Wolowitz és a robokar.

A szezon premier bizakodásra ad okot, ugyanis a 20 percből legalább 15-ben nevettem, néhány alkalommal pedig egyenesen sírva röhögtem a poénokon. Nagyon jó humorúra sikeredett az ahogy Penny próbált kommunikációt kirobbantani Sheldon és Amy között - azaz lángra kommunikálni a Shamy-t-, és végül ő lett az, akit beszorítottak és össztűz alá vettek. Ez az amire építhet a sorozat, ebben rejlik leginkább a humora. És pontosan ez az oka annak, hogy az Agymenők kipihente az előző évad fáradt minőségét és ha ezt a szintet tartani tudja, akkor nagyon sok kellemes percet fognak még nekünk okozni a srácok és a csajok. Legyen így. 80%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék