Főoldal

Terriers


Rémes az a szitu, mikor egy plakáttal megveszik az embert. Na nem azért, mert ez a leggonoszabb módja és megint csak egy dícséret, vállveregetés a marketinges fiataloknak, hanem azért, mert a Terriers bár jó, de nem kiemelkedő. Egyszerűen nem látom benne azt, amit a többi F/X-es sorozatban. Igazából minden adva van hozzá. A feelingnek is átkéne jönnie, de valamiért mégis azt hiányoltam az egészből a legjobban. Egyszerűen nem feelgood, csórómagánszimatos a cucc, hanem olyan megrekedt, felszínes. Kábé, mint egy network sorozaté.

A legnagyobb bajom talán az volt vele, hogy soknak éreztem az 50 percet. Jó volt a nyitó rész alapanyaga, de valahogy mégis rengeteg üresjárat fért bele - főleg a magánéleti dolgok miatt. Tetszett, hogy igyekeztek személyessé tenni a dolgot, de azt nem, hogy nem akarták elnyújtani az egészet egy évadon át. Persze ez pozitívum is valahol, hiszen innen kezdődik majd a bosszú és menekülés, amire gondolom a szezon finálé előtt nem kerül majd sor.

Egyszerű az alapsztori. Adott egy veterán zsaru, akinek alkoholproblémái voltak és mér jó ideje nem a testület tagja. A neje is elhagyta egy évvel ezelőtt, és most a házát is elakarja adni. Neki van egy társa, aki fiatalabb nála, de még az apasághoz elég éretlen - ami nem jó, hiszen a barátnője kisbabát szeretne. És ugye ők ketten az engedély nélküli magánkopók. Kettejük pazar párost alkot, és feltételezem, hogy az alkotók is erre akarnak építeni. Azokkal a jelenetekkel egy szál hiba sincs és mondom a nyitó rész ügye is fenomenálisra sikeredett. Hogy mitől működik ilyen jól a két figura? Talán az elmosodó értékek miatt, és hogy a cél szentesíti az eszközt elvet vallják. A nyitány meg végképp önmagáért beszél egy kutyát kell visszalopniuk egy kétajtós szekrénytől.

Ami nekem negatívum, hogy semmilyen átívelő szálat nem lengettek be, illetve amit mégis, azt nem zárom ki, hogy el is fogják felejteni a végére. Ezért nagy kár lenne, de valahol mégsem olyan nagy hátrány. Így legalább több idő marad a dramedyzésre és arra, hogy egy könnyed hangvételű, szerethető sorozat nőjjön ki Shawn Ryan szerető szárnyai alól. Ugyanakkor nincs rá garancia. Egy biztos, ez semmi esetre sem főműsoridős sorozat - szerencsére nem is brutális-, de egy kellemes matinésorozatnak a hétvégi délutánokon elmegy. Nagyjából ez a kategória és pontosan ezért nem is illik az FX tökös kínálatába.

Tele van potenciállal. Akit eddig elrémísztettem volna tőle azt most megnyugtatom, hogy a sorozatban igenis van potenciál, csak nagyon lassan fogják előrántani a karakterek "eredettörténete" kártyákat. Ettől válik majd értékes és későbbiekben értékelhető sorozattá, csak hát kemény és erős a mezőny évad közben ez nálam kasza, majd talán nyáron újra előkapom. A hatását szerintem nagy(obb) dózisban jobban éri el. Addig meg szurkolunk, hogy minél több évadot megéljen. 75%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék