Főoldal

COMMUNITY

A sitcom, ami már a bemutatója előtt kilóra megvett magának. A sitcom, amelybe való belevágásomig lepörgött egy teljes évad, és már a második zakatol jónéhány hete. Valahogy mégsem tudom bánni, hiszen a Community az első három rész alapján célközönségre talált nálam, így meg gyorsabban pöröghetnek az élvezetek. Valahol viszont meglepődtem azon, hogy az ABC komplett sitcom szerdája már fut nálunk, míg az NBC tavalyi újonc -és egyetlen be nem bukott- sitcomja meg még sehol sincs. Pedig talán ez a legjobb mind közül. Vagy legalábbis tipikus NBC-s királyság.Abed: Bocsáss meg, amiért Michael Douglasnak neveztelek, már látom milyen értékes ember vagy!
Jeff: Ez a legkedvesebb dolog, amit valaha mondtak nekem.

Sosem értettem, hogy hálivúd miért nem nyit a Közösségi főiskolák felé. Úgy értem zseniális alapanyag, hiszen oda csak különcök járnak, csakis olyan alakok, akikre zseniális vígjátékokat lehet építeni. Elég csak a közepes Justin Long filmre gondolni, mely a Felvéve címre hallgat - brilliáns alapötlet. A Community pedig pontosan olyan figurákkal foglalkozik, akik nem illenek össze, de pont ezért működnek olyan tökéletesen.
Itt van rögtön a főhős, aki ügyvéd volt, de most újra fősulira kell járnia. Aztán a külföldi srác, akinek be nem áll a szája, a szőke dögös nő, aki értelmesebb, mint gondolnánk, az öreg fószer, a negyvenes éveiben járó fekete nő, aki elhasalt anyaként, a múltjában élő feka srác, egykori focisztár, és a kis szende leányzó. Ők alkotják a sorozat vázát, tőlük válik a Community humora oly sokszínűvé. Az első részben megismerjük miképp alakult meg a gárda.

Ez nem az az egykamerás sitcom, amelyik első perctől fogva okoz sikító frászt a röhögéstől, hanem az amelyik szépen, nyugodt tempóban ivódik beléd, majd akkor földönfekvéseket képes kiváltani az emberből, hogy el sem hiszed. Brutálisan kegyetlen párbeszédekkel van tele, fergeteges popkulturális utalásokkal és hihetetlenül könnyedén előadott színészi játékokkal. Magyarán ebben a sitcomban minden megvan és mégis olyan kevésnek tűnik. Két rész után az volt a véleményem vele kapcsolatban, hogy az írók még csak puhatolóznak, de érzik merre kell elvinnük a showt, hogy oltári poénokkal kápráztassák el a nézőt. És szerencsére nem is okoztak csalódást.

A harmadik rész végére érve már úgy voltam vele, hogy rz "Baszott hatalmas". Egyszerűen minden poén ütött, a figurákat is jó arányban kezelték, bár kicsivel több Chevy Chase elférne még, de talán pontosan ennyin múlik, hogy imádom a figuráját. A feketék és a kiscsaj nem viccesek különösebben, bezzeg Abed. Ő egyedül bealázza mind a hármukat. Furcsa, de talán pont azért, mert nagyon fekszik a sorozatnak ez a humor, ezért működik az a karakter is olyan kitűnően. Van valami nem normális ebben a sorozatban, amiért olyan olajozottan tud működni a gépezet. Úgy értem túl azon, hogy szépen elkényeszteti az egész popkulturát, és újra értelmezi a megemlített dolgokat, személyeket.

A végén már teljesen úgy voltam vele, hogyha van sitcom, ami kell nekem, akkor az a Community lesz. Nem egy Modern család, kicsit másabb, mint A semmi közepén, de valahogy mégis úgy érzem, hogy egy szinten kell emlegetni velük. Teljesen megérdemli, és ha ilyen ütemben fejlődik tovább a sorozat, akkor az évad végére még akár át is veheti a "2009-es legjobb sitcom" címét a Modern családtól. Most azt mondom, hogy ez a sitcom hatással van mindünk életére. Megszakaszt a röhögéssel. Mégha nem is minden egyes pillanatában, de amennyiszer képes földre küldeni 20 perc alatt teljesen figyelemreméltó. Ja, és van bejövős főcíme is. 93%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék