Főoldal

Undercovers 1x01.

Sosem értettem az emberek miért dobják el az agyukat J.J. Abrams neve hallatán. Az Undercovers ismét bebizonyította, hogy a készítő nem több, mint egy átlagos alkotó, aki tudja mihez kell nyúlni, hogy a termékét eladhatóvá tegye. Legújabb sorozatában például az Alias-t ötvözte a Mr. & Mrs. Smith-szel, és az eredmény valami hihetetlenül nyugis, jópofa, de nem főműsoridős valami lett. A nézettségi bumm is elmaradt, pedig az NBC-re nagyon ráfért volna. Ellenben Abrams zsenije ismét megmutatkozott a helymeghatározások jelölésében, ami ebben a sorozatban is különleges - képeslapszerűség-, és nekem mint egyetlen pozitívum maradt meg.


A történet egyszerű. Adott egy 5 éve "nyugdíjba" vonuló kémházaspár, akik ma egy nagyon sikeres kajaszervízt üzemeltetnek. Ám bevetés közben eltűnik egy régi társuk, és perszehogy ők a legalkalmasabbak arra, hogy megtalálják. Így hát visszatérnek, és mivel sosem beszéltek a korábbi munkáikról jó néhány titok kerül felszínre, amik szép kis nézeteltéréseket válthatnak ki hőseinkből. Röviden erre épül a sorozat nyitórésze, és majd a későbbiek is, hisz megtartják "normál életük" álcáját, ami mondjuk nem túl izgalmas szál, de azért jelen van.

Nem NBC-re való. Végig ez az érzés motoszkált bennem, hogy egyszerűen rossz csatornán fut, mert ez kiköpött ABC alapanyag. Már eleve a házaspár, a nem túl izgalmas és érdekes alapanyag, meg az a hangulat, ami átjárja a szériát egyértelműen odavaló. De talán még oda is kevés lenne, hiszen semmi szórakoztató, családbarát nem volt a pilotban. Oké, a faszinak a seggét tövig kinyalta a srác, de az is inkább szánalmas volt, semmint humoros. Nem mondom, hogy nem volt szórakoztató a bevezető rész, mert így ez nyílván nem igaz, hiszen akadt bőven olyan elem, amin ellehetett szórakozni, de nekem mégiscsak az az elkapott egy-két aprócska pillanat tetszett az egészből.

Gondban vagyok azzal kapcsolatban is, hogy a két főszereplő között mennyire működik a kémia. Nekem nagyon hiányzott a vibrálás, a szenvedély és a tűz. Ugyanaz, ami Castle és Beckett, vagy a Bones két főszereplője között olyan jól működik. Ez egy megfáradt házasság története, amit ezzel a "titkos ügynökös bevetéskedéssel" igyekeznek kicsit oldani. Mondhatnánk azt is, hogy az átlagpárok életében ezt hívják szerepjátéknak. Néha bejön, néha meg... A két főszereplő figura múltja és találkozása ugyan érdekel, de annyira már egyik sem sikerült jó karakterre, hogy bármelyikük miatt is nézni támadjon kedvem a sorozatot. Talán ez változtathat majd egy jól eltalált szinkron - és ezalatt minimum Király Attilát értem a feka csávó szerepében.

Ezzel Abramsnek ismét sikerült adnia egy olyan sorozatot, ami teljesen hidegen hagy. Bár a Rejtély első évada sem jött be, a második mérföldekkel jobbnak tűnik, és talán ugyanez vár majd az Undercoversre is. Kitudja. Csak előbb még ezt az évadot kéne ahhoz túlélnie. Könnyed szívvel kaszálom, mert hiányzik belőle minden, ami miatt a Chuck működik, vagy amiért még a Chase-t is nevezhetjük izgalmasnak. Az NBC idei leggyengébb pilotja. Kár érte, bár már az alapsztori sem túl felvillanyozó. 50%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék