Főoldal

Pancser Police

Az első ami eszembe jut erről a filmről az az, hogy oltári. De tényleg! Oltári vicces. Még akkoris ha engem nem veszünk be a képletbe, aki már-már a földön fekve röhögött és egyik görcsből a másikba keveredett, akkoris ültek a közönség soraiban olyanok, akiket annyira sikerült ennek a "tökös faszi filmnek" berántania, hogy még a legapróbb dek... poénokon is sikerült röhögniük. És akkor még a nagyival való üzengetések, vagy a komplett nyitó akció jelenetről és a többi macsó és félreértett poénról nem is beszéltünk.


Pancser Police
(The Other Guys, 105', 2010)

Sokféle rendőr van: vannak a gyors, kemény zsaruk, akik mindig tudják, mit kell mondani, ha végre szembetalálkoznak a főgonosszal. Persze akadnak olyanok is, akik jobban érzik magukat a központban, amikor az íróasztaluknál ülhetnek, és jelentést írhatnak. Allen (Will Ferrell), a gyilkosságiak könyvelője legalábbis ilyen. Társát, Terryt (Mark Wahlberg) azért más fából faragták, de amióta egy túl gyorsan elsült pisztolynak köszönhetően nyilvánosan megszégyenült, Allen mellé osztották be. Ők ketten csak messziről bámulják az ügyosztály menő kopóit Dansont és Manzettit (Dwayne Johnson és Samuel L. Jackson), míg végül egyszer úgy hozza a sors, hogy kénytelenek a helyükre lépni. Eljön a nagy lehetőség, hogy megmutassák, ők is igazi rendőrök; végre bebizonyíthatják, bennük is ott bujkál valahol az elszánt nagyvárosi cowboy - de sajnos, minden egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelték.

A Pancser police pontosan attól működik amit a címe is sugall. Kétbalkezes, szerencsétlen, aktatologató zsaruk próbálnak bekerülni a reflektorfénybe. Zseniális figurák állnak a legapróbb szerepekben is, és pontosan ezért nem válik unalmassá egy pillanatra sem a film. Végig azt éreztem, amit már nagyon régen nem: "Will Ferrell ismét megcsinálta!". És ez eszméletlenül jó érzés. Újra olyan szinten humoros filmben van, aminek ott a helye a 2010 Legviccesebb mozijai között. Valószínüleg ennél jobb "akció-vígjátékot" nem kaptunk már jónéhány éve. Abszolút megérte elmenni rá a moziba. Aki teheti semmi esetre sem hagyja ki!

Szeretem ezt a filmet, mert sikerült megtennie azt, amit filmnek - pláne moziban- csak nagyon ritkán. Teljesen kikapcsolt. A szórakozás egészen új dimenzióit mutatta meg miközben az ég világon semmi extra nem volt sem a történetben, sem a poénokban. Annyira egyszerű ez a film, hogy az már szinte fáj. Csapjuk még hozzá azért azt is, hogy akciójelenetek teljesen látványosra sikeredtek, már-már a Die Hard-ot megszégyenítő őrültség szintjén. A dialógusok meglepően intelektülesre sikeredtek, ami csak tovább emelte a szint zsenijét. Eva Mendes pedig nem csak beragyogta néhány jelenetét, hanem egyszerűen minden megjelenésében büntetett, csak úgy, mint a Gamble-re nyomuló nőcik.

Báthory Orsinak nem volt különösen nehéz dolga, csak visszakellett mindenkit adnia annak, aki a legjobban csinálja. Kerekes József szerintem még mindig oltári vicces Ferrell, bár itt kevésbé éreztem annyira inteligensnek. Széles Tamás az ideális Wahlberg, de Kéri Kitty nálam akkoris csak a "kettes számú" Eva Mendes marad. Rajtuk kívül Kőszegi Ákos és Galambos Péter tudott durrantani, és a Michael Keatont beszéltető Epres Attilától sem dobáltam a hátasokat, miközben nem volt rossz, csak én épp nem vele szeretem a színészt.

Arra mindenki mérget vehet, hogy a Pancser Police ott van az év legjobb filmjei között. De ha mégsem éreznétek így, akkor is a legjobb vígjáték címére teljesen nyugodtan pályázhat. Ha valódi kikapcsolódásra vágytok, ami tényleg kiragad a "szürke világból" és megteszi azt, amire csak nagyon ritkán képes egy mozgóképes csoda manapság, akkor ez a Ti filmetek. Az első pillanatától az utolsóig szórakoztató - és még azon túl is. Amióta láttam folyamat visszajönnek a jobbnál jobb poénok, szóval igen, nyugodtan tessék felkészülni arra, hogy bárhol elkaphatja az embert a röhögőgörcs. Főleg reggel 9:15-kor. 95%


Magyarhangok
: Kerekes József, Széles Tamás
További magyarhangok: Epres Attila, Fenyő Iván, Király Attila, Kéri Kitty, Schnell Ádám, Elek Ferenc, Kassai Ilona, Kőszegi Ákos, Galambos Péter és Döglégy
Msz: Heltai Olga
Sz.R.: Báthory Orsolya
SPI-Mafilm Audio Kft.


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék