Főoldal

Milyen az idei felhozatal?

Akad bőven miről beszélnünk. Bár májusban még nem voltam ennyire bizakodó az újoncokat illetően, de az szerintem mindent elmond az idei felhozatalról, hogy egy tucat pilot hatot váltott nézős sorozattá. Ez rossz hír nekem, jó hír viszont az idei mezőnynek, hiszen ennél sokkal kevesebben szoktak hozzám ragadni egy-egy évad alatt. De vajon melyik csatornának sikerült kitermelnie a legjobb pilotokat, és mi a helyzet a régebbi sorozatok idei szereplésével?


CW
Kezdjük azzal a csatornával, amely viszonylag kevés sorozatot futtat, de azok általában mindig hosszúéletűek, és bár a fiú szériáikat szivatják orrba-szájba mégis az ő mezőnyükből nézem a legtöbbet. A komplett csütörtök és péntek esti kínálatuk mellett még a kedd esti is nagy kedvencem.
A csatorna húzónevei számomra még mindig az utolsó évadát taposó Smallville, és a Winchester fivérek történetét elmesélő, újabb bőrhúzáson áteső Odaát. Előbbi olyan nagyszerű évadot fog idén adni a rajongóknak, mint amilyen az a hős, akiről szól. Legalábbis erre utal az eddig általam is látott három epizód. Arról nem is beszélve, hogy teljesítményével az idei legjobb sorozatok között lesz a helye.
Őt követi minőségileg a Vámpírnaplók, amely pontosan azt folytatja, amit tavaly elkezdett. Vagyis zúz, és tűkön ülve várod mindig az újabb részeket. Két részen vagyok még csak túl, de edddig fantasztikus. Csak rosszabb ne legyen. Harmadik helyre futott be a LUX (Derült égből család), amelyik fantasztikus évadpremierrel tért vissza és utána azonnal beállt szintre, ami bíztatónak ígérkezik.
Sajnos ennyire egyértelműen pozitívan nem tudok nyilatkozni a Nikitáról. Természetesen ez az egyik legjobb idei újonc, de valahogy pont a címszereplő figurája súlytalan és unalmas a számomra. Ez pedig sosem jelent jót. Az Odaát az első két részben látszólag még nem találta meg a helyét, de a második rész vége már jelezte, hogy rövidesen beállnak szintre és kezdődik a történet. Legyen így, és akkor még bármi kisülhet belőle.
A Tuti gimi is pazarul kezdett, a többiről (A pletykafészek, 90210, Hellcats) viszont fogalmam sincs.


NBC
A magam részéről az NBC-vel szeretném folytatni. Páváéknak köszönhetem a Chuck negyedik évadát, ami három rész után pazar. Soha rosszabb részt, mint amiket idén kaptunk. Bemutatkozott az Event, amit nálam is a Chuck vezet fel - pazar péntek esti kettős egyébként. Nagyon jó volt a pilot, nagyon jól keverik az írók a dolgokat és bizony ebben van potenciál. Az már más kérdés, hogy az ilyen koncepciónak mennyire tesz jót, ha csak hetiben nézi az ember, de így legalább lesz okom a végén ledarálni. Kíváncsi vagyok rá, és engem beszippantott.
A Chase nem különösebben jött be, mint ahogy az Undercovers is az a kábé "szinkronnal elmegy" kategóriás blődség lett.
Ezeken kívül én az NBC-től még a Parenthood-ot követem rendszeresen figyelemmel, ami túl három második évados részen bőven a legjobb családi drámasorozat, ami valaha a pávás adón futott. Nem tudok betelni vele.


FOX
Róluk nehéz bármit is mondani. Kevés FOX-os sorozatot követek figyelemmel az amerikai vetítések nyomán, de a Raising Hope címre hallgató Greg Garcia-sorozat teljes évados berendelésének a pilot megtekintését követően hihetetlenül örültem. Ebből is két részt láttam eddig és azt kell mondjam az idei legjobb sitcom - ha a Melissa & Joey nem játszhat, de hát más műfaj is a kettő. A Running wilde kasza lett egyből, nem tudott lekötni, viszont a Lone star kaszája azért megviselt a pilot megtekintése után ugyanis kellemes néznivaló lett volna belőle. Így viszont... Kár érte.
A Glee-ből csak a Britney-s részt láttam és hiába írta és rendezte Ryan Murphy ismét csak azt sikerült bebizonyítania, hogy ez egy egyszerű közepes sorozat baromi jól megkoreografált jelenetekkel. Kasza sorsa került az első évad végeztével, de a különleges epizódokra azért még visszatérek.


CBS
Hol kezdjem? Mondom a sitcomok verdiktjét. Az Így jártam anyátokkal hatodik évadából három rész alapján még bármi kisülhet. Továbbra sem röhögős, de helyenként mosolygós és még ritkábban mutat némi lehetőséget, hogy van még benne szufla. A harmadik részen például engem sikerült Barney-nak megnevettetnie is, úgyhogy nem ér feladni! Az Agymenők viszont nagyon forrón játszik a tűzzel és már a Kaszás fenyegeti. Nekem túl sok Sheldon, és egyszerűen irritál. Ha kicsit visszavennének belőle akkor még mindig lenne esélye ennek lennie a legjobb sitcomnak. A helyén próbálkozott a Mike & Molly, ami az idei mezőny legszerethetőbb sitcomja, de semmi több. Akinek ez elég és néhány tipikus poén az imádni fogja ezt a James Burrows által rendezett négy kamerás sitcomot. Nekem már a rendező neve eladta a cuccot és egyenlőre nézős is marad, mert mint már mondtam szórakoztató. Will Shatner sorozatában csak potenciál porokat látok és kaszát is kapott a pilot után.
Furcsa ezt mondani, de úgy néz ki, hogy az idei évad legjobb pilotja a Tv2-n október 22-én bemutatkozó HAWAII-FIVE-O-é. Két rész alapján kétség sem férhet hozzá, hogy nézős marad, de most már bevárom a hazai sugárzást, hiszen érzésem szerint szinkronnal még jobb lesz.


ABC
Sorozatilag én maradok a Castle párjtán, ami három rész után még mindig a legimádnivalóbb krimi a csatornától. Sitcom téren  -túl a pazar szerdai kínálatukon- az idei évad legjobbját termelték ki, ami végül ugyan lecsúszott a második helyre -esélye sem volt, ez a szomorú-, de három rész alapján hosszútávon nézős helyzetkomikumnak ígérkezik. Casey figurája egy állat, és imádom az ilyene ürgéket! Bár Benék a kedvenc párom, de mindenkit imádok. Better with You címmel tessék keresni.
Hogy ezen kívül mit tud az ABC? Nos, nálam semmi jót. A No Ordinary Family kiszivárgott pilot alapján családbarát matinésorozat - szinkronnal persze nézős lesz-, más pedig ha jól rémlik szóba se jött tőlük nálam, és más régebbit sem követek nyomon innen eredetiben.

Szóval én így látom az idei felhozatalt. Emeljük azért ki még gyorsan azt a tényt, hogy bízom abban, hogy a 30 részes első évad nem megy az idei kedvenc sitcomom, a Melissa & Joey minőségének kárára, amelyet az ABC Family szállít és 8 rész alapján nincs idén párja a hagyományos sitcomok között.


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék