Főoldal

Scream Awards 2010

Amerikában hihetetlen díjkiosztók vannak. Nálam a csúcs valamiért mindigis az MTV gálái voltak, pedig tudtam, hogy más gálák is oltári show-t képesek nyújtani a nézőknek. Idén így hát - a Vissza a jövőbe 25. évfordulójának idején- rávettem magam, hogy megnézzem a Spike Tv horrorisztikus show műsorát. Oltári jelenetek és hatalmas pillanatok, hihetetlen nagy vendégsztárok felbukkanásával került sor idén október 19-én megrendezésre a Scream Awards. Sikíts, ahogy csak bírsz, de nehogy azt hidd, hogy túlélheted!


Greek Theatre, Los Angeles, California. Itt rendezik meg 2006 óta minden évben a legnagyobb horror, sci-fi és fantasy díjkiosztó gálát. Ezt tessék szó szerint venni. Valami eszméletlen nagy ráhangolódás van itt ilyenkor a látványra, a speciális effektekre és mindenre. Gondolok itt az egész gála elején az Eredet-es fényvetítésre, meg a folyton előkerülő tűzre. De mondhattam volna azt is, hogy töményen végig sikongattáka fiatalok az egész műsort.

A műsor menetében nekem valahol nem tetszett, hogy nem írták ki, csak bemondták az átadók nevét. Nem mintha ez olyan fontos lenne. De tényleg nagy erény, hogy nem húzták az időt, hanem szépen gyorsan lepörgették az eseményeket. Időnként azért meg-megálltunk egy-egy hihetetlen látványú jelenetre a díszletek között, de az kell. És ha Amerika valamihez nagyon ért, akkor az a show csinálás! Exkluízv bepillantást kaptunk a Paranormal Activity 2-be, a legújabb Harry Potter-filmbe, a januárban érkező "ördögűzős" Rite-ba,
Számomra azonban mégis Rainn Wilson "Super" c. filmjének jelenete ütötte a legnagyobbat. Halálosan vicces volt. Ettől még David Arquette is megőrült teljesen - aki "természetesen" felesége nélkül érkezett a gálára. Imádom azt is, hogy mekkora tisztelettel bánnak azokkal is, akik már letettek valamit az asztalra. Az Oscar-nyertes, horror-legenda Sir Anthony Hopkins-t mindenki állva tapsolta meg. Mi ez, ha nem az igazi siker?

Jött a Sikoly csapata. Neve Cambpell, David Arquette, Emma Roberts és Wes Craven, akik elmondták, hogy jó másfél évtizede ők rúgták fel a horror túlélési szabályait. Ezek a legfontosabbak, Neve szerint:
1. Sose szexelj!
2. Ne igyál és ne drogozz!
3. Soha, de soha - de tényleg soha- ne mond, hogy "Visszatérek.", mert tutira nem fogsz.
Majd megnézhettük a legújabb előzetes a jövő áprilisban mozikba kerülő Sikoly 4-hez. Utána jöttek a Vámpírnaplók sztárjai, hogy átadják Anna Paquinnak a "jól megérdemelt" díját. Majd jött a legenda, James Cameron és felkonferálta Sigourney Weaver-t.

Ami engem illet ezt az egész másfél órás show műsort azért a 25. évfordulós 8 percért néztem meg, amikor Michael J. Fox és Christopher Lloyd álltak a színpadon. Két hihetetlen pasas, Fox meg a kedvenc színészem, és ez a trilógia az, ami számomraz "Egyetlen" - idén végre megjelenik BluRay formátumban is a tengerentúlon. Elképesztő volt a két pasas egymás mellett, hihetetlenek. Tudjátok mi az álmom? Hogy Chris Fedaknak sikerüljön összehoznia Dokit és Michael-t a Chuck-ban. Tudom, tudom, nincs rá esély, de nekem ez a pár perc is elég volt, amit itt kaptunk belőlük. Hihetetlen alakok.

A Walking Dead-del aligha lőhet bakot az AMC. A Halloween-kor elrajtoló vadonatúj sorozat villámsebességgel repül több tucat ország televízióinak képernyőire, és a pozitív kritikák, rajongói vélemények alapján aligha okoz majd csalódást. Erre utal az is, hogy a legjobb képregény kategóriájában is diadalmaskodni tudtak. A pilot preair verziója már fellelhető a neten, én még erős vagyok... úgy-ahogy.

Nem is fecsegek tovább, egy lélegzetelállító show-t láthattunk, melyre a koronát Ryan Reynolds megérkezése tette fel - ami mondjuk kicsit elmarad Sigourney Weaverétől, de nekem így is baromira bejött. Srácok, őket imádjuk!

Íme a díjazottak:
Legjobb sci-fi: Eredet
Legjobb gonosz: Mickey Rourke (Vasember 2.)
Legjobb képregényíró: Geoff Johns
Az év legcenzúrázottabb jelenete: True Blood - Inni és élni hagyni [szexközbeni hátracsavart fej jelenet]
Legjobb fantasy színésznő: Kristen Stewart (Alkonyat: Holdfogyatkozás)
ComiCon Ikon: Ray Bradbury
Legjobb horror színésznő: Anna Paquin (True Blood - Inni és élni hagyni)
Legjobb horror színész: Alexander Skarsgård (True Blood - Inni és élni hagyni)
Legtökösebb hősnő: Sigourney Weaver
Legjobb képregény: The Walking Dead
Legrémesebb film: Piranha 3D
Legjobb tv műsor: True Blood - Inni és élni hagyni
Legjobb horrorfilm: Zombieland
Legjobb fantasy: Alkonyat: Holdfogyatkozás
Legjobban várt film: Zöld Lámpás


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék