Főoldal

Csillagok Háborúja: A klónok háborúja - 2. évad

Ha van olyan sorozat, amiről egyáltalán nem kell sokat beszélni, akkor az egyértelműen A klónok háborúja, második generációs animációs sorozat. Bezony a sorozat a tengerentúlon már a harmadik évadát tapossa és ha jól rémlik, akkor fél év telik az amerikai és a magyar premier között, ami szintén csak azt bizonyítja, hogy itthon is kismillió rajongója van George Lucas életművének. A sorozat abszolút olyan volt, mint amilyennek az első évadában megismerhettük, a töltelékek pocsékok, az átívelős sztorik vittek egy kis színt az egészbe.


A szezon huszonkét részből állt, amit több kisebb egységre bontottak fel. Kapott saját rész Amidala, és R2D2 is, ugyanakkor C3PO-t nagyon hiányoltam, mert neki tényleg kevés villanás jutott. A legtöbb sztori az ilyen 3-4-5 részen ívelt át, viszont olyankor folyamatosan arról szólt a sorozat. Ennek is megvannak az előnyei meg a hátrányai egyaránt. A sorozat legalább annyira hullámzó, mint egy nem valóságos világ, aminek köszönhetően az "el sem hiszed mennyire unalmas a SW!"-tól kezdve egészen az "Eszméletlen jó ez a k SW!"-ig minden akadt. Engem speciel csak az átívelő szálú epizódok tudtak helyenként megnyerni a töltelékeket végig untam. Sőt olyan is akadt, amit inkább átpörgettem.

A töltelékek közül jól sikerült "A dezertőr" (2x10.), és talán mást nem is tudnék említeni, ami igazán tetszett. Átívelős történetek közül ott volt a King Kong-ra hajazó, teljesen kiszámítható - bár a végére tartogattak egy csattanót, aminek emlékeim szerint semmi jelentősége sem lesz a jövőben- Zillo-i sárkány története, valamint a végén Boba Fett bosszúszomjas cselekedetei Mace ellen. Az évad első fele valahogy képtelen volt olyan epizódot készíteni, amely megmaradt volna bennem, de ez a Csillagok háborúja sajátossága. Akkor mégis miért nézem? Nos, mint a legtöbben - lásd a szezon utolsó jelenetében elmaradt csattanót- a név kötelez. Ez az amiért minden évben adok okot ennek a történetnek, hogy hátha majd most feltud nőni a régi trilógiához, de úgy tűnik ebből a szempontból minden évben csalódok - animációs világ ide, vagy oda.

Ezen kívül számomra teljesen semleges minden. Anakin ugyanolyan és minden más karakter is. Senki sem változik, mindenki azt képviseli, amit megszoktunk tőle. Nem látok karakterfejlődést, de talán egy ilyen háborúban nem is az a lényeg. És mivel animációs sorozatról beszélünk ezért akciót akarunk látni és abból is minél többet. Persze ahhoz még "túl világos" a kép. Ezen úgy lehetne változtatni, hogy hagyni a nézők számára teljesen unalmas és kiszámítható fejvadászokat és helyette inkább az ellenségre, a főgonoszokra koncentrálni, akik ebben a szezonban alig jelentek meg. Én teljesen hiányolom ebből a szériából a karaktereket, de lehet csak annyira megszoktam az arcokat, hogy már fel sem tünnek. 55%


"A vereségből tanulni fél győzelem. (2x01.)
"A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb fajtája" (2x02.)
"A hiba kijavításának első lépése a türelem" (2x03.)
"Az igaz szívben nem szabad kételkedni." (2x04.)
"Higgy magadban, vagy nem hisz benned senki." (2x05.)
"Nincs drágább ajándék a bizalomnál." (2x06.)
"Néha nehezebb elfogadni a segítséget, mint felajánlani." (2x07.)
"Az érzelmi ragaszkodás nem azonos a könyörülettel." (2x08.)
"Minden nyereségnek veszteség az ára." (2x09.)
"Aki igyekszik a becsület útján járni, megbecsülést érdemel." (2x10.)
"Ami könnyű, nem mindig egyszerű." (2x11.)
"Aki nem tekint a múltba, veszélybe sodorja a jövőt." (2x12.)
"Ne félj a jövőtől, ne sírj a múlt miatt." (2x13.)
"A háború első áldozata az igazság" (2x14.)
"Az igazságot keresni könnyű, elfogadni nehéz." (2x15.)
"A bölcs vezető, ha kell, engedelmes tud lenni." (2x16.)
"A hősöket a bátorság szüli, a barátokat a bizalom." (2x17.)
"A helyes utat válaszd, ne az egyszerűt." (2x18.)
"Az a szörny a legveszélyesebb, amelyik bennünk él." (2x19.)
"A veszedelem a barátság próbaköve." (2x21.)
"A bosszú bevallott fájdalom." (2x22.)


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék