Főoldal

30 nap éjszaka - Sötét éjszaka

Azt mondják ez egy folytatás. Nos az előzményt kétség kizáróan nem láttam, így érdekes volt beleugrani. A tapasztalatom pedig, hogy nem is kell ehhez az előzmény. Jó időnként nem jönne rosszul a háttérismeret, hogy ne érezzem magam annyira hülyének a film világában, de azért minden szükséges információt megkapunk, amire csak szükségünk lehet. Önálló filmként jó, de nem nyűgözött le különösebben, pedig itt végre nem Alkonyatos tökölés megy. Igen, ez egy vámpíros film és azt keresi a 2010-es Halloween-hetünkön, hogy "félelmetes" és valahol a horror műfajába sorolható.


30 nap éjszaka - Sötét éjszaka
(30 Days of Night: Dark Days, 88', 2010)

Közel egy év telt el azóta, hogy a 30 napos sötétség alatt az alaszkai Barrow lakosságát szinte teljesen kiirtotta egy vérszomjas vámpírklán. Stella (Kiele Sanchez) aki túlélte a szörnyűséget, nap mint nap rémálmoktól gyötrődik, férje gyilkosa arcától kísértve és próbálja teljesen kizárni a világából a vámpírok által jelentett fenyegetést. Amikor Stella összeismerkedik három emberrel, akik szintén vámpírtámadások túlélői, úgy dönt bosszút áll Lillith a vámpírok királynőjén, aki az alaszkai vérfürdőért felelős. A vámpírvadászok Los Angeles sötét és életveszélyes alvilágában kezdik el a keresést, hogy megtalálják és eliminálják a sátáni ellenséget, megakadályozva hogy újabb emberek essenek áldozatul a vérszomjuknak.

Ácsibácsi, értem én, hogy olyan világ van ahol már mindennek az ellenkezőjét is lehet, meg szembe menni legendákkal, jól bevált alapokkal, de a vámpírokat agyatlan lényekként ábrázolni mióta szokás? Ilyen kis apróságon képes volt elbukni ez a sztori, mert az cseppett sem zavart, hogy volt egy anyakirálynő, aki mindent uralt. Azt lenyelem. Nade nálam ez az élőholt szerepkör toronymagasan a zombiké, vagyis valaki a stábban összekeverte a két fajt, de nagyon alaposan. A vámpírokat sokkal többre tartom. Pedig a történet önmagában tényleg nem volt rossz, és még az értelmetlen szex jelenet is bejött, volt benne mészárlás és hullottak a fejek dögivel is. Horrorként jó. Hogy folytatásként milyen azt passzolom, egynek nem volt rossz, de nagyjából csak a játékideje felében tudott lekötni, ami viszont a legkevésbé sem bíztató teljesítmény.

Még küzdök saját magammal is, hogy valójában akkor ez most tetszett-e vagy sem, de a főszereplőcsaj és a történet is bejött, csak épp a köztes dolgok valahogy nem tudtak működni. Bezzeg Tabák Kata szinkronja! Sorolom, Haumann Petra a főszerepben büntetett, Dévai Balázs a szeretőjeként vámpírokra vadászott vele, Nagy Ervin végig "bazmegolta" az összes jelenetét, Csondor Kata végig bőgte a szerepét, Király Attila meg szimplán csak királyoskodott, mint mindig. Ilyen csapattal igazán nehéz bakizni és hála az égnek azért az összképen sokat volt képes dobni a szinkron.

Azt mondják az első része ennek a sztorinak jobb. Bevallom, amennyit elmeséltek róla itt azalapján osztanám a véleményüket. Főleg ennek a csattanónak a tükrében. Valahol megértem a reakciót, másfelől viszont pont azért, mert nem ismerem az előzményeket nem vagyok képes felfogni hogy mit is láttunk. Sok hülyeség volt benne, amatőr hiba és az egész valahogy mintha nem állt volna össze, de mindent egybevetve nem olyan vészesen rémes a végeredmény. Gyenge közepes alá, kétszer aláhúzva. 40%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék