Főoldal

Ott jártunk: TRON-EST

Ma rendezték meg országszerte a jobb mozikban a TRON: ÖRÖKSÉG 3D-s vetítését néhány jelenetből a történet elejéről. Mivel a jegyek ingyen voltak rá - csak előre kellett foglalni-, így mi sem tudtuk kihagyni, hogy a világon elsőkként pillantsunk be a Disney idei karácsonyi szenzációjába. Azt hiszem december közepe ezekután még rohadt messzebb lett...


Jobb tisztázni már itt az elején, hogy nem vagyok -voltam- Tron rajongó. Az első részét is majd csak a mozis vetítés előtt tervezem megnézni, mert bevallom fenemód nem emlékszem rá. De óriási a hype az Örökség körül és a Tron zseniális alapötletre építkezik, ami ha megtudja lovagolni a 2010-es látványvilágot, akkor itt bizony elkerülhetetlen lesz a siker - aminek hátulütője, hogy vonzhatja a folytatás lehetőségét. De ennyire ne merészkedjünk ennyire előre.

Én az Aréna mozi 14-es termében voltam, ahol 5 perccel a meghírdetett után kezdődött el az "előadás" jóformán a közepétől teltházas sorok mellett. A filmhez adtak egy szemüveget is, amire a nyitójelenetnél semmi szükség sem volt, hiszen az csupán 2D-s volt, de a többit valamiért átkonvertálták. Ne is lovagoljunk rajta, nekem a 2D-s is bejött.

Ha jól emlékszem akkor a film elejéből vetítettek le 5 darab jelenetet nagyjából egészében. Ezekből láthattunk pillanatokat már a trailerben is. Természetesen magyar szinkronnal. Fenyő Iván volt a főszereplő srác hangja aki nagyon nem jön be szinte soha - nyugi, ez sem kivétel, főleg mivel a sráchoz inkább Szabó Máté illene-, de a végére azért sikerült hozzászoknom. A csaj hangja volt az ami ennyi alapján nagyon bejött, a fater so-so, és a végén még valamilyen fehér ruhás szerepében Nagy Ervin tehetette oda magát.

Az első jelenet az az volt, mikor a Dörner György karaktere megkapta a csipogójára a hívást, beszélgettek kicsit, majd a srác elment a játékterembe. Egyszerű, tipikus film eleji jelenet, semmi extra. Második jelenet az volt, mikor bejut a gép mögé és lemegy az apja "titkos laborjába". Itt már elkezdődött a high tech részleg, ami abban a pillanatban megvett magának.

Majd bekerült ugye ebbe a gépi világba, ahol azonnal elfogták. Tetszetős jelenetben öltöztették fel, majd a következőben már a játék kellős közepén találta magát. A látványra egy szavunk nem lehet, de eddig nem derült ki -számomra-, hogy miről is lesz itt szó. Majd megmentette egy csaj és az utolsó jelenetben találkozott az apjával. Nagyon megörültek egymásnak és függöny.

Jó, volt itt még egy trailerszerű szekció is, de az pontosan olyan volt, mint egy trailer úgyhogy nem is fecsegnék róla többet.

Összeségében milyennek látom? Olyannak, amiben van potenciál, ami elérheti a tavalyi Avatár szintjét (szar sztori, érdekes világ, első osztályú látvány). A 3D szerintem nem kell hozzá, de mivel látványfilm ezért ajánlott. A szereplők szimpatikusak, a magyarhangokat illetőleg nincs sok hiba benne, a szinkron ennyi alapján jónak tűnik. Lényeg a lényeg, nem lettem okosabb, de legalább már 20 percet láttam a filmből. A baj csak az, hogy ezek után sem tudom eldönteni, hogy elmenjek-e rá a moziba, vagy sem...


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék