Főoldal

BON JOVI: GREATEST HITS (2010)

Válogatásalbummal ritkán lehet hibázni, pláne ha a nevedben benne van az, hogy Bon Jovi. Kérem szépen mesének helye nincs, ez minden idők legjobb dupla lemezes Bon Jovi korongja, ősslágerekkel és néhány vadonatúj dallal fűszerezve. Olyan számok kerültek erre a korongra, amiket az ember még álmából felriasztva is ordítva énekel és tombol rá az utolsó lélegzetéig. Erős indítás, még erősebb megtartás és pokolian ütős végeredmény. Ez kérem szépen a Bon Jovi ezen évtizedének utolsó korongjának verdiktje.Az album első hat számából három minden idők legnagyobb kedvenc Bon Jovi-dala, legalábbis ami engem illet. El nem tudnám képzelni az életem az “It’s My Life,” az “Wanted Dead or Alive,” vagy a “You give Love a Bad Name” című dalok nélkül. Valahányszor felcsendülnek olthatatlan vágyat érzek aziránt, hogy kornyikáljam. Utcán higgyétek el ez baromi kínosan is eltud sülni. Na egy szó mint száz a dupla lemezes albumon összesen 28 sláger található, amelyből 16 minden idők legsikeresebb Bon Jovi szerzeménye is egyben, a második korongon pedig a rajongók legnagyobb kedvencei csendülnek fel négy vadonatúj dal társaságában - amelyből egyet már hallhattunk néhány hónapja.

Induljunk ki abból, hogy több lemezes a lejátszód. Így hát beteszed az elsőt, majd átvált a végén a másodikra és máris 100 perc körüli óriási buliban lehet részed. Ha nem csinál ilyet a hi-fi-d, akkor sürgősen szerezz be egy ilyet! Persze lehetne sokkal jobb a korong, ha mondjuk élő koncert felvétel lenne, de ne legyünk telhetetlenek. A stúdió felvételek közül úgyis így a legjobb. Az amúgyis nagyon ritka, hogy nem akarsz átpörgetni egy számot sem, márpedig ez egy nagyon gondosan elkészített válogatás, így még inkább kedvemre való. A dalokról külön érzésem szerint nem is kell semmit szólnom, hiszen az utóbbi két-három évtizedet aligha lehetett túlélni anélkül, hogy ne ismernénk őket. És legyünk bátrak, valljuk be, imádjuk mind.

Aki eddig nem ismerte az együttest - most komolyan, hol éltetek eddig?-, vagy azoknak, akiket kiábrándított tavalyi korongjuk mindenképpen meg kell hallgatniuk az új Bon Jovi lemezt. A négy új szám is egész jó. "Sajnos" maradt az előző lemez helyenként abszolút furcsa hangzása, ami miatt nem arattak nálam osztatlan sikert, de olyan fáradt voltam az éjszaka, hogy teljesen magukkal ragadtak és belejöttem a végére. A What Do You Got?-ról korábban twitteren már értekeztem, nekem bejött, a “No Apologies”-t viszont kezdetben nem tudtam hova tenni, majd a szövegével meggyőzött, hogy ez is egy jó dal, és a második korong végén jött a “The More Things Change,”és “This Is Love, This Is Life” előző album különös világát idéző dalaival.

26 szám, ebből 22 a Bon Jovi legjobb számaiból, talán nincs is igazi hiányzó - mondjuk szerintem a Summertime simán elfért volna rajta, nekem az a kedvencem a 2007-es albumról. Eszméletlen jó klasszikus slágerekkel, még azoknál is jobb dalszövegekkel ígér nagyjából két órás kikapcsolódást ez az album. Esküszöm, hallgassátok meg. Vezetéshez, utazáshoz, sétához, gondolatbameredéshez, tanuláshoz, és a világ összes cselekedetéhez és pihentető tevékenységéhez tökéletes alapanyagként szolgál. És mielőtt megvádolnátok: Igen, függő vagyok, és rajongó is. 90%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék