Főoldal

Reszkessetek betörők! 3.

(Home Alone 3, 100', 1997)

Ez már tipikusan az a film, aminek a megnézésére nem hogy nem tudod, de nem is akarod rávenni magad. Egyszerűen borzalom - jó, tudom, hogy nem annyira, mint a negyedik rész. De most komolyan, miért kellett ez? Volt egy eszméletlen jó Kevin nevezetű figurájuk, a '90-es évek -és egyben az én személyes- kedvenc gyerekszínészével, őrülten jó betörőkkel, és tessék. Itt vagyunk. Egy abszolút felesleges folytatással, ami ugyan szórakoztató, de csak akkor, ha nem ismerjük a franchise előző darabjait. Alex teljesen más, mint Kevin. Már itt elvérzett a történet. Utána meg már minden olcsóságszagú volt.
Négy dörzsölt tolvaj próbál megkaparintani egy szupertitkos katonai adatokat tároló mikrochipet, melyért a feketepiacon dollármilliókat adnának felforgató hatalmak. Az értékes zsákmánynak azonban lába kél és kalandos utat jár be egy játékautó alkatrészei között. A nyomok Hongkongból egy csendes chicagói kertvárosba, a Pruitt család otthonába vezetnek. Csak egyvalaki tartózkodik a házban, csak ő tudja, hol rejtőzik az áhított kisautó. De a négy bajkeverő hamarosan saját bőrén tapasztalja, hogy ez az egy is bőven elég gondot okoz, mert nem létezik nála agyafúrtabb és kiborítóbb ellenfél. Ravasz, bátor, talpraesett - és csak nyolc éves! Kedvenc játékáért pedig mindenre képes.

Hirtelen nem is tudom, hogy mi a legnagyobb baj ezzel a filmmel. Talán az, hogy túl hosszú a felvezetője, közben pedig olyan semmilyen. Úgy értem nem szól semmiről. Hiába van ennek a legnagyobb volumenu sztorija, de sem Alex, sem a betörők figurája nem olyan... Az egész első résznek az adta az apropóját, hogy hétköznapi bűnözők egy hétköznapi sráccal kerültek szembe. Itt pedig egy egész világot felölelő ügybe keveredik be egy srác, aki hiába cukorbogyó kiskölyök, egyszerűen nem Kevin. Szerintem amikor ezt jó tíz éve először láttam akkor sem voltam elájulva tőle, de biztosra veszem, hogy tizenéveim elején még szórakoztatónak is találhattam. Valamennyire. Túl nagy falat volt a sztori a franchisenak, kiölte belőle a bűbájt.

Untam. Szabályosan, az első perctől az utolsóig. Megpróbálta komolyan venni magát. Megpróbált vicceskedős lenni. Mindent megpróbált, de isten igazából egy-két kicseszést a rosszfiúkkal, meg a beszélő papagájt kivéve ez valami oltári baklövés volt. Semmi, abszolút semmi. Ja nem, bocsánat. Scarlett Johansson tizenéves, kiskamaszként? Meg sem ismertem. Sőt, az egyik zsernyák is tök ismerős volt. Nem rémlik? De ennyi volt elrejtve nekünk, nézőknek. Kevés. Túl kevés és túl későn.

Csörögi István maradt a szinkron rendezője. A szülőket most telibetalálta, és a kissrác hangja is pazar volt. A bűnözők is, úgyhogy ez egy jó szinkron. De most még ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megmentse a film.

Nem is ontom tovább a szavakat. Senkinek nem ajánlom. De, inkább még is. Akik látták a négyet, azoknak mindenképp. Higgyétek el ez annál sokkal jobb. De tudjátok mi jobb még ezeknél? A Kevines részek. azok fenomenálisak! 49%


Magyarhangok: Borbíró András, Dörner György, Timkó Eszter, Kálid Artúr, Rubold Ödön
További magyarhangok: Selmeczi Roland, Orosz Anna, Csondor Kata, Molnár Levi, Győri Ilona, Gruber Hugó, Komlós András és Kassai Károly
Msz: Pataricza Eszter
Sz.R.: Csörögi IstvánHozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék