Főoldal

Kutyák és Macskák 2. - A rusnya macska

(Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore, 78', 2010)
Ma egy olyan filmről fogunk beszélni, amelyiknek még az első része is totálisan felesleges volt. Tipikus Disney-kaliberű állatos alkotás, amivel nem lehet hibázni. Már úgy anyagilag. És erre itt van a tökéletesen felesleges folytatás. Tudtuk, hogy szar lesz, a plakátokról is ez ordított, a trailer pedig végképp bebizonyította, hogy ez a film még délutáni kikapcsolódásnak is fájdalmas. Még télen is, amikor az ember hajlamosabb ilyen borzalmakat nézni. Ez a film fájdalmasan semmilyen volt, gagyi animációval és állati humorral. Valódi kínszenvedés és Kitty tényleg rusnya...
A kutyáknak és macskáknak megvan a maguk, titkos, az emberi szem elől rejtett világa. És megvan a maguk háborúja is. Ártatlannak tűnő kutyaházak igazából titkos kémközpontok bejáratai lehetnek; néhány napon heverésző lusta cica pedig valójában talán egy bevetésen lévő alakulat tagja. A kutyák és macskák között kibékíthetetlen, elhúzódó és minden eszközt megengedő háború zajlik.
Zajlott eddig. Színre lép egy elegáns és gonosz szfinx, egy ex-titkosügynök, Kitty Galore, aki végtelen hataloméhségében nemcsak örök ellenségeit, a kutyákat, de volt bajtársait is el akarja pusztítani. Egyszerre akarja az egész világot meghódítani. Ezért a kutyáknak és macskáknak életükben először össze kell fogniuk, mert nem csak magukat, hanem gazdáikat is meg kell menteniük az ördögi Kitty karmai közül.

Az az igazság, hogy amíg MGM anyagi gondokkal küzködik a világ kémek nélkül maradt. Még szerencse, hogy ezzel a Warnernél is tisztában voltak. Nekik meg volt egy család barát filmjük az évtizedben, amit már épp ideje volt folytatni. Ki szerint? Fogták a Disney már számtalanszor bevált alapjait, ráhúzták James Bondra és minden kémsztorira, megspékelték egy kis kutya-makcsa ellentéttel és máris készen volt a legújabb kémkoktél. Az igazság pedig az, hogy semmivel sem lett rosszabb a végeredmény, mint a Disney-hasonszőrű állatos filmjei. Tetszettek érezni az iróniát? Természetesen még azoknál is sokkal rosszabb volt, mert itt igazából nem is tudom, hogy kik, vagy mi volt a célközönség. Annyira félresiklott a gépezet.

Annyi baj volt ezzel a filmmel, hogy egyszerűen nem is tudom hol kezdjem. Ezért inkább egy szóval összefoglalom őket: Sablonos. Abszolút zéró sajátgondolat, csak is olyan elemek, poénok, jelenetek, amelyeket már számtalanszor láttunk a Miki egeres cégtől is. Nekem ez nagyon fájdalmas volt, bár én már az első részének sem vagyok egy különösebben nagy rajongója. Itt meg ráadásul előkészítették a következő részt, amiből remélem nem lesz semmi. Legalábbis, ha ilyen lenne, mint ez.

Csörögi István szinkronja igyekezett némi pozitív beütést adni ennek a borzadálynak, de ha teljesen őszinte akarnék lenni - és miért is ne akarnék?-, akkor még ez a remek szinkron is képtelen volt megmenteni a filmet. Egyszernézős, de az okosabbak még ennyiszer sem fognak belefogni. Ki most nem fogok emelni senkit, inkább lentebb a lista és lássátok, hogy kik miatt imádom.

Az egész képen még az sem segített, hogy többé-kevésbé betegen igyekeztem megnézni. Untam és néhányszor majdnem bele is aludtam. Még a macskám is kimenekült, annyira nem nyerte el az ő tetszését sem. Ez pedig már nyílván jelent valamit. Fájó pontja marad ez az évtized végének kutya-macska filmjei közül. Aki teheti nagy ívben kerülje, és most tényleg senkinek sem ajánlom. Csakis a Ti érdeketekben. 35%


Magyarhangok: Dévai Balázs, Zsigmond Tamara, Dörner György
További magyarhangok: Szabó Máté, Rosta Sándor, Csőre Gábor, Fekete Zoltán, Crespo Rodrigo, Borbás Gabi, Szombathy Gyula, Józsa Imre, Bácskai János, Szokol Péter, Görög László, Seszták Szabolcs, Bolla Róbert, Németh Gábor, Barbinek Péter, Sági Tímea
Msz: Heltai Olga
Sz.R.: Csörögi István
IC - Mafilm Audio Kft.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék