Főoldal

The Nine Lives of Chloe King

A zéró előtudás és bármilyen információ magabiztos tudatása nélkül fogtam bele a Chloe-ba. Láttam a promóképeit, de azok alapján nem igen tudtam hova tenni, szóval egy újabb érdekes mérföldkő. Bevallom azzal, hogy a PLL-lel került össze már megkönnyítették a dolgom - nem mintha ez a baromi hosszú cím nem arra lenne hivatott. Egy újabb olyan csajos sorozatot vártam, mint a PLL, ahol egyetlen figurában sem bízhatok meg, és ahol Chloe különböző életei, titkai játsszák a főszerepet. A végén már kezdtem úgy érezni magam, mintha a Kyle XY női változatát nézném sokkal több misztikus elemmel.
Nehéz ítélkezni a Chloe felett, hiszen nekem bejött. Legalábbis a nagy nyári átlaghoz képest, meg úgy a tini műfajon belül is tudott valami olyasmit alkotni, mint mondjuk a Vámpírnaplók. Félre ne értsetek, ez inkább a No Ordinary Family szintje (még), benne némi Demons beütéssel, szóval nem egetrengető a vérfrissítés. Aztán, ha tovább bontjuk elemeire, akkor nem tudom. Úgy értem, hogy Chloe figuráját -ezzel a színésznővel- azonnal megszerettem, ugyanakkor nem tudom mennyire kell ide ez a Mai beütés. Enélkül egy roppant kellemes ABC Family sorozat is lehetne, így meg maximum egy újabb Kyle XY lesz belőle. És persze nem jósolok neki nagyobb jövőt sem.

Megpróbálom címszavakban elmagyarázni a történetet. Adott egy teljesen átlagos, unalmas életet élő leányzó, aki a Chloe névre hallgat. Épp most 16, és azt kívánja bár izgalmasabb lenne az élete. Ezt meg is kapja, mikor furcsaságokat kezd el észrevenni magán. Időnként így spontán átváltozik, a képességei felerősödnek. Azt is megtudjuk, hogy az anyja nem a vérszerinti anyja, és hogy az apja jó 10 éve lelépett, azóta nem is tudunk róla semmit. A lány Ukrajnából származik, nincsenek papírjai, vérszerinti szülőkről nincs infója. Na szóval Chloe egyik nap észre veszi, hogy üldözik, majd lelökik egy magas épület tetejéről. De a lány nem hal bele, mert feltámad. És itt válik érdekessé a történet. A kosárcsapat sztárja és az unokahúga vagy mije, beavatják őt a nagy titokba, hogy Mai. És én át is adom a teremet nekik:
"Egy ősi és szent faj leszármazottjai, nem is teljesen ember, nem is isten. Bastet leszármazottjai, a leghatalmasabb istennőé. Volt idő, mikor tiszteltek minket, fáraóknak adtunk tanácsot. Az embereknek és a Mai-oknak különleges a kapcsolata. A felesküdött védelmezőik voltunk. De aztán mondhatni kiléptünk. Azt hiszem, belefáradtunk a parancsok teljesítésébe. Megtörtük a szent kapcsolatot. Generációk óta vadásznak ránk.
A Mai-ok és az emberek nem jönnek ki valami jól. Mondhatjuk rá, hogy átok. Mi nem kerülhetünk kapcsolatba velük. Néha még egy olyan kis dolog, mint egy csók... A csóktól is függ. Bénulás, halál... Néha bénulás és halál. Ne aggódj, a Mai-oknak nem, csak az embereknek.
A Rend ki akar irtani minket.
Csak az Egyesítőnek van kilenc élete... Chloe, nem nekünk kell megmentenünk téged, hanem neked minket
."

Valami ilyesmi a sztori. Elég merészen indít, mert kábé másfél perc sem telik el, mire elveszti az egyik életét. Mégszerencse, hogy van neki 8 másik, nem igaz? Chloe számomra egy szimpatikus átlagos figurának tűnt, és nagyon félek, hogy ezzel az "érdekes szinezettel" fogják majd őt elrondítani és csinálnak belőle egy új generációs Buffy-t. Ami persze elég király lenne, de a sorozatnak még rengeteget kellene fejlődnie hozzá. Van neki két "sidekickje", egy iszonyat idegesítő csaj, Amy, aki nálam egyedül "a legjobb ok a kaszára"-kategóriába tartozik, ebből következőleg nagyon meg is utáltam. Meg a "pasija" Paul, aki képregénybuzi, szóval ha úgy vesszük jó arc. Iszonyat keveset szerepel, de eddig csak benne láttam igazi potenciált. A másik két Mai-ban kevésbé, az epizód végének fordulata viszont jó szokás szerint nem volt meglepő. Azért nem ártott volna, ha a Teen Wolf stábja átszól ide, hogy ne lőjjétek már el a mi fordulatunkat, mert a tiétek lesz később és az úgysem fog ütni. Nem is ütött. De a végén nekem sokkal több volt a kavar, mint azt gondolni mertem volna, ráadásul még apuci is írt e-mail-t... Szóval az utolsó percét leszámítva nem tudtam hova tenni, majd jött ez és a mérleg a kasza felé borult.


Természetesen nem tinisorozat lenne, ha nem lenne tele zenékkel. Csak sajnos ennek a sorozatnak elég közepes a zenei szerkesztője, mert nagyon sok mellényúlás hangzott el a 42 percben. A nagy átlag azért még megállta a helyét, nem azok okozták a sorozat vesztét. Illetve nem tudom, hogy nevezhetjük-e annak, hiszen ennyiből nem akarok messzemenőkig való következtetéseket leadni. Tetszett a csajossága, de Amy annyira negatív és idegesítő figura, hogy miatta ebben a pillanatban a kasza bennem erős. Kaptunk egy alapmotívumot, amivel csak az a baj, hogy nem egyedi, minden ilyen sorozat ilyesmiről szól, és miért néznék még egy ugyanolyat? Ugye.

Azt mondogatom egy ideje, hogy idén nyáron maximum egy sorozatot veszek fel a Pretty Little Liars helyére, a nézendő sorozatok közé, hisz attól megszabadultam. Nos, a Teen wolf megnevettet -hiába 40 perces és dráma-, így talonban marad. Az egyetlen helyért pedig két ABC Family sorozat verseng. Az egyikük a Switched at Birth, mely a nagy büdös semmiről szól, átlagosan, mégis sokkal szerethetőbb és a legnyugodtabb sorozat, amit évek óta láttam. Jók az esélyei. A Chloe pedig... Nem tudom, hogy kell-e ez nekem, úgyhogy kap még egy hetet a SaB-bal együtt. A második rész fogja eldönteni a kérdésüket, mert egyiket sem éreztem annyira erősnek, hogy nyári pajtások legyünk a táborban. 70%Hozzászólások:
Oldalanként
Joey 2011.06.17 14:36:18
LOL :D Nekem eszembe nem jutott volna :S De hallottam már a Macskanőt is rá a fentebbi kép miatt.

LK 2011.06.16 13:46:42
na nekem a sötét angyal ugrott be rola, a macskaféle dns miatt.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék