Hírek

Hírek a Magyar Szinkronról, a Magyar Szinkron világából.

A magyar szinkronipar működése
A Hétfa Kutatóintézet összeállítása 2019-ben készült. (részletek) A kutatást és a tanulmányt a SzíDoSz-Szinkron Alapszervezet megbízásából a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ készítette az EJI Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület támogatásával. Írta: Petróczi Andrea, Főző Zsolt A teljes anyag a szinkronalapszervezet.hu oldalon olvasható

Tarolt a Szinkron Színház a Színházak Éjszakáján

Érdekességek a Walking Dead szinkronjáról

A The Walking Dead napjaink egyik legsikeresebb sorozata, amely világszerte több tízmilió nézőt ültet hétről hétre a tévéképernyők elé. Sikerét számos közönségdíj és szakmai elismerés is bizonyítja!

Átadtuk a legjobb sorozatszinkron díját

A Magyarszinkron.hu és az Origo tavaly december végén második alkalommal készített egy listát, amely a szakma egész éves munkájáról nyújtott egy szubjektív összeállítást. Ebből kiderült, hogy a Downton Abbey magyarváltozata lett a legpontosabban megalkotott szinkronmunka.

Nyári Downton Abbey maraton

Minden vasárnap várjuk a sorozat rajongóit egy interjúval, ahol a magyarváltozat kiválóságai mesélnek saját élmnyeikről, gondolataikról, és a Downton-nal kapcsolatos érzéseikről.

Schnell Ádám megküzdött Dr. Pierce karakterével

Még a gyakorlott színészek is szembekerülnek olykor egy-egy igazán bonyolult főhőssel, akinek megszólaltatása nagy kihívást jelent. Schnell Ádám a Universal Channel Dr. Pierce-ével volt így. A művész már nem először adta hangját Eric McCormack-nek, de az Észlelés című sorozat professzora megnehezítette dolgát.

Top 10 magyar szinkronok 2012-ben!

Olvasóink érdeklődése, a sorozatok adatlapjain megjelenő látogatószám alapján összeállítottunk a 2012-es esztendő legnépszerűbb sorozat szinkronjainak listáját.  Kiderül, hogy elsősorban az amerikai szituációs komédiák és az olyan drámasorozatok érdeklik a nézők többségét, ami érdekes történetet, izgalmas, fordulatos krimit vagy családi drámát mesél el. Persze a krimik és dráma mellett nevetni is szeretünk, mert a top 10-ben 4 vígjátéksorozat is helyet kapott

Bűnös magyarhangok

Dupla résszel mutatja be az HBO a Bűnös Miami című legújabb kábelről érkező sorozatát. A főszerepben talán életében először élő figurát alakíthat Jeffrey Dean Morgan. Most pedig eláruljuk ki is lett a magyarhangja.

Elhalmozzák szinkronmunkákkal Stohl Andrást

Börtönbüntetése után visszatért a színpadra, és a szinkronstúdiókba is Stohl András. Korábban számtalan szinkronmunkája volt, mostanában is igen gyakran hívják, mivel nincs műsora az RTL-en: nem sokat válogat, majdnem mindent elvállal.

Elhunyt Dr. Márkus Éva szinkronrendező

A háború utáni szinkron újjáélesztésében is nagy szerepet játszott. Évtizedekig dolgozott a szakmában. Emléke örökké megmarad!

Robbanj velünk a nyári szünetbe!

Minden, a magyar szinkron iránt érdeklődő lánynak, fiúnak, asszonynak, és férfinak lehetőséget biztosítunk arra, hogy belessen a szakma mélyére. Csak 1 napra megnyitunk egy szinkronstúdiót a jelentkezők előtt.

Nemsokára elrajtol a brandnew Voice!

A Joey News Ajánló mindig szeretett egy kis kedvességgel készülni az új szezon kezdetére. Ez szinte mindig azt jelentette, hogy hol megújult tartalommal, hol megújult külsővel üdvözölte az új szezonkezdést, amelyet minden évben rengetegen követnek figyelemmel. Így a nagyobb felelősség nagyobb erővel is jár: Alkalmazkodjanak az új sorozatok világához, vagy valami egészen más jelentse idén a megújulást? Ez jellemezte a magazin munkatársainak meetingjeit, mikor összeültek brainstormingolni a 2011/12-es évadról. "Tavaly elköltöztünk, azóta szépen belaktuk új otthonunk. Új fejezet kezdődött az életünkben, fogalmunk sem volt, hogyan lehet überelni. Aztán egyszer csak megvilágosodtunk: Irány az Enterprise fedélzete és fedezzük fel az ismeretlent, hódítsunk meg új platformokat!"

Egy napon születtek

Így is lehet emlékezni! Vajon tudtuk-e, hogy Szakácsi Sándor és Végvári Tamás ugyanazon a napon ünnepelte a születésnapját? 1937. május 20-án, és jó pár évvel később, 1952. május 20-án világra jött két kisfiú. Az orvosok nem sejtették még, kiket tartanak a kezükben, talán csak az édesanyáknak volt a két csöppség a szemük fénye. De mi tudhatjuk. A csöppségekből Óriások lettek és annyi, de annyi csodát adtak nekünk, amiért hálával tartozunk.

Mondd, te kit választanál?

Megkreálhatsz egy új karaktert a papíron, de amíg nem találod meg hozzá a tökéletes színészt, hogy életre keljen, addig azok csak szavak. Nagyon izgatottak vagyunk az új főhősünk miatt." - nyilatkozta a Helyszínelők producere, Nate Haskell.

Itt az Idő!

Eljött annak az ideje, hogy Dörner György, Viczián Ottó és Rudolf Péter Luke Skywalker megformálójával, Mark Hamill-lel szerepeljen együtt egy állami támogatás nélkül készített magyar filmben. A hír hihetetlen, de IGAZ!

Szinkronkörkép külföldről

Ma már divat a Magyar Szinkront szidalmazni kis hazánkban. A sznobok szerint mindent csak eredeti nyelven lenne szabad megnézni, a másik oldal viszont utolsó csepp véréig ragaszkodik a szinkronizált változatokhoz. A vita folyamatosan zajlik anélkül, hogy a résztvevők ténylegesen tisztában lennének a szinkron hazai jelentőségével.

Elhunyt Komlós Juci

2011. április 5-én életének 93. évében, kedden elhunyt Komlós Juci, a Nemzet Színésze, Jászai Mari-díjas és érdemes művész. Számos mozi- és tévéfilmben szerepelt, az 1962-es Az aranyember-ben, a Semmelweis-ben, az 1954-es Rokonok-ban is. Láthattuk a Bors című 1968-as sorozatban is, a legszélesebb körű ismertségre viszont a Szomszédok című, 1987 és 1999 közt futó tévésorozatnak köszönhetően tett szert, amelyben Lenke nénit alakította. Talán kevesen emlékeznek rá, de pár részben ő adta a hangját Helen Hayes-nek Agatha Christie Miss Marple sorozatában.

Adatlapja a Magyar Szinkron Adatbázisban!

Szakácsi Sándor emlékhonlap

„… a színészet nem a szakmám, hanem a hivatásom. A színészet nem csupán szakma. Lehet szakmaként és lehet hivatásként művelni. Nekem hivatásom, mert az egész életemet, az idegrendszeremet, a gondolkodásomat, a szemléletemet meghatározza, kitölti. Erről szól a reggelem, a nappalom, az éjszakám. Nincs másom. …”

Balázs Béla-díjat kapott Pataricza Eszter

Balázs Béla-díjat kapott Pataricza Eszter szinkrondramaturg, aki több mint tíz éve dolgozik az HBO-nál. Számos angol, francia, német, orosz és spanyol nyelvű mozifilm magyar szövegét, illetve szinte valamennyi HBO-produkció magyar címét neki köszönhetjük.

Galiba a szinkron körül: nem értette a Tv2, mit akar a Tv6

A Bionic Woman szinte egyszerre indul a Tv2-n és a Tv6-on, kétféle címmel és két különböző szinkronnal. Volt már itthon ilyen, de nem gyakori, mivel a tévécsatornáknak jobban megéri, ha átveszik a szinkront, és nem maguk készíttetik el - a mostani helyzetet a Tv6 sem érti.

Szabó Sipos Barnabás szakított George Clooney-val, szinkronmunkáival
Origo 2010.10.02.Huszonöt évnyi szinkronizálás után hátat fordított a szakmának Szabó Sipos Barnabás. George Clooney gyakori magyar hangja úgy érzi, hogy sem emberileg, sem anyagilag nem kapja meg azt a megbecsülést, amelyet az általa végzett munka miatt megérdemelne.

Megújul, elköltözik és hivatalosan is nevet vált a Joey szerint a világ!

Fejlec_tervezetHogy milyen is Joey szerint a világ? Behatárolhatatlan, óriási és sokszínű, amely telis tele van érdekesebbnél érdekesebb tartalmakkal, emberekkel és témákkal. Ugyanakkor mint mindennek néhány évente, nekünk sem árt megújulnunk. Egy négy és fél éves periódust zártunk le nemrégiben, és úgy éreztük ideje már valami egészen újjal előrukkolnunk úgy, hogy mégis hűek maradjunk a gyökereinkhez. A változásokon több hónapot dolgoztunk, mire kitaláltuk a megfelelő felépítést és szerkezettséget.

Szabó Sipos Barnabás legyen továbbra is George Clooney magyar hangja

Szabó Sipos Barnabás szeretne visszavonulni a szinkronizálástól, de mi szeretnénk, ha továbbra is ő maradna George Clooney magyar hangja. A Vészhelyzet Ross doktora óta Szabó Sipos hangja összeforrt George Clooney személyével a magyar nézők számára, hiszen szinte valamennyi filmben ő kölcsönözte hangját a színésznek. Csatlakozz hozzánk, ha te is szeretnéd, ha továbbra is szinkronizálna!

Szavazzatok Csondor Katára!

Kata már sokszor bizonyította, hogy nemcsak remek színésznő, de kiváló énekes is. Most ő szeretne az ország első X faktora lenni. Figyeljünk, szavazzunk rá, megérdemli:))

Egy kis utó-Sziget-elés

Az idei Sziget fesztivál egyik izgalmas újdonsága volt a K&H Bank óriásszéfje, amely rengeteg izgalmas ajándékot rejtett magában. Ebből kettőhöz a Magyarszinkron.hu csapatának is volt köze. Két kiváló magyarhang Kassai Ilona, mindenki Médikéje, és Előd Álmos öt napon keresztül állta a lelkes játékosok rohamát.
Elhunyt Kállai Ferenc
Köszönjük! Az első ORIGO-s cikkünk.
Első Origo-s anyag 2010.07.06.

Végvári Tamás emlékére

Mert ő igazán nagy színész....

AXN FILMFESTIVAL 2010.

AXN Filmfesztivál

Magyar Szinkron az U26-ban

Az újonnan megnyílt U26 elnevezésre hallgató Djuice clubshop programsorozatát a méltán népszerű South Park, és a Jóbarátok magyar hangjaival indította. Csőre Gábor (Cartman), Dolmány Attila (Kyle) és Bozsó Péter (Stan) – a megnyitó napján - , Kökényessy Ági  (Rachel), Galambos Péter (Ross), Holl Nándor (Joey) - néhány nappal később -  élőben mutatta meg, hogy milyen az arc a hang mögött.

Szinkron vagy felirat?... és egy kis Malajzia

Mozi Ázsiában, Kuala LumpurbanAzt ugye, mindenki tudja, hogy nemcsak kishazánkban készülnek szinkronok, hanem a világ számos pontján. Azonban arról kevés információnk van, hogy például Ázsiában mi a helyzet ezügyben. Egyik lelkes olvasónk sietett a segítségünkre a helyzet megoldásában.
Judit, Malajzia fővárosából, Kuala Lumpurból írta meg élményeit, és arra is választ adott, hogy ő szinkron vagy felirat párti:
Kedves Látogatók!
Active stúdióElkészült új weboldalunk, mely nem csupán egy oldal, hanem egyben adatbázis is. Az Active Stúdió összes munkáját bemutatja közreműködőkkel, adatokkal, keresési lehetőségekkel.... Hamarosan képekkel is illusztrálva bemutatjuk hol, és hogyan dolgozunk.... Várjuk észrevételeiket, ötleteiket!  Földi Tamás
Pannónia fesztivál 2010. május 20, 21, 22, 23.
A rádióreklám a Magyarszinkron.hu támogatásával készült.

(www.pannoniafesztival.hu)

Videó interjú Rajkai Zoltán színművésszel, és Aprics László szinkronrendezővel

Titkok, és érdekességek a sorozat magyarváltozatának készítéséről. Hétfőn esténként, a világpremierrel szinte egyszerre.
A The Pacific – a Hős alakulat kapcsán mostanra már minden fontos információt megtudhattunk. Ismerjük a sorozat készítésének kulisszáit, a világhírű amerikai művészek nyilatkozatait, a kevésbé világhírű amerikai szereplők megszólalásait. Most néhány titok kiderül a magyar változatról is. Az anyagért köszönet az HBO-nak.

Állami kitüntetést kapott Aprics László szinkronrendező

A Magyar Szinkron első 75 évének legmagasabb kitüntetését vehette át 2010. március 12-én a Parlamentben Aprics László szinkronrendező.

"SZERETEM A 75 ÉVES MAGYAR SZINKRONT"

KAMPÁNY a 75 ÉVES MAGYAR SZINKRON-ért: 2010-ben 75 esztendős a MAGYAR SZINKRON, de élemedett kora ellenére nincs valami jó állapotban.  A MAGYARSZINKRON.HU éppen ezért indítja el a "SZERETEM A 75 ÉVES MAGYAR SZINKRON" kampányát. A kampány célja, hogy minél több helyen felhívjuk a figyelmet a MAGYAR SZINKRON létezésére, és egészségügyi állapotára.

CSAPATERŐSÍTÉST JELENTÜNK BE!!!!

Fejléc fotóLegyen a 2010-es év ne csak a Magyar Szinkron, de a Magyarszinkron.hu éve is. Ehhez szükségünk van olyan elhivatott, szinkront szerető és tisztelő emberekre, akik hajlandóak segíteni az oldal további fejlesztéseiben. A munka szigorúan önkéntes és ingyenes alapon szerveződik, egészen addig, amíg az első nagy bevételek meg nem érkeznek.... 

Lássuk a részleteket:
 

Megvan a szinkron győztes

Augusztusban játékra hívtunk mindenkit,és nyereményként a szinkronizálás kipróbálását ígértük. Mivel több győztesünk sem tudta elvállalni ezt a lehetőséget, végül....

Elment a magyar Piedone

Hatvanhét éves korában elhunyt Bujtor István színész - közölte az [origo]-val Talabér Márta a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke. A veszprémi színházat igazgató művész július végén került kórházba életveszélyes állapotban.

Elhunyt Kristóf Tibor, Onedin kapitány magyarhangja

67 éves korában, hosszan tartó betegség után meghalt Kristóf Tibor színművész és szinkronszínész. Az ismert művészt a színházba járók mellett a film-és sorozatrajongók is jól ismerhették, hiszen ő szinkronizálta többek között Sean Connery és Morgan Freeman filmjeit, a 24 és a Róma című sorozatokat, de ő volt Onedin kapitány és Darth Vader magyar hangja is.

AZ AXN-nél játsszva találkozhatsz a LOST – Eltűntek sztárjával

Az AXN szórakoztató, akció- és kalandcsatorna meghívására 2009. június 14-én Budapestre érkezik Matthew Fox, a LOST – Eltűntek sztárja, aki a sorozatban Jack-et, az orvost alakítja. A világszerte népszerű sorozat főhőse először jön hazánkba. A látogatáshoz kapcsolódva a tévécsatorna a mai nappal meghirdeti azt a június 1-jén induló játékát, mellyel egyedülálló lehetőséget ad nézőinek, hogy személyesen is találkozhassanak a színésszel.

HangRandi

Talán mindenkinek van olyan kedvenc magyar színésznője, színésze akivel szivesen találkozna. Így vagyunk ezzel mi is....

SzinkronFül

Új szolgáltatást indítunk el, amelynek kiváló működéséhez a Ti segítségetekre van szükség. Szeretnénk hónapról-hónapra összegyűjteni azokat a bakikat, hibákat, amelyeket észrevesztek TV-ben, DVD-n, MOZI-ban vagy bárhol, ahol a szinkronnal találkoztok.
Elsőként az AXN műsorán
Live Chat az AXN magyarhangjaival: Az AXN csatorna - hazánkban elsőként - egy egyedülláló sorozatot indított el, a magyarszinkron.hu együttműködésével. A csatorna sorozatsztárjainak magyarhangjaival lehet chat-elni, beszélgetni.

Dányi Krisztián volt a vendégünk 2008. 12.10-én

Az AXN csatorna - egyedülálló - sorozata

Live chat Sawyer magyarhangjával

Újabb nagyszerű lehetőség az axn.hu/blog-on

Hamvas Dani volt a vendégünk

CHAT volt Hamvas Danival az axn.hu/blog -on 2008.11.04-én

Dani közel három órán keresztül válaszolt a kérdésekre, és közel 20.000 leütést produkált ennyi idő alatt…

Íme a válaszok:

Live chat a New York-i helyszínelők szinkronhangjával!

Jövő hét kedden, november 4-én délután 5-től itt, az AXN Blogon, chatelhettek majd Hamvas Danival, aki a nemrégiben Budapesten járt A. J. Buckleyt szinkronizálja.