Sorozatszinkronok

Népszerű sorozatokat mutatunk be, speciális magyar szemmel. Színészek, fordítók, rendezők és mások mesélnek érzéseikről, véleményükről.

Downton Abbey
Többszáz millió ember kedvence a sorozat, amely 2013 óta látható hazánkban.Megkérdeztük a főszereplők magyarhangjait arról, hogy nekik mi a véleményük a történetről!
Új rokon a családban - Fergeteges forgatással folytatódik a Két pasi meg egy kicsi

Aki igazi rajongó, hosszú hónapok óta tudja, hogy mi lett Charlie Harperrel. Volt, aki sajnálta, volt, aki nem, de a halála óta már a hazai Viasat3-ra is megérkezett az új pasi, aki Amerikában már a második évadban bolondozik együtt a többiekkel. Ashton Kutcher beszállásával sikeresen újult meg a Két pasi - meg egy kicsi, a Viasat3-on debütáló kilencedik évad szinkronizálása pedig október második felében kezdődött el az SDI Media stúdiójában. Mi is ott töltöttünk egy fél napot.

A Két pasi sokkal melósabb, mint egy Helyszínelők

Elindult a Két pasi - meg egy kicsi újabb évadja itthon is, az első olyan, amelyikben már nincs Charlie Sheen. Ashton Kutcher beszállásával sikeresen újult meg a sorozat, a Viasat3-on debütáló kilencedik évad szinkronizálása pedig október második felében kezdődött el az SDI Media stúdiójában. Mi is ott jártunk egy napot.

Amy-nek ítélve

A Gray családot nemrég ismertem meg. Amy, éppen akkor vált el a férjétől, és hat éves kislányával Lauren-nel, édesanyjánál Maxine-nél húzták meg magukat, úgy tűnt csak átmenetileg. Amy felhagyott ügyvédi praxisával, és a városi bíróságon fiatalkorúakkal foglalkozó bíróként folytatta karrierjét. Már az első nap beleütközött asszisztensébe Bruce-ba, aki tapasztalt bírósági munkásként igyekezett kioktatni a kezdő bírót.
Griffinék a hóban, avagy Family Guy szinkronban

Szeretet. Lelkesedés. Kitartás. Úgy érzem, ezek azok a szavak, amelyek legelőször eszembe jutnak, ha erre a szinkronra gondolok. Bevallom, nem mindennapi élmény volt rajongóként ott lenni. Mert ugye elsősorban ide csak úgy lehet menni. Én az ajtó fölé képzeltem egy olyan táblát, amin ez a felirat állt: „Ki itt belépsz, ajánlom, hogy rajongó légy, különben dühbe jövünk”. El sem akartam jönni a Balog Mixből, annyira belopta magát a szívembe az a hely. Ráadásul olyan jól éreztem magam, mint még szinkronon soha! Azt hiszem, ennél szebb karácsonyi ajándékról sem én, sem pedig Nyájas Olvasóim nem álmodozhatnak. De azért ott lenni mégiscsak jobb volt.

Bele van téve pénz, paripa, fegyver - készül a Trónok harca szinkronja

Juhász AnnaJuhász Anna szinkronrendező pár oldal után beleszeretett a történetbe, és menten megrendelte a következő három kötetet is. Az Aryát alakító Pekár Adrienn ugyan csak 15 éves, de tévében követi a néhol brutális, erőszakos, néhol kifejezetten erotikus sztorit, a Robb Starknak magyar hangot adó Csőre Gábor pedig annak örül, hogy van benne kard, nyílvessző és csihi-puhi, mert gyerekkora óta szereti a lovagregényeket. Az [origo] megnézte, hogyan készül a Trónok harca szinkronja.

McLeod lányai
Egy csomó gyönyörű nő, rengeteg gyönyörű felvétel, és egy igazán jó sorozat. A magyar változat munkatársai minden téren felveszik a versenyt kollégáikkal. Az ausztrálok kedvenc sorozata itthon a Hallmark után az M1-en is hódít.
CSI: A Helyszínelők
Kemény sorozat, kemény történetekkel. Évek óta abszolút siker, ráadásul, a belőle készült két mutáció is szépen arat a világ belsőségekre éhes piacán. A sorozat magyarhangjai különleges kapcsolatban vannak a szerepeikkel.

Korzózó gengszterek

Most őszintén, ki ne ülne le egy olyan tévésorozat elé, amihez Martin Scorsese-nek köze van? Függetlenül attól, hogy milyen véleménnyel van a filmes munkáiról. Ugyanakkor pontosan ilyenkor értékelődik át csak igazán a televíziózás fogalma. Erről speciel pont a Törtetők jut eszembe, ahol Ari filmszínészekkel foglalkozik, és egyszer szívességet tesz egy barátjának, és elkezdenek nyitni a televízió felé. Régen ez mindig úgy volt, hogy a tévés írók és rendezők nyitottak a nagy vászon felé, ahol csak 90-120 percig kell fenntartani a néző figyelmét. Manapság viszont ez a trend pont fordítva működik, nyilván okkal.

„Jaffák a Goauldok ellen!”

Újra nyílik a Csillagkapu az AXN-n! A sorozat 10. évadja márciusban fut ki a csatornára, hogy tovább gyarapítsa az egyébként sem kicsi rajongótábort. Kis hazánk szinkron nagyhatalomnak számít, így nem mindegy, hogy egy népszerű sorozat milyen szinkronnal kerül adásba. Egy gyengébb történetet egekbe emelhet a hazai munka, de egy-egy rossz hangválasztás a porba is taszíthatja azt.

South Park: muzeálisabb, trágárabb, és szinkronizáltabb

A Filmmúzeum szilveszterkor valódi gyöngyszemmel kedveskedik hűséges nézőinek. Ez a különleges csemege kimeríti a „muzeális” érték fogalmát, hiszen hozzánk ugyanabban az évben érkezett, mint maga a sorozat, amelynek egész estés verziója ez a darab. Bizony, már tíz éve látható Magyarországon Amerika egyik legbotrányosabb rajzfilmsorozata, és annak mozi változata. Gerappa!

Los Angeles a Jász utcában

Ott jártunkkor - a Masterfilm Kft. műtermében - két roppant izgalmas NCIS: LA résznek készült épp a szinkronja. Egy régi (számunkra) ismerős bukkan fel a múltból, hogy közösen megoldjon egy ügyet a főhőseinkkel. Lecsúsztunk a két főszereplőről (Kálid Artúr és Bor Zoltán), illetve a Hetty-nek hangját kölcsönző Halász Aránkáról. Viszont - amikor beléptünk - épp Csík Csaba Krisztián készült a mikrofon elé állni a már említett ismerős bőrébe.

The Pacific - A magyar „hős alakulat”

The Pacific-A hős alakulatA háború soha nem volt vidám dolog – kezdhetnénk ezzel a közhellyel ezt az írást. Steven Spielberg és Tom Hanks azonban mindent megtett azért, hogy a háború utáni nemzedék lehető legtöbb tagja kapjon egy jó nagy adagot a képébe a második világháború borzalmaiból. Miután megmentették Ryan közlegényt, és az Elit alakulat életben maradt tagjai is hazatértek, a hollywoodi nagyágyúk egy újabb ponton léptek be a legutóbbi világégésbe.

SEINFELD - Stand-upolásból jeles

Van egy sitcom a '90-es évekből, amelyet méltatlanul hanyagol mindenki, és amiről szinte senki sem beszél. Holott a Jóbarátok, a Frasier - A dumagép után, de még a Férjek gyöngye és Megőrülök érted előtt a legfontosabb volt abban az évtizedben. Nálunk persze csak nagyon kevesen ismerik, hiszen az RTL jól eldugott sávban vetítette. Mindezek ellenére óriási öröm, hogy a 8 évados sitcom végre teljes egészében magyarul is élvezhetővé válik!

Médium - Egy asszony álmai

Két csatorna (késő) esti műsorában is szerepel, a tengerentúlon két csatorna is ölre ment érte, nálunk pedig hatalmas nevek csinálják. Olyanok mind, akik már letettek valamit az asztalra. Ottlétünkkor az ötödik évad talán legizgalmasabb dupla epizódjának szinkronját készítették.

Szervusztok, Angyalkáim!

Hangzott el közel 90 alkalommal a'70-es évek végén. Ha ezeket a szavakat meghallják világszerte emberek millióinak jut eszébe a három-négy leányzó, akik oly sokat tettek az akció-krimi műfajában a nők szerepéért. Hasonló úttörőnek számítanak, mint az ezredforduló környékén J.J. Abrams által megteremtett hősnő típus. Vannak, akik számára ezért oly kedves ez a sorozat. Mások számára pedig nosztalgia. A közös nevező pedig az, hogy a Charlie angyalai az egyik legjobb retro sorozat.

Hangolni és Élni hagyni

Van valami gyönyörű a szinkron stúdiók világában. Amikor ezen falak között sétál az ember átjárja a nyugalom. Aztán ahogy egyre közelebb ér a „célterülete” felé, sikításokat hall. Némi fantáziával még akár azt is képzelheti, hogy vér folyik a stúdió bejárati ajtaja előtt. Ettől megrémül. De tegyük fel, hogy mindez csak feltételezés. A bentről kiszűrődő zajok pedig nem másnak az eredményei, mint az HBO saját gyártású sorozatának, a TRUE BLOOD – INNI ÉS ÉLNI HAGYNI második évadának szinkronmunkálatai. Mikor ezzel szembesülünk, megnyugszunk, és belépünk az ajtón.

FlashForward magyarul, nemcsak rajongóknak

Az AXN rekord gyorsasággal hozta el nekünk Amerika legújabb kedvencét, amelyben a Földön mindenki elájul 2 perc 17 másodpercig. Ezen idő alatt pedig bepillantást nyerünk a jövőnkbe, pontosabban egyetlen napunkba erre az időintervallumra. A sorozat alapötlete amellett, hogy megpróbálja kideríteni, mi állhat ezen „jövőemlékek” hátterében, olyan kérdéseket vet fel, hogy a jövőnk kőbe van-e vésve, vagy változtathatunk-e rajta?