A Hónap Hangja: 2009 júniusában

LUX ÁDÁM

Júniusban a Hónap Hangja szavazásban 1887 voks érkezett. A honlap látogatóinak véleménye alapján 915 kattintással  a „Nagyon Különleges nyomozó” hang kategóriában Lux Ádám színművész lett a győztes

Az SDI szinkronstúdiójában sikerült találkoznom a nyomozók legjobbjával, Lux Ádám, ahol a díjátadásba beavatott Orosz Ildikó szinkronrendező már várta a meglepetést és hatását. A roppant kedves rendezőnő épp a népszerű Gyilkos elmék munkálatait instruálta. Néhány perc erejére hívta ki Lux Ádámot, és akkor csaptam le A mentalista magyar hangjára.

A mosolygós színművész elmondta, hogy nagyon örült annak, hogy ő kapta A mentalista címszerepét, amelyre négy színész közül választották ki.

„Simon Bakerre még az Őrangyal című sorozatban figyeltem fel, ahol szintén én voltam a hangja. Nagyon jó színésznek tartom: olyannak, aki azt a fajta színjátszást képviseli, amelyre én magam is törekszem.”

Lux Ádám bevallotta, hogy nem számított a díjra, de a szavazásról véletlenül értesült, mert saját holnapjáról közvetlen link vezet a Magyar Szinkron oldalára.