Főoldal

Boy/Girl Meets World
Boy Meets World (1993-2000, 158 rész) Girl Meets World (2014-????)

Általában a gyerekek tanulnak a felnőttektől, de néha mi felnőttek is rengeteget tanulhatunk a gyerekektől. Egyre inkább ezt érzem hétről hétre a Riley a nagyvilágban (Girl meets World) legújabb részeit nézve. Persze a sorozat értékeit felnőtt fejjel csak akkor láthatjuk meg, ha képesek vagyunk átlátni a Disney mázon és megértjük, amikor valamit konkrétan kimondanak. Ez sajnos már csak azért is igaz, mert annyira hozzászoktunk az élet apró játszmáihoz, hogy néha nem látjuk a fától az erdőt.


Tudtuk, hogy fizikális képtelenség lesz überelni a múlt heti epizódot. Nem is ez volt ezen a héten a cél, noha visszahoztak egy olyan eredeti szereplőt, akinek nagyon érdekes volt a története. Ugyanis Minkus főszereplőként kezdte a Boyban, ha úgy tetszik meghatározó okostojása volt az első szezonnak, majd miután hőseink gimibe kerültek ő valahogy átkerült az épület másik végébe és egészen a ballagásig nem is láttuk őt újra. Már akkor is nagy hibának éreztem és most is, hogy csak egy epizódra hozták vissza. Egyszerűen szenzációs volt látni a régi tüzet, mely huszonegy év után is ugyanúgy dobog közte és Topanga között.


Az ifjúsági sorozatok egy olyan műfaj, melynek létezéséről mi magyarok képesek vagyunk nagyon csúnyán elfeledkezni mondván, hogy nincs bennük semmi különleges. Holott egykoron mi magunk is első osztályúak voltunk ebben a műfajban. Még emlékeszem milyen volt felnőni nézve a korábbi évtizedek kiskamaszainak életét, ám ez a műfaj szépen lassan mindenhonnan kihalt a magyar televíziózásból. Helyüket a tinédzser sorozatok vették át, ám mai szemmel már azt is kijelenthetjük, hogy ezekből sincsen igazából kiemelkedő produktum a porondon.Az elmúlt hónapban hatalmas A kis gézengúz fanná nőttem ki magam, és mivel alapból a Girl Meets World miatt kezdtem el nézni a '90-es évek legendás péntek estéinek nagy kedvencét adta magát, hogy nem fogom kibírni a június 27-én kezdődő sequel sorozatig. A Disney feltolta az internetre bő egy hónappal korábban a bevezető epizódot, én pedig jó kisiskolásként megnéztem. Bár a pilot önmagában a generációváltásról szólt, mégis az utóbbi évek egyik legjobb nyitó 22 percének lehettünk tanúi. Egy olyan szórakoztató új sorozat érkezik a tévébe, melyhez foghatóval nem találkozhattunk az elmúlt évtizedben. A Girl meets World egy modern, mégis realitáson alapuló szituációs komédia.


"Lose one friend,
Lose all friends.
Lose Yourself."


"Akár csupán egy barátot vesztesz,
akár mindet,
Magad is elveszel."
(Eric, plays with squirrels)


Néha az ember olyan gyöngyszemekre bukkan a múltból, melyek úgy képesek megváltoztatni az egész életét, hogy közben rengeteget tanul belőle. Számomra valami ilyesmi volt az 1993 és 2000 között az ABC-n a TGIF blokkjában (Hál istennek péntek van!) futó A kis gézengúz (Boy meets world). Igazából valószínűleg teljesen elkerült volna ez a széria, ha a Disney Channel nem készítene egy Girl meets world című szériát, mely egyenes ági folytatása a '90-es évek népszerű családi sitcomjának, méghozzá az eredeti szereplőkkel. Így alig egy hónapja adottá vált a küldetés: Meg kell néznem, mind a 158 epizódot még mielőtt az új sorozat elindul. A feladatot alig 35 nap alatt teljesítettem több, mint 200 óra munka mellett.


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék