Főoldal

Szinkron
Minden, ami szinkronizálással kapcsolatos

Ha van olyan sorozat, amit rég tisztelek, mégsem nézem már régóta, akkor az a Szeplőtlen Jane. Egy zseniálisan habkönnyed, spanyol vérrel megáldott románcba öltött dramedy, mely elhozta a CW-nek az első Arany Glóbusz díját pár évvel ezelőtt. Teljesen jogosan. Hiszen az alapötlettől kezdve az egész történet, minden karakterével együtt egyszerűen zseniálisan van felépítve.

Remény. Számomra ez a legfontosabb mondanivalója a DC legújabb nálunk bemutatkozó sorozatának, mely 2015 őszétől futott a CBS műsorán. Ám ott nem élte túl az évadot, végül a kistesó, a CW - akinek először pitchelték az ötletet- rájött mekkora hibát is követett el, amikor egy éve passzolta. Most pedig az Arroverse legfiatalabb tagjával felvértezve őrületes crossover hullám veszi majd kezdetét. Végre. Mert amit a nyugger adón láttunk az minden volt csak jó nem.


Szeretjük a szinkront, imádjuk és istenítjük minden egyes alkalommal - időnként még akkor is ha rossz, de legalább szokható. De van, amikor muszáj fellázadni a "trehány" vagy csak bosszantó munka ellen. Még akkor is, ha apróságokról van szó egy különben jól csengő szinkron esetében is.


Hétfőn indul a Viasat3 műsorán az elmúlt évek egyik legjobb egy kamerás NBC komédia sorozata Jason Katimstól. A Nick Hornby regényén alapuló sorozat mindössze két évadot élt meg és 33 részt számlál, melyekből mindössze csak 27 került adásba a tengerentúlon az NBC "Komédia blokk"-programsorozatának köszönhetően. 2014-ben és 2015-ben a BNV állandó témája volt, valamint az egyik kedvenc heti témánk az utóbbi évek könnyed kínálatából, melyet a magyar közönség június 20-tól ismerhet meg minden este 19:05-től.


Lucifer 2016 egyik legkedveltebb újonc sorozata, melyből a FOX - a Rosewood társaságában- a napokban kérte be a második évadot. A magyar premier pedig már oly közel, hogy szinte a bőrünkön érezzük a közelségét. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint hogy már van magyar stáblista.


Január hetedike még egy kicsit odébb van, és míg mi tűkön ülve várjuk a premiert a Viasat3 bejelentette a SHANNARA - A JÖVŐ KRÓNIKÁI című vadonatúj, szinte már világpremierben érkező sorozatának magyar hangjait.


Kedves Olvasóink, Hallgatónik és BNV fanok! Exkluzívan a mai brandnew Voice adásának keretében jelentettük be a Viasat3 műsorán március 8-án, péntek este induló, vadiúj CW sorozat - mely az előzménysorozata a legendás Szex és New York-nak-, a CARRIE NAPLÓJA magyarhangjait. Az adásból kivágott percek következnek most, a teljes adást pedig itt találjátok meg (heti témaajánló: Wedding band, Nashville, Smash, Carrie naplója, Anyu, Jogi játszmák)


Íme két közelgő mozi premier magyarhangjai.


Hamarosan megtörténik az, ami csodaszámba megy. A közszolgálati televízió (egyre jobb kínálatának köszönhetően) elhozza azt a jogi dráma sorozatot, mely hazai bemutatójáról korábban csak álmodoztunk. A Boston legal - Jogi játszmák 2004 és 2008 között futott, az Ally McBeal alkotójának tollából pattant ki (David E. Kelley) és korunk egyik legzseniálisabb jogi sorozataként tartják számon.


"Mielőtt bosszút állnál valakin, két sírt áss." (Confucuis, i.e. 504)

A sorozatra most nem különösebben szeretnék szót pazarolni, hiszen foglalkoztunk már vele néhányszor az elmúlt évadban. Legyen elég annyi, hogy részünkről a második legjobb drámasorozatként könyveltük el a 22. részt követően, és bár aggódunk a jövője miatt, az első évadot mégsem szűntünk meg imádni. Emily vanCamp csodálatos, de ez elmondható mindenki másról is. Így kezdjük rögtön a konklúzióval: A Bosszú akkor is nézős sorozat lenne, ha rossz lenne. De nem az.


Nehéz megmondani őszintén a véleményünk egy szinkronnal foglalkozó oldalon. Időnként azért, mert nem akarunk megbántani senkit, máskor pedig azért, mert nem tűnnénk túl igazságosnak, ha ezt megtennénk. Akadnak ugyanakkor olyan helyzetek is, amikor akár szeretnéd, akár nem tökösnek kell lenni. Ez egy ilyen szituáció, ugyanis az Egyszer volt, hol nem volt egy közönség kedvenc sorozat és a szinkronos megtekintés után úgy érzem egy kicsit mintha megfosztották volna a magyar nézőket ettől a különlegességtől.


Hamarosan az m1 mutathatja be Magyarországon elsőként az ABC elmúlt szezonjának egyértelműen két legjobb sorozatát. Mindkettő hazai premierjét tűkön ülve várjuk, de még mielőtt bemutatásra kerülnek vessünk egy pillantást arra, hogy a szinkronrendezőknek mik az elképzeléseik róluk.


A Ments meg!-ből ismert Callie Thorne és az amerikai focis alapsztori különlegessége miatt érdekelt milyen is lett a Dr. D (Necessary Roughness), de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy végül belecsapjak a lecsóba. Ám a Fem3 elhozta Magyarországra a sorozatot és végre ismét egy olyan szinkronnal találkozhatunk, amelynek sikerült a széria minden negatívumát elküldenie vakációra. Bár időnként a meredekebbnél is érthetetlen döntésekbe is képes beleszaladni a rendező(nő).


Nagyon kevés igazán jól sikerült angol adaptáció létezik világszerte. Ezek közül én az amerikai Office-t tartom különösen kiemelkedőnek. A léc tehát magasan volt, hiszen műfajtól függetlenül, de ugyanolyan szintű tömény minőséget vártam el, mint az előbb említett szituációs komédia esetében. A Shameless a britteknél már túl van 9 évadon, és több, mint 100 epizódon. Így alapanyag bőven van a 2004-ben indult szériából, melynek amerikai verzióját a Showtime álmodta meg és tűzte műsorára 2011-ben, hogy napjaink legjobb, új kábeles sorozatával ismét a csúcsra kerüljön.


Június 11-én, hétfő este dupla résszel mutatja be az HBO a Bűnös Miami című legújabb kábelről érkező sorozatát. A főszerepben talán életében először élő figurát alakíthat Jeffrey Dean Morgan. Most pedig eláruljuk ki is lett a magyarhangja. (forrás: HBO)


Június ötödikén, alig másfél hónappal az amerikai bemutató után hozza el a magyar HBO az anyacsatorna által már második évadra is berendelt csajos sorozatot, ami mi másról is szólhatna, mint négy barátnőről, nemszexésnewyorkutódként. Mi pedig lerántjuk a leplet, hogy Aprics László kiket választott.


Peter Berg bemutatja azt a filmet, amire mi rajongók már a Friday Night Lights óta várunk, ugyanis a széria egyik legkedvencebb színészét tolta be zseniális stílusú új filmjébe. Mi pedig most eláruljuk azt is, hogy kik a mozi magyarhangjai, illetve a film teljes sajtóanyaga olvasható a tovább mögött. A Csatahajót április 17-től játsszák a hazai mozik.


A pitebaszó és díszes társasága tizenévek után visszatérnek a régi tettek színhelyére, hogy Speier Dávid rímeivel nevettessék meg a nagyérdeműt. A kesztyűt ezúttal Dóczi Orsi vehette fel, aki le is kevert néhány remek párost. A végeredményt az egész világ tűkön ülve zabálja. Akarom mondani, várja.


Annie Walker, 28 éves, és csak ragadnak rá a nyelvek (hatot beszél egész konkrétan). Miután átmenta CIA hazugságvizsgálatán a Farmon képezik tovább, ahol egy hónappal korábban veszik ki, hogy bedobják a mély vízbe... Valahogy így kezdődik a Kettős ügynök magyar címre keresztelt sorozat, melyet 2010-ben mutatott be az USA csatorna, és hozzánk a Viasat3 két lefutott évad uán hozta el. Ha most az a mondat következne, amelyben leírom egy szóval a véleményem a szinkronjáról már senkit sem érdekelne tovább a cikk, így inkább nem árulom el azt sem, hogy a Covert affairs egy jó sorozat. Vagy mégsem?


Igen, kissé sutára sikeredett. No de ami a lényeg, hogy Piper Perabo és William H. Macy is felkészültek arra, hogy meghódítsák a magyar képernyőket. Erről, és még a Viasat3/6 tengernyi tavaszi premierjéről is megemlékezünk ebben a magyarhang posztolós leírásban.


Nos, apuka talál a lánya szekrényében egy nem odaillő dolgot, ezután úgy döntenek, hogy kiköltöznek a kertvárosba. Ez a történet magyarul úgy hangzik, hogy "A kondom el van vetve". Úgy biza, a Nancy ül a fűben óta* a legjobb magyar cím egy sitcomnak. A széria az ABC-n futja jelenleg is első évadát, a főszerepben Jeremy Sisto-val és Alan Tudykkal. Nos, ha felkeltettük az érdeklődéseteket, akkor ajánljuk pilot kritikánk és a tovább mögött megmutatjuk a magyarhangokat.


Dustin Hoffman úgy gondolta, hogy eljött számára is az idő, hogy televíziózásra adja a fejét és lenyergelt rögtön a legjobb istállóval. David Milch (Deadwood) legújabb sorozatát január 30-tól (az amerikai premiert követő naptól) már az HBO GO és on Demand nézői is elérhetik. Az HBO nézői számára sem kell sokal többet várniuk, hiszen február 6-tól minden héten benyergel a Diploma előtti színészóriás.


Nos, míg mi az eredetiben követők és a széria nagy rajongói várjuk a nyári folytatást, addig a Magyar televízió volt olyan szíves és az Elcserélt lányok után ezt is beválogatta a Disney's csomagjából a kínálatba. Először örültem neki, majd mikor végre megláttam a leosztást... bár ne tették volna. A Parenthoodnál is rémesebb szinkron van készülőben? Ám ez megmagyarázza, hogy miért rejtik el annyira...


A Viasat3/6 kombóra sok minden mondható, csak az nem, hogy ne kényesztetnék a nézőiket. Nem lesz ez másképp szeptemberben sem, ahol 7 magyarországi premier és 3 csatorna premier várja a rajongókat. Sőt, ebből a 7 új sorozatból három sorozat a 2010/11-es évadban mutatkozott be Amerikában!


A 13-as raktár tipikusan az a sorozat, amiről nem értem anno miért is nem fogott meg. Ha jól emlékszem először csak húztam, halogattam, majd valamikor passzoltam, még a véleményem publikálására se méltattam. Bezzeg ma... Nem tudom, hogy mindez a kedvenc hangjaimnak köszönhető, vagy a széria humora egyszerűen megfogott, de nagyon bejött a bevezető rész, úgyhogy mindenképpen maradok a sorozat mellett.


Megérkeztek a Mildred Pierce magyarhangjai. A huszonegyszeres Emmy-jelölt, öt részes minisorozat főszerepében Kate Winslet jutalomjátékát élvezhetjük. A folytatásban pár szót ejtünk a történetről és megmutatjuk a magyarhangokat. Igazán nívósnak ígérkezik a szinkronja.
Bemutató: 2011. 09. 05., hétfő, 21:20


58 évvel a Kolóniák eleste előtt vagyunk a BSG (Csillagközi romboló) előzménysorozatában, mely 2010-ben futott a SyFy műsorán, és bár hiába volt sikeresnek nevezhető az elődja, ez a széria a kutyát sem érdekelte. Azt hiszem most már tudom miért: Túl sok a szappan benne. Ígérem, megpróbálom rövidre fogni ezt a véleménynyílvánítást, mert tudom, hogy sokan szeretik, én meg nem szeretném fikázni, mint anti-BSG-fan.


A kedvesen naív Office, avagy Office nőknek. Már ha egészen pontos szeretnék lenni a bejegyzés címét illetőleg, hiszen valami ilyesmiről van szó. Ha tetszett az Office, a Városfejlesztési osztállyal sem lesz semmi gondod, azonnal belopja magát mindenki szívébe. Legalábbis nálam így volt elég hamar. Ez részben a szinkronjának köszönhető, részben pedig annak ami az első képkockájától árad a msorból. Kellemes őszinte és kétségbeejtően pupák.


Jelentem tisztelettel alásan befutottak a magyarhangok az HBO 2011-es legnagyobb durranásához. Ezt pedig azon nyomban publikáljuk is nektek. Maradjunk annyiban, hogy több, mint ígéretesnek ígérkezik.


Mindenkitől előre elnézést kérek a most következő kiborulásomért. A tovább mögött - közvetlen a kanyázások után- a Vásott szülők magyarhangjai.


Április 27.-én egy új komédia sorozat mutatkozik be az HBO Comedy műsorán. A Party Down 2009-ben és 2010-ben futott ugyanazon a csatornán, ahol tavaly a Spartacus is bemutatkozott. A sorozat ötletgazdája az a Rob Thomas, aki előtte megalkotta a Veronica Mars-ot is. Ebbe a sorozatba rengeteg szereplő beugrik onnan is, már csak ezért is rendkívül ígéretesnek ígérkezik.


Hamarosan Magyarországon is bemutatkozik a Mike & Molly. Egyenlőre nem szeretnénk többet elárulni a dologról, de a biztonság kedvéért készítettünk egy "álomcastot", amit majd jól összevethetünk a hivatalossal. Vajon lesz egy találat is?


Mai tárgyunk néhány hete indult a FEM3-on, és a 2009/10-es évadban futott az amerikai CBS csatornáján. 18 részt élt meg, és röviden arról szól, hogy egy harmincas nő összefekszik egy fiatalabb pasival és "véletlenül" teherbe esik. Ezzel le is tudtuk a történetet. Ma nagyon rövidre fogom fogni, ugyanis ez azon kevés sitcom közé tartozik, amely bejön nekem - Jenna Elfman ide, vagy oda. Túl játszott figurák, átlagnál is unalmasabb karakterek, és valami hihetetlen különös... A báj az, ami ebből a sorozatból hiányzik.


Ma este 21:10-kor elkezdődik a Parks & Recraction, azaz a Városfejlesztési osztály a Comedy Centralon. A sorozat dupla adagokban fog péntek esténként futni. Ismétlés: Hétfő, 17:45


Március elsején érkezik a Modern család váltópartnereként az HBO Comedy műsorára a 2010. őszén, szintén az ABC szerdai sitcom blokkjában indult vadiúj sorozat a JOBB VELED (Better with You).


Most tipikusan egy olyan sorozatot nézünk meg, amit ha nem lennék sorozatfüggő és lenne tele a naptáram - élet nuku, de ennek mindjárt vége-, akkor hót ziher, hogy nézném. Az alapötlet megnyerő, a szinkronja korrekt - de nem egy Katonafeleségek-, a figurák meg nem olyan rosszak, hogy elriasszanak tőle. A sorozat, amiről szó lesz az egy 2006 és 2009 között, 4 évadot és 32 részt számláló angol sorozat. Kössétek fel a gatyátokat, nekem is így kellett tennem. A második részben ráadásul Anthony Head (Buffy) is szerepel.


Kényes téma, tudom. Köztudott tény (tévhit?), hogy a magyar ugyan nem néz sitcomokat, nevetni mégis szeret. Én el nem tudom képzelni egyiket a másik nélkül, de a nézettség nem hazudik. Bár tegyük hozzá, hogy a fiatalok körében azért bőven akad egy-két nagyon népszerű vígjáték sorozat (Így jártam anyátokkal, Agymenők, A stúdió). Az elmúlt közel másfél hónapban pedig a Modern család visszatérése mellett az HBO és a PRO4 egyaránt bemutatott egy új gyöngyszemet. Őket vesszük nagyító alá.


Tényleg igaz lenne, amit a Story Tv féle szinkronokról mondanak? Vagy csak egyszerűen bemákolta a rendező? Bármelyik is legyen a Katonafeleségek 2011 első legjobb szinkron újdonsága lett - maga mögé utastíva a Zsaruvért és a H5O-t. Nekem csak egy kérésem volt, gondolom nem árulok el újat azzal, ha Catherine Bell-t nem vagyok hajlandó mással elfogadni, mint Tóth Augusztával - tíz évad J.A.G. az mégis csak tíz évad. Vajon újra katonruhába bújt? Többek közt ez is kiderül, valamint az is, hogy a Katonafeleségek megfogtak-e. Túl azon, hogy gyönyörű nők vannak a főszerepben, mert úgy már réges rég.


Az indulással megvett magának. Legalábbis zenei részen. Más területeken pedig a szinkronját éreztem olyan erősnek. Igazából az a legnagyobb baj ezzel a sorozattal, hogy semmi újat nem ad, de nagyon jó. Aki pedig szereti a tipikus dolgokat, az egy kaptafára készülő krimiket azt hiszem új kedvencet köszönthet a Zsaruvér című munkában. Bevallom, nekem tetszett annyira a pilot és szinkronja, hogy tovább is folytassam, ha nem épp most készülnék szakítani egy életre a sorozatnézős életformával.


A Majomszeretet óta nem láttam sorozatban Priestley-t, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam rá. Ráadásul azért, mert a BH90210-ben imádtam, és itt most egy teljesen ellentétes karaktert hoz. Egy "ifjú Hank Moody" kaliberű autóügynököt, akinek karakterén múlik, hogy ez az egy kamerás sitcom bejön-e az embereknek van nem. Ugyanez a kijelentés igaz is a szinkronjára, ami... De erről majd később. Előbb magáról a sorozatról pár szót.

Nem irigylem azt a szinkronrendezőt, illetve majd azokat, akiknek Al Pacinos filmet kell dirigálniuk. Nagyon nincsenek szerencsés helyzetben, ugyanis Végvári Tamás abszolút pótolhatatlan. Az HBO-ra február hatodikán érkezik egy új Al Pacino film, melyben már egy új hangon ismerhetjük meg a népszerű színészt. Lerántjuk a leplet.


A Tv2 állítja, hogy nem volt így tervezve. Én már néhány éve is szabályosan rettegtem ilyesmitől, mikor először bajba keveredett a színész, de úgy tűnik a szinkronszerepére eddig nem volt befolyással az, hogy milyen zűrős volt a magánélete. Mondom, MOSTANÁIG.


Kedves Barátaim! Örömre szolgál, hogy én jelenthetem be a GENGSZTERKORZÓ (Boardwalk Empire) magyarhangjait. Ne is raboljuk tovább az időt:


BEN ARCAI

Nem érdekelt, nem akartam nézni. Erre tessék. Nem kibabrált velem a szinkronrendező? Ez is egy remek kanadai sorozat, bár azt nem mondhatnám, hogy különösebben letudott kötni. Igazából ez a mondat átgondolva kicsit nagy túlzásnak tűnik, hiszen nekem csak háttérzaj volt az isteni főszereplője hangja miatt, aki jelenleg a kedvenc férfihangom. A szinkronja nagyon elit, talán nem is méltó magához a sorozathoz. De ezt hadd ne az én tisztem legyen eldönteni.

Akkor térjünk vissza a régimódihoz pilot és szinkronkritika következik egy olyan sorozatról, melyet még júliusban is megpróbáltam bepróbálni de a cím kiírásnál tovább nem igen jutottam. Már akkoris hiányzott belőle valami, amit most, hogy szinkront kapott a történet sem sikerült megtalálnom benne. Szóval a hiba nem csak az első percekben leledzik, hanem az egész sorozatban. Hiába fut a SyFy-on egyszerűen nincs meg benne az a valami, ami mondjuk a 13-as raktárban vagy az Eurékában, pedig a nyomvonal az hasonlónak indult.

Igen, most először, csak Nálunk!

Ritkán adok esélyt egy sorozatnak, mikor már javában zakatol, de most muszáj volt. Harmadik rész, szerencsére ismertem az alapot, de ha nem ismertem volna itt "felvilágosítottak" volna. Úgyhogy bele is csaphattunk a gazdagok világába bepillantást nyújtó doki kalandjaiba a napfényes Hamptons-ban. Na ennyit gyorstalpalávalónak. Röviden a szinkron? Nekem abszolút bejön, bár annak nem örülök, hogy Michael nem kapta meg a rendes hangját, de tulajdonképpen nem okozott csalódást az "új hang" sem.

Kanada próbára tett benünket is. De szerencsére ismét bebizonyították, hogy csak azért, mert valami nem amerikai még lehet jó. Pláne, ha telepakolják ismerős arcokkal (Missy Peregrym, Gregory Smith, Eric Johnson). A Kékpróba semmiben sem tér el egy egyszerű járőrös krimitől, ugyanakkor szépsége pont ezekben a hagyományos elemekben rejlik. Igyekeztek jó karakterekkel felépíteni a történetet, és úgy vettem észre, hogy a legtöbb mögé olyan háttérsztorit is rittyentettek, ami a későbbiekben akár még jelentősebbé válhat.

Még 2008 októberében láttam a pilotot és elviekben létezik is belőle egy cikk, így a sorozatról alkotott véleményem ismert. Nem változott semmit, ez még mindig egy jó alapozó pilot, semmi extrával. Mondjuk nem szippantott be annyira, mint a Seeker, de azért látom, hogy a Merlinben bőven van potenciál és mivel a Seekernek vége már csak ez képviseli a fantasy műfaját a képernyőkön így szerepe hatványozottan felértékelődik.

A sorozatot már ismerjük (ha nem klikk ide). Nekem még mindig nagyon tetszik a pilot és a magyar MTV-nek hála nem is kellett sokat várnunk a hazai bemutatóra sem. Saját termékük és szerintem egy abszolút ütős szinkronnal sikerült megtámogatniuk ezt az egész agymenést, ami itt ránk vár. Márha marad a pilot szintje és nem a folytatásé lesz a mérvadó.


A szereposztást látván azért bőven akadt okunk aggódni, persze nem mindenkinél. Ahol viszont igen, ott a párosításoknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy mennyire is rosszul döntött a szinkronrendező -vagy nem-, de szerencsére azt mondhatjuk, hogy összességében szokható gárdát sikerült összetoborozni így a nyár végén egy kis közös, feliratos dalolászásra olyan nagy slágerekkel, mint a "Rehab" vagy a "Don't Stop Believin'".

Bevallom voltak fenntartásaim a szinkronleosztást elnézve. De azok nem voltak vészesebbek, mint azok, amiket januárban éreztem a sorozat körül. Tudjátok az a várt, de aztán valahogy mégis csak kisikló érzés, aminek az lett a következménye, hogy hiába szórakoztatott el a maga módján, én mégis unalmasnak éreztem az egészet. Hiányzott, és a pilotot most szinkronosan újranézve még mindig hiányzik belőle az a valami, ami miatt én ezt szeretni tudnám. És most nem arra gondolok, hogy van egy állat figurája, aki miatt ez simán nézős tud maradni, míg a két főszereplő engem egyszerűen nem érdekel. Lehet csak a pilot volt ilyen "gyenge"?

Most őszintén ennek mi értelme? Értem én, hogy Magyarországon bukó a széria és minden követ megmozgatnak, hogy ne legyen az, de ennek a mindössze 2 perces anyagnak az ég világon semmi értelme nem volt.

A folytatás szeptember 28-tól a SyFy műsorán. Hazai bemutatóról még nincs hír, de mi már elkezdtük találgatni kik lehetnének a magyarhangok. A tovább mögött a 2x01-es részből mutatunk néhány képet.
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék