Főoldal

II. évad (13. rész)

THE WALKING DEAD 2x11.

Néha van úgy, hogy nehéz megszólalni egy rész után. Ez pontosan ilyen volt. Egészen az utolsó jelenetéig egy égbe magasztalásra készültem, de aztán "derült égből a váratlan csapás" rázott meg a zárójelenet, ami valahol ugyan adta magát, de ez túl kíméletlen volt. Persze az egész rész drámai feszültségét erre hegyezték ki. Vajon dönthet néhány ember egy másik sorsáról? Vajon, ha megölik, akkor azzal végleg elhárítják a közelgő veszélyeket? De ha tényleg nincs más megoldás, akkor miért mentették meg az életét?


The Walking dead 2x08.

Sokat kellett várni erre a folytatásra és az a brutális befejezés után kaptunk újabb 45 perc semmit, sokkolóan erős végkifejlettel. Mert beza, cimboráink, a Walking Dead visszatért, hogy tovább fokozza a drámát, ismét megteremtve azt az őrjítő feszültséget, amivel magába szippant. És ismét bebizonyította, hogy azok a részek a legjobbak, amikor nem történik az ég világon semmi. Olyankor van idő a dráma tökéletesítésére.


The Walking Dead 2x07.

Nincs könnyű helyzetben az a firkász, sőt igazából az a néző sem, aki megakar szólalni ez a finálé után. Az előző részre sikerült rárakniuk még egy lapáttal és olyan brutális csattanóval küldték el a sorozatot februárig tartó pihenőjére, hogy az őrület. Érdekes egyébként, hogy ebben a 7 részben negyed annyi sem történt, mint az első évadban, mégis ahhoz hasonló pozitív véleménnyel gondolok az elmúlt hetek eredményére. Imádom, mikor feszülnek a húrok és a legváratlanabb összecsapások nem kerülik el a játékteret.


The Walking Dead 2x01.

Túl néhány óriási botrányon, és egy hazai képregényes debütáláson folytatódott végre a modernkori zombiőrület az AMC képernyőjén. Igen, pontosan ott, ahová a TWD sikerén felbuzdulva a következő tévés évadban érkezhet a Zombieland sitcom verziója is. Oké, de ne tereljünk ennyire, hiszen folytatódott 720p-ben és másfél órában a tombolás, a menekülés és a posztapokaliptikus élet. Új irógárdával és sok minden változással, mégis megőrizve az első évad zamatát. Ja, és ezt a szezont két részre szedve fogják levetíteni.


The Walking Dead 2x02.

Nekem egyenlőre nagyon tetszik az idei évad. Egyszerűen minden megvan benne, ami egy izgalmas sorozathoz kell. Nagyon jól működik a drámai szála, bár az igaz, hogy itt sokkal kevesebb volt a feszültségkeltő jelenet. Ugyanakkor az még mindig pokolian jól áll a szériának, hogy nem történik benne szinte semmi. Tulajdonképpen nem nagyon jutottunk idén előrébb, amit azt hiszem annak köszönhetünk, hogy több idejük van az íróknak arra, hogy elmélyedjenek egy-egy eseményben. Úgyhogy most már kétségem sincs afelől, hogy az idei szezon verni fogja az előzőt.


2x03.

Azt hiszem újabb tanulságos részt kaptunk kedvenc zombijaink történetéből. Mindegyik szála perfektül szállította azt a drámai töltetet, amelyet az adott szituáció megkövetelt magától és nagyjából mindegyik szál ennek megfelelően alakult, fejlődött tovább. És ha innen nézzük, akkor az idei harmadik epizódunk tökéletesen passzol az idei évad ritmusába, menetébe, és teszi még mélyebbé ezt a fantasztikus történetet.


2x04.

Időnként azt szeretem ebben a sorozatban a legjobban, hogy úgy képesek megtölteni a több, mint 40 percüket, hogy a történet egésze egy bolhapöcsnyit se haladjon előre. Ebben a részben ráadásul úgy tettek rá még egy lapáttal, hogy miután Glen életét veszélynek tették ki, összefekhetett a farmer lánnyal. Legalább ennyi, ha már a terhességi tesztes szál nem hozott semmilyen meglepetést - mármint nagyon naívnak kell lenni, hogy azt higgy az ember, hogy az apa... De ez nem ide tartozik. A lényeg, hogy Georgia rózsájának a története jó volt. 85%


2x05.

Jó volt, hogy végre egy Daryl centrikus részt is láthattunk. Mondjuk az elég poénos volt, hogy semmi sem volt képes megölni, de ez is csak azt bizonyítja mennyire akaraterős karakterről is beszélünk. Mindig jó nézni egy ilyen figurát, főleg, mivel végre újabb nyomra bukkant. Oké, hogy a széria tele van hülyékkel, de mindezt lenyüljük... Pontosítok, lenyeltük volna, ha a végén nem magyaráztak volna meg mindent azzal a szörnyen ostoba fordulattal a végén. Ami azért rendesen oda tette magát. Azt hiszem innentől lesz csak nagyon érdekes a folytatás. 87%


2x06.

Két sokkoló pillanat volt számomra a részben. Az első, amikor a kedvenc japó csókám elmondta Dale-nek azokat a nagy titkokat, amiket megtudott az elmúlt napokban, és a másik, mikor Lori elmondta Ricknek a tényállást. Utóbbit követően vártam volna még valami izgalmas fordulatot, de sajnos nem kaptam, így "fordulatként" azzal kellett beérnem valahol az epizód közepén, mikor Shaneékre rátamadtak a járkálók és Andrea "öntudatára" ébredt. Lényegében ezt a három szálat kivéve minden mást pihentettek. Ja igen, azt leszámítva, hogy tovább zúgtam Lauren Cohanbe. 85%


Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék