Főoldal

WALKING DEAD

Kevés annyira hatásos sorozattal találkozunk manapság, mint a Walking dead. Fura belegondolni, hogy bár szinte minden héten tűkön ülve várom az újabb epizódot, sosem végez a kedvenc sorozatok között és ha valaki kérdezi melyek a kedvencek, én bizony sosem említem köztük. Vajon mi lehet a titka? Egy igen erős cukormáz karakterizált vázon, amire ráhúzták a zombiapokalipszis történetét. Még akár azt sem tartom kizártnak, hogy egyszerű bűnös élvezetnek nevezzem. A bűnösök pedig vétkeznek, s ártatlanok kerülnek áldozatul.


The Walking Dead - 5x01. (spoileres)

Ma este már hozzánk is érkezik a FOX-ra Amerika kedvenc sorozatának legújabb, ötödik évada, melyet október 12-én, vasárnap este mutatott be a tengerentúli AMC csatorna. Ezen epizódok pedig világhírűek a nyomasztó hangulatukról és a feszültségről, mellyel hőseinket húzzák ki a szorult helyzetből. És hiába tűnt úgy az epizód elején, hogy innen most már nem lesz kiút, mindig akad egy hős, aki nem rest életét is kockára tennie a többiekért. Ám ezúttal nincs menhely, és nincs menekülés.


Visszatértek! Napjaink legnépszerűbb kábeles sorozata visszatért, hogy újabb rekordokat döntsön meg, és hogy addig rémísztgessen minket halálra, míg be nem mutatja ezt nálunk is a FOX. Nos, jó hír, hogy minderre már nem kell ma esténél tovább várnunk, ugyanis a premier ezen a bizonyos hétfő estén érkezik el kicsiny országunkba. Mától követhetjük nyomon Rickék kalandjait, hetiben, hogy a sorozat utolérje magát az őszi ötödik évad premierjére, ahonnan is "élőben" követhetik majd nyomon a hazai nézők a kicsiny csapat újabb kalandozását. Ami pedig minket illet, az alkotók egy sokkal véresebb és minden szempontból keményebb folytatást ígértek. Vajon sikerült beváltaniuk a rajongók felcsigázására bevetett "szófordulataikat"?


Impulzív évadon vagyunk túl. Sok érzelem játszódik le bennem a szezon finálét elnézve, de összességében még is úgy érzem, hogy remek évad áll mögöttünk. A börtön, Woodbury és az új feláldozható karakterek teljesen új színt hoztak a történetbe és kifejezetten tetszett, ahogy a történet legfélelmetesebb figuráját felépítették. Időnként még is úgy érzem, hogy nagyon elvitték az ő irányába a szezont, ami miatt Rickék csak asszisztáltak. Vajon ez olyan nagy probléma volna? Helyenként. Máskor meg...


3x08.

Amikor ez a sorozat erős, akkor nincs párja. Nyomasztó, mégis olyan szinten várakozásokkal teli és mozgalmas epizódot kaptunk, ahol azt hiszem az elmúlt részek minden eseménye kicsúcsosodhatott és minden elkövetett hibát képesek vagyunk megbocsátani. Ez az epizód maga volt a nagy betűs "uramistennehogyvégelegyen" érzés, de azt hiszem a második évad középszezoni zárását lehetetlen lett volna felülmúlni. Ám ha ez nem is veheti fel vele a versenyt, egészen biztos vagyok benne, hogy a következő két hónapban még sokat fogunk találgatni.


The Walking Dead 3x04.

Néha azt kívánom bár könnyebb lenne írni napjaink numero uno sorozatáról. Meg közben azt is, bár könnyedebb lenne. Emlékszem még az elején mennyire nyomasztónak találtam a légkört, a hangulatot és mennyire nem bírtam, amikor túl sokat akartak belezsúfolni a játékidőbe. Ma meg pont ezek a dolgok miatt nézem. A hatásossága, hogy mindig a megfelelő módszerekhez nyúl és mindig a megfelelő pillanatban lépi meg a szükséges dolgokat. Még akkor is, ha mindezek kiszámíthatóak. Ez a rész pedig durván megviselt.


The Walking Dead 3x01
Jaj de régen is volt... Kezdhetném így is. De nem fogom. Hanem helyett ájuldozok egy kicsit, hogy a Walking dead évről évre lealáz mindenkit. Az idei premiert 10,9 millió néző követte figyelemmel és a célcsoportban is 5.7-es ratingot hozott, ami nem kicsit figyelemre méltó. Kevés olyan network széria van, amely ugyanerre a teljesítményre képes. Úgyhogy a Walking Dead nem csak minőségileg a legjobb szórakozás napjainkban. De vajon tényleg olyan még ma is?


The Walking Dead 3x03
Egy kicsit az volt az érzésem, hogy a szezonpremiert próbálták megismételni. Pontosan másképp ugyan, de hasonló érzelmeket kiváltva. És a fene tudja miért, de ez nem sikerült. Érdekes volt, hogy Rick mentessé tették a részt, de itt kezdődhettek a gondok. Vajon Andrea és a titokzatos ninjakus nő vajon van egymagában olyan érdekes, hogy elvigyen egy részt? Jelentem, a készítők is tudták, hogy nem, így nem is volt más lehetőségük, mint felhasználni ezt az egész szálat arra, hogy bemutassák nekünk a Kormányzót.
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék