Főoldal

The Walking Dead - Félelmetes

The Walking Dead 3x01
Jaj de régen is volt... Kezdhetném így is. De nem fogom. Hanem helyett ájuldozok egy kicsit, hogy a Walking dead évről évre lealáz mindenkit. Az idei premiert 10,9 millió néző követte figyelemmel és a célcsoportban is 5.7-es ratingot hozott, ami nem kicsit figyelemre méltó. Kevés olyan network széria van, amely ugyanerre a teljesítményre képes. Úgyhogy a Walking Dead nem csak minőségileg a legjobb szórakozás napjainkban. De vajon tényleg olyan még ma is?
Azt kell, hogy mondjam igen. Talán ebben van a legkevesebb dialógus, és talán éppen ezért jóval nagyobb hangsúly van a színészi játékokon. Ennek és a dráma keverésének köszönhetően pedig egy olyan szezonpremierrel álltak elő a készítők, amitől az embert kirázta a hideg. Előre ugrottunk az időben, Laurie már az utolsókat rúgja terhességében és hőseink végre elértek a börtönhöz, ahol "letelepedhetnek". Igaz, ehhez még át kell jutniuk a foglyokon. Ennél pedig már tényleg csak a hely feltérképezése lehet izgalmasabb.

Emellett - és mielőtt még kifejteném kicsit bővebben-, elindult egy titokzatos szál, amelyek gondolom hamarosan találkoznak majd egymással. Erről röviden annyit érdemes tudni, hogy a fináléból végre megismerhettük a szamurájkardos amazont, aki "legjobb barátjaként" gondoskodik a szőke csajról, aki kikerült Rick "nincs többé köztársaság" alakulatából. Itt egy kicsit a városi helyzetbe kaptunk bepillantást. Egyenlőre ez a szál nem hoz különösebben lázba, ellenben azok a dolgok, amiket kiválthat majd, illetve, amiket a folytatás előzetesének köszönhetően sejtet figyelemreméltó.

De vissza Rickékhez. az epizód legjobb jelenete nálam a lányok éneklése volt a börtön udvarában az első éjszakán. Amolyan "régi, boldog időket" idéző, amire már nagyon régen nem volt példája hőseinknek. A másik fénypontnak már nem tudok ilyen könnyen kiemelni csak egy valamit. Végül hosszas huzavona után leszűkítettem két dologra: Vagy a beöltözött zombik vagy a börtön sötét részeinek feltérképezése a végén. Mindkettő olyan volt, amitől kirázott a hideg és a zene csak erősítette a félelem érzését a nézőben - holott egyértelmű volt mikor jönnek majd a fordulatok és mikor csak "kamu" a muzsika.

Úgyhogy azt kell mondjam a Walking dead olyan, mint Rick és a neje kapcsolata ezekben a részekben. Szavak nélkül többet mond. Amihez a Walking dead írói pokolian értenek az a feszültségkeltés és ennek köszönheti a sikerét is a sorozat és ezért is verem a fejem a falba, hogy nem vártam meg míg lepörög az évad. Ezt hetiben nézni minimum emberkínzás. Nem véletlenül ez a jelenlegi legerősebb sorozat a tévében és ez a szezonpremier végre nem kedvezett a zombiknak sem. Azt hiszem nem csak az új főcím miatt, de a sorozat legjobb évadát fogjuk megkapni.19. rész Magvak
Írta: Glen Mazzara
Rendezte:  Ernest Dickerson

Rick és a többiek találnak egy börtönt, ami biztonságos helynek tűnik, ahol Lori megszülheti a bébit. Ám a börtön épületéig rakás fogoly zombin át vezet csak út...

Amerikai premier: 2012. 10. 14.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék