Főoldal

22. rész Belső bonyodalmak

The Walking Dead 3x04.

Néha azt kívánom bár könnyebb lenne írni napjaink numero uno sorozatáról. Meg közben azt is, bár könnyedebb lenne. Emlékszem még az elején mennyire nyomasztónak találtam a légkört, a hangulatot és mennyire nem bírtam, amikor túl sokat akartak belezsúfolni a játékidőbe. Ma meg pont ezek a dolgok miatt nézem. A hatásossága, hogy mindig a megfelelő módszerekhez nyúl és mindig a megfelelő pillanatban lépi meg a szükséges dolgokat. Még akkor is, ha mindezek kiszámíthatóak. Ez a rész pedig durván megviselt.
Valószínűleg idéntől minden részt a szezonpremierhez fogok hasonlítani. Hatásos volt, olyan, amitől végig kirázott a hideg. Féltél. És erre pár héttel később meglépik a sorozat messze legjobb drámai epizódját. Két emblematikus figurát vesztettünk el, miközben volt egy "kit érdekel"-szál is. Viszont ez a két haláleset teljesen megviselt. Mindkettő azért volt olyan hatásos, mert önfeláldozásról szóltak és egy másik emberi lény életét helyezték a sajátjuk elé - még ha nem is igen volt más lehetőségük. És tessék elképzelni, hogy ott zokogsz, mint egy csecsemő, mert az egyik esetben elvesztesz egy jó figurát, akinek az értékei az utolsó jók voltak ezen a világon - csak kicsit hatásosabban, mint anno Dave esetében. A másik meg azért, mert akinek meg kellett húznia a ravaszt az... És az utolsó kiborulás volt a totális katarzís.

És az az igazság, hogy nagyon kellett ez mellé Andrea szála is. A baj csak az vele, hogy még mindig nem látom értelmét - gondolom majd az évad második felében fog inkább dominálni. A szöszi meg az agyamra megy, ahogy "próbál flörtölgetni", de valahogy mégsem éri el a célját, miközben nem veszi észre, hogy csak kihasználják. Persze a Kormányzó figurája is azért működik, mert nem olyan tiszta, mint amilyen kedves.


22. rész Belső bonyodalmak (Killer within)
Írta:
Rendezte:
 
Valaki bekapcsolta a riasztót a börtönben és kiszabadított néhány zombit. Rickéknek így szét kell vállniuk és Lori szülése is megkezdődik...

Amerikai premier: 2012. 11. 04.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék