Főoldal

Walking Dead - Folytatódott a 4. évad!

Visszatértek! Napjaink legnépszerűbb kábeles sorozata visszatért, hogy újabb rekordokat döntsön meg, és hogy addig rémísztgessen minket halálra, míg be nem mutatja ezt nálunk is a FOX. Nos, jó hír, hogy minderre már nem kell ma esténél tovább várnunk, ugyanis a premier ezen a bizonyos hétfő estén érkezik el kicsiny országunkba. Mától követhetjük nyomon Rickék kalandjait, hetiben, hogy a sorozat utolérje magát az őszi ötödik évad premierjére, ahonnan is "élőben" követhetik majd nyomon a hazai nézők a kicsiny csapat újabb kalandozását. Ami pedig minket illet, az alkotók egy sokkal véresebb és minden szempontból keményebb folytatást ígértek. Vajon sikerült beváltaniuk a rajongók felcsigázására bevetett "szófordulataikat"?
Azt hiszem erre a visszatérésre nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy a Walking dead legjobb részeire hajazott. Egyszerűen zseniális pszichológiai utazás volt Carl és Michonne fejében. Mindkettejükben rengeteg düh tombol és ezen felül még az a közös bennük, hogy egyikükből sem nézte ki senki, hogy képesek lehetnek túlélni egyedül odakint. Ez a kapocs pedig ívre kényszeríti hőseinket a saját fejükben. összerakják a dolgokat, látják, hogy egyedül is menne/megy, de az valahogy nem ugyanaz. Szörnyen élveztem ezt az epizódot, ugyanis ezúttal pszichológiai tanulmányt kaptunk, kevés szereplővel, nagyon mélyre menve az álmaikban és a valóságban.

Nehéz jeleneteket kiemelni, de talán a kedvencem az volt, mikor a kis Carl apja halálos kanapéján végre valahára kimerte mondani miért viselkedik olyan furcsán vele. Ugyanis érezhető, hogy rengeteg düh és fájdalom lapul meg a gyerekben, ami kimondatlanul könnyen a vesztébe kényszerítheti. Mint ahogy erre láthattunk is példát, amikor ellenszegülve apjának egyedül igyekszik megmenteni az életük vagy épp csak egyedül térképezi fel a házat. Bármennyire is jó volna már a kissrác egyedül, az a baj vele, hogy ő még mindig csak azt hiszi magáról, hogy erős, de valójában a kényes szituációkra még mindig nem érett meg. Talán éppen ezért is nem merte Robert Kirkman meglépni azt, hogy végezzen Rickkel, aki végig a halálán volt. Ez is egy elég érdekes esettanulmány lenne, hogy nála "rosszabb" állapotban lévők is hunytak már el, akkor miért pont ő éli mindig túl?Nos, a pszichológiai magyarázata egyértelműen az apa-fia kapcsolat ábrázolásában keresendő.

Michonne szálán nem is tudom mit lehetne kiemelni. Az ő történetei általában jók. Keveset beszél viszont a szótlanságával sokkal többet mond el magáról. Elképesztően jól lett felépítve az egész szála, ahogy újabb járkálókat fog magának, majd ahogy tovább halad velük és egészen a bekattanásáig köztük mászkál. Rengeteget elárul a karakterről a vele történtek bemutatása, és a jövőre nézve is bíztató "tombolása", mellyel valahol alátámasztotta az alkotók szavait.

Lehet azzal vitatkozni, hogy mennyire zseniális húzás volt három emberre felhúzni a visszatérést - még ha ez igazából két karakterre korlátozódott is csak le-, de ahogy ez mindig lenni szokott, amikor Walking deadet istenítünk, hogy ez a sorozat akkor a legjobb, ha nem történik benne semmi. Nyílván valahol hiányoztak a többi szereplők, nyílván érdekelne, hogy mi van velük, de az ő történetük majd a következő részben ismerhetjük meg, ami nem lesz már ennyire lélektani, sokkal inkább átmegy a vérességbe és lesz benne rengeteg akció is. Legalábbis az előzetes ezt ígéri.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék