Főoldal

The Walking Dead - Terminus titka

The Walking Dead - 5x01. (spoileres)

Ma este már hozzánk is érkezik a FOX-ra Amerika kedvenc sorozatának legújabb, ötödik évada, melyet október 12-én, vasárnap este mutatott be a tengerentúli AMC csatorna. Ezen epizódok pedig világhírűek a nyomasztó hangulatukról és a feszültségről, mellyel hőseinket húzzák ki a szorult helyzetből. És hiába tűnt úgy az epizód elején, hogy innen most már nem lesz kiút, mindig akad egy hős, aki nem rest életét is kockára tennie a többiekért. Ám ezúttal nincs menhely, és nincs menekülés.
Számomra azon Walking dead premierek működtek az elmúlt évek során, melyek a karakterdrámákat és a szorult helyzeteket helyezték előtérbe. Ám ez nem egészen ilyen. Itt végre elszabadul a vérengzés és mind a kegyetlenség, mind pedig a léhűtő agyhalottak, hullanak, mint a legyek. Nagyon élveztem, hogy miután megkínozták őket, Rick a legkisebb jeleit sem mutatja emberségének és inkább a biztos pusztításra megy. Magyarán rálép Carol útjára, aki pedig ennek köszönhetően vált egy Darylnél is jobb figurává. Nagyon élveztem azokat a jeleneteket, ahol mindkettejük elszántsága kicsúcsosodott és leszámoltak az ellenük lázadókkal.

Jó volt-e Terminust lezavarni egyetlen epizód alatt? Amióta véget ért az epizód folyamat csak ezen töprengek. Valahol nyílván, hiszen akad valaki a csapatban, akinek küldetése van, amely sokkal fontosabb, mint az, hogy mi áll a Terminusi nagy fordulatok közepette. És talán éppen ezért éreztem egy kicsit kikényszerítetnek a válaszokat, amiket kaptunk a helyről. Félreértés ne essék, szükség van rájuk, csak épp a közeg, amiben elhangzottak nem támasztja ezt alá. Kicsit sok mindent akartak belezsúfolni 43 percbe, ez pedig nem jellemző a szezonnyitóra.

Ugyanakkor pontosan ennek köszönhetően lett feszes és érdekes az epizód. Így tudott lekötni mindenkit és így vált átlag feletti epizóddá. És valahogy még mindig nem unalmas, hogy Rickék minden szorult helyzetből képesek kiszabadulni. Persze, hogy a fickó is épp abban a pillanatban lép a szobábra és oly kedvesen elcseverészik velük, mielőtt kivégzik őket is kellett a hatalmas megmeneküléshez. Megjegyzem az a jelenet messze az epizód csúcspontja volt feszültségileg. A többi utána már sokkal inkább rutinos túlélés.

Valahol jó volt, hogy hanyagolták a hölgyek szálait és helyettük inkább Carolra és Rickékre építették fel az epizódot. Azt hiszem a harcos amazonok nélkül is bőven akadt érdekesség, elég csak Carolra gondolni, aki magát zombinak maszkírozta, hogy beolvadjon közéjük. Kicsit sem volt fura, miután berobbantotta Terminust senki sem célzott rá, mint egy közelgő zombira, bezzeg ő sorra irtotta a vadászokat. Az is gyönyörű jelenet volt, mikor megtalálta Daryl pisztolyát. Tyreese szálát viszont nagyon élveztem. Ő őrködött egy terminusi lakó iránt, aki fellázadt és Judithot támadta be, így rákényszerítve a férfit, hogy kimenjen a zombik közé, ahol Hulk Hogan módjára maradt talpon. Nála az volt az érdekes, hogy míg korábban nem tudott bántani egy zombit sem az előző évad végi történések miatt, addig a Judith iránt táplált feltűnően erős köteléke miatt rá lett kényszerítve a cselekvésre. Gyönyörű ívet járt be a karakter, ugyancsak rövid idő alatt.

A gyógymódról is megtudtunk egy keveset, és hőseink is kiszabadultak fogságukból. Ám a vége főcímet követően jött egy újabb veszélyt jelentő jelenet, mely alapjaiban rázta meg a nézőket. Vajon meddig lesznek még Rickék biztonságban? És vajon meddig sikerül életben tartaniuk a csávót, aki talán megoldást jelenthet erre az egészre? Remélem vándorlós évadunk lesz, de inkább lassan csordogáló, ahol a karakterek nagyobb hangsúlyt fognak kapni, ám ha időnként becsússzan egy-két keményebb akciódús rész is, én nem fogok tiltakozni. A Walking dead immáron ötödik évada van ott a kötelezők listáján és az alkotók mindent meg is tesznek, hogy ez ne változzon.Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék