Főoldal

iFecseg - Folytatódott a Walking dead

Kevés annyira hatásos sorozattal találkozunk manapság, mint a Walking dead. Fura belegondolni, hogy bár szinte minden héten tűkön ülve várom az újabb epizódot, sosem végez a kedvenc sorozatok között és ha valaki kérdezi melyek a kedvencek, én bizony sosem említem köztük. Vajon mi lehet a titka? Egy igen erős cukormáz karakterizált vázon, amire ráhúzták a zombiapokalipszis történetét. Még akár azt sem tartom kizártnak, hogy egyszerű bűnös élvezetnek nevezzem. A bűnösök pedig vétkeznek, s ártatlanok kerülnek áldozatul.
Míg az őszi fináléban nem az elhalálozott karakter kiléte volt az igazán megható -hiszen arra az eseményre húzták fel az egész epizódot-, hanem a halálának a módja, addig itt sokkal inkább egy jóval átlagosabb hiba bosszulta meg magát és újra egy sokak által kedvelt karaktertől kellett elbúcsúznunk. Ami csak azért fura, mert olyan karakterek meg vígan lubickolnak a zombitengerben, akik se nem hasznosak, se nincs jelentőségük. Ilyenkor ismét felmerül a kérdés, hogy ezzel vajon mennyire az létezés igazságtalan oldalára igyekeznek reflektálni vagy csupán úgy érzik, hogy tényleg mindenki pótolható - hisz a nézőket úgysem az érdekli ki játszik benne, hanem a körítés.

Néha nem a legtanácsosabb reggel nézni a The Walking Deadet. Ilyenkor ugyanis hatványozottan képes tönkre tenni akár egy egész hetet, ha ilyen kaliberű mélységekbe megy le, mint ez a téli premier. Már pedig ismét ellátogattunk egy olyan helyre, ami reménnyel tölthette volna el hőseink, ám a kis városka már korábban elesett. Ugyan csak a fele a csoportnak volt velünk ebben a részben, de mégis nagyon érdekes dolgok derültek felszínre.

Tetszett Tyreese szála, aki szépen lassan egy nagy kedvenccé nőtte ki magát, míg Rick továbbra sem tartozik a kedvencek közé, fene tudja miért nem. A másik két karakter jóval hátrébb szorult, aminek ismét csak nem örültem, hiszen több potenciált láttam volna az előző halál feldolgozásában, semmint ebben az epizód kimenetelben. Nyílván, valamilyen szinten így igyekeztek tisztelegni a korábban elhunyt karakter emléke előtt. És ha már emlékek, akkor ez az epizód rengeteg régi ismerős szellemével ajándékozott meg bennünket mind a jó, mind a rossz oldalról. Kétségtelen, ha kivesszük a hatásos filmezést és stílust a sorozatból, akkor toronymagasan ezek voltak a legjobb jelenetek és legfontosabb említésre méltó pontok.

A Walking dead egy bitang erős epizóddal tért vissza, amely után az előzetes egy nem kevésbé könnyű folytatást jósolt. Egy biztos, kinyírhatnak bárkit ebben a sorozatban, az semmit sem fog veszíteni varázsából. Csak legyen kivel pótolni, mert ugye mindig is ez volt nézői részről a nehéz kérdés. Ha kiakarsz nyírni egy karaktert és azt akarod, hogy az hatásos legyen, akkor oda bezony jól felépítettség dukál. Vajon hányan vesznek még oda az úton Washingtonba?Hozzászólások:
Oldalanként
Nagy Gyula 2015.02.13 18:15:13
A szinkron miatt kezdtem el nézni mert láttam hogy Solecki Janka is szinkronizál és Ő már oka ha valamit megnézek.Sokan kritizálták az 5 évad első 8 részét hogy unalmas szerintem nem volt az .Szeretném megemlÍteni hogy Kisfalvi Kriszta szerepe igen ütős volt és maradhatott volna még egy jó pár részben nagyon jól adta vissza a gonosz némber figuráját.Ezért is az első számú kedvencem.Sokan nem látják hogy a sorozat jellem ábrázoló is egyben minden karakterről .És csak a gyilkolást látják az egészben.Nagyon jól jellemzi milyenek voltak a szereplők mielőtt ez a helyzet kialakult .És Így megismerhetjük az igaz arcukat is .Ilyenek a mostani embertársaink is csak más karakterekben .Ha minden igaz 15 évados lesz.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék