Nemsokára elrajtol a brandnew Voice!

A Joey News Ajánló mindig szeretett egy kis kedvességgel készülni az új szezon kezdetére. Ez szinte mindig azt jelentette, hogy hol megújult tartalommal, hol megújult külsővel üdvözölte az új szezonkezdést, amelyet minden évben rengetegen követnek figyelemmel. Így a nagyobb felelősség nagyobb erővel is jár: Alkalmazkodjanak az új sorozatok világához, vagy valami egészen más jelentse idén a megújulást? Ez jellemezte a magazin munkatársainak meetingjeit, mikor összeültek brainstormingolni a 2011/12-es évadról. “Tavaly elköltöztünk, azóta szépen belaktuk új otthonunk. Új fejezet kezdődött az életünkben, fogalmunk sem volt, hogyan lehet überelni. Aztán egyszer csak megvilágosodtunk: Irány az Enterprise fedélzete és fedezzük fel az ismeretlent, hódítsunk meg új platformokat!

Hirdetések

Valami olyat akartunk, ami igazán nagyot szól.” – kezdi a magazin főszerkesztője, Joey Tribbiani. – “De mi olyan jöhet egy online lap életében, ami megjárta már a Family Guy szinkronját, látta szinte az összes szinkronstúdiót és a legnagyobb élő nevekkel készíthetett interjúkat az elmúlt években. Egyértelmű volt, hogy ha valami újjal akarunk előállni, akkor nem a régi dolgokra kell ráerősítenünk, hanem valahonnan egészen máshonnan kell megközelíteni a kérdést. Így jutottunk el végül odáig, hogy ha már szinkronnal foglalkozunk, és van egy sokat beszélni képes arctalan saját hangunk, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal. Így született meg a JNA: Brand New Voice, mely egy podcast műsor, azaz mindentől és mindenkitől független hagyományos értelemben vett “rádiós műsor”, amit letölthetsz, ott és akkor hallgatod, amikor és ahol csak akarod.”

Hirdetések

Nagyon örültem, mikor a főszerkesztők felkerestek a műsor ötletével. Tudtam, hogy ez egy óriási lehetőség, mert már régóta szerettem volna egy saját rádióműsort, de a korlátok és a mocskos anyagiak mindig közbeszóltak. Rengeteg szabadságot ígértek, ami nagyon imponált. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy egyedül nem vállalhatom.” – vette át a szót a show egyik műsorvezetője. – “Tettem egy javaslatot a főszerkesztőmnek, aki elfogadta és így hála az égnek, nem egyedül kell tépnem a számat, minden héten.”

A társ-műsorvezető pedig nem más lesz, mint a Parenthoodot, a The New Girl-t, valamint a Hart of Dixie-t, és eddig a Modern családot is fordító Luke Danes. “Először meglepődtem és természetesen nagyon megtisztelőnek éreztem a felkérést erre a nem mindennapi pozícióra. Sosem vezettem még semmilyen műsort,  tehát szakmai gyakorlatom sincsen, emiatt pedig különösen büszke vagyok erre a lehetőségre, hiszen ezek szerint a személyiségem győzte meg a vezetőséget, vagy az, hogy én voltam a legkönnyebben elérhető. De végül is ez olyan mindegy, nem? A lényeg, hogy itt lehetek, amit ezúton is köszönök mindenkinek.

A teljes képhez viszont elengedhetetlen egy női hang is, aki időről-időre felbukkan a műsorokban, hogy minél érdekesebb témáit megoszhassa velünk: “Amikor arra kellene választ adnom, hogy milyen érzés volt, amikor felkértek erre a műsorra, akkor csak azt tudom válaszolni, hogy egyáltalán nem kértek fel…nekem kellett rádöbbenteni a műsorkészítőket, hogy nélkülem unalmas és halálraítélt a sztori…szerencséjükre belátták és így talán még megmenthető a JNA: BNV. Bár, megjegyzem, azóta a főszerk. úgy meséli, hogy az ő ötlete volt és milyen pompás ötlet is volt…az idióta...”

Ez egy szórakoztató showműsor lesz, tele humorral, könnyed hangulatban, ahol sorozatokról, filmekről, és a szinkronról lesz főként szó. Azért csak főként, mert nincs kizárva, hogy más téma is előkerüljön (például az NFL vagy az aktuális zenei kedvencek). Tőlük függ, hogyan építik fel a műsoraikat. Megbízunk bennük. Ők ketten két különböző személyiség, hasonló ízlésvilággal, és sajátos nyelvezettel. Értik a dolgukat. Ezért gondoljuk, hogy nagyon jó műsorokat fognak készíteni, ahol a szórakoztatás nem fog az információáradat kárára menni, és vica versa.

Számunkra az jelenti a legnagyobb problémát a műsorral kapcsolatban, hogy túl sok ötletünk van, és momentán elképzelni sem tudjuk, hogyan férünk majd be a 40-45 perces adásidőbe.” – vette vissza a szót a műsor egyik műsorvezetője, aki egyben az adások főszerkesztője lesz. – “Mert ha belegondolsz egyáltalán nem olyan sok. Pláne, ha nem a semmiről kell beszélned. Luke-kal a közös lógásaink általában 4-6 órás terjedelemben szoktak sorozatokról és szinkronokról szólni, úgyhogy ez a 45 perc elképesztően kevés lesz nekünk. Egyenlőre csak annyi biztos, hogy lesznek állandó és vendégrovataink, és nagyon oda fogunk figyelni a közösségi médiabeli visszhangunkra. Számítunk követőink, barátaink, hallgatóink véleményére.

A BNV nagyon jó lesz és pont azért, mert nem egy szokványos rádióműsor jellegű valami, hanem ahogy a neve is tükrözi friss és újszerű. Olyan témákkal fogunk foglalkozni, amelyek valamilyen szinten mindenkit érdekelnek. Lesznek visszatérő rovataink, mint például a szucsi-sarok vagy a heti Bundy, bár a nevek még képlékenyek. Szeptembertől várunk mindenkit sok szeretettel, tartsanak Önök is Joey atyával és Luke tiszteletessel és szálljanak együtt a Fehér Sólyommal és a Fekete Hollóval!“” – vette vissza a szót Luke.

A Joey News Ajánló igyekezett leszögezni, hogy nincsenek túl nagy elvárásaik a műsor befutásával kapcsolatában. “Türelmesek vagyunk, és nyitottak az újra. Magyarországon még nem olyan ismert a podcast műfaja, ami abból a szempontból jó nekünk, hogy így egyike lehetünk az első, minőségibb podcasteket gyártó műsoroknak, ami a televízióról és a moziról szól. Annyi az elvárásunk a show-val szemben, hogy ne csökkenjen drasztikusan a hallgatottsága. Első körben 11 próbaadást kapnak a fiúk, ezen idő alatt akár, ha csak eggyel is sikerül javítani a hallgatottsági adataikon, akkor biztos a zöld út a végtelenbe. Hiszünk a műsor sikerében.

Ezekkel a szavakkal fejezte be Joey Tribbiani az új platform bevezetésével kapcsolatos terveik bemutatását. Nekünk még azt is sikerült megtudnunk a főnöktől, hogy ez a 11 résznyi berendelés tulajdonképpen csak papíron ennyi, hogy felmérjék az adás hallgatottságát, amelyből leszűrve a tanulságot folytatódhasson a show. Bár a helyzet koránt sem ilyen rózsás, hiszen a folytatás útjában az ingyenes tárhely telítettsége áll, ami azt jelenti, hogy onnantól a JNA-nek már fizetnie kell a szolgáltatásokért, méghozzá havonta 10 dollárt. A szerkesztők azt remélik, hogy majd a hallgatok a Flattr segítségével összedobják nekik ezt a minimális összeget, hogy a műsornak ne kelljen véget érnie ezen a ponton, hiszen a két műsorvezető szerződésében ott lapul a még plusz 14 adás kitétel is. Ezek szerint a műsor első évadát 25 epizódosra tervezik, de a VJ-k attól sem zárkóznak el, hogy rövidebb bónusz adásokkal is meglepjék a hallgatóikat. Így érdemes lesz figyelni a Twitterüket, vagy feliratkozni a műsor RSS-re. A show kezdete: 2011. 09. 20. (kedd), a többi adás minden hétfőn érkezik egészen a novemberi sweeps végéig, azaz november 28.-ig.

Mégegyszer, a tények röviden:
Cím: JNA: brand new Voice
Műfaj: szórakoztató műsor
Platform: Podcast
Leírás: Ebben a műsorban Joey Tribbiani (vagy ahogy én hívom, Troubleani) és hű friendje, Luke “az örök kávézós és démonkavadász” Danes csacsognak a legfrissebb tévés és mozis hírekről, filmekről, sorozatokról, heti 40 percben.
Műsorvezetők: Joey, Luke with a special guest star: Dóri
Image képek: Facebook
Hossz: 40-45′
Adások: hétfőnként
Epizód szám: 11
Első adás: 2011. 09. 20. (kedd)
Utolsó adás: 2011. 11. 28. (hétfő)
Elérhetőség: http://jnabnv.podomatic.com
RSS: http://jnabnv.podomatic.com/rss2.xml
Twitter: https://twitter.com/#!/JNAVoice
e-mail: seriesevent@gmail.com

One thought on “Nemsokára elrajtol a brandnew Voice!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tahi-Tóth László

vas szept 18 , 2011
http://www.tahitothlaszlo.hu/