Kedves Magyarszinkron.hu, Kedves Olvasók, Kedves Mindenki!

Először is engedjétek meg, hogy hatalmas örömmel üdvözöljem a kezdeményezést, melynek célja, a Magyar Szinkron népszerűsítése, minőségének megőrzése és a 75. születésnap méltó megünneplése.

Hirdetések

Az emTV blog több mint egy éves működése során megpróbált minél nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy az olvasóközönség a lehető legjobban megismerhesse a Magyar Szinkront,
köszönhetően többek közt egyik legfontosabb partnerünknek, a Magyarszinkron.hu-nak. Megannyi írott- és rádióinterjút közöltünk, megannyi posztot írtunk a témában, hogy a manapság is népszerű Magyar Szinkronnal kapcsolatban mindenki minél többet tudhasson meg, minél tisztább képet kaphasson a szakmában már évek óta uralkodó, nem éppen vidám helyzetről.

Tapasztalataink alapján manapság nagyon megerősödött a „szinkron kontra felirat”- kérdése, mely véleményünk szerint sok esetben a régen – és talán mondhatom, hogy most is – világhírű Magyar Szinkron minőségromlásának köszönhető. Felgyorsult világunkban felgyorsultak a szinkronmunkálatok is, melyek sajnos nagyon sok esetben vannak rossz hatással a minőségre.

Az utóbbi években jelentősen átformálódott a televíziós piac, immár több mint 80 magyar nyelvű csatorna műsorát követhetik a honi nézők, mely egyben azt is jelenti, hogy egy-egy sorozat vagy film magyar változatának elkészítésére jóval kevesebb idő jut, mint húsz, vagy akár tíz évvel ezelőtt.

Hirdetések

Sokszor éri kritika a szakmát, de mindenképpen meg kell jegyezni, hogy igenis, napjainkban is készülnek fantasztikus minőségű Magyar Szinkronok, hiszen megannyi, óriási szakmai tapasztalattal rendelkező dramaturg, vágó, hangmérnök, rendező, gyártásvezető és színész dolgozik azon, hogy a nézők minél magasabb színvonalon, minél jobb Magyar Szinkront hallgathassanak.

Az emTV blog és kiadója az [emdé] média teljes csapata mellszélességben a „Szeretem a 75 éves Magyar Szinkront”- kezdeményezés mellett áll és a jövőben is azon munkálkodik, hogy felhívja a figyelmet a minőségi Magyar Szinkron készítésének fontosságára.

Horváth Ádám Tamás
emTV.blog.hu
alapító főszerkesztő, vezető blogger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

www.filmnews.hu

pén febr 12 , 2010
Filmes blog, naponta rengteg hírrel, premierfilmek értékeléseivel, mozibemutató után pár nappal.