Breyer Zoltán

Született: 1963. december 29-én

Meghalt: 2009. március 19-én

Hirdetések

46 éves korában, hosszantartó betegség után, csütörtök este elhunyt Breyer Zoltán, színész a Vasas Futball Kft. sajtófőnöke – tudatta a klub honlapja. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2009. április 20-án lesz a Fiumei úti temető ravatalozója melletti szökőkútnál.

Szokol Péter színművész, az elhunyt barátja a Magyarszinkron.hu-nak elmondta, hogy több évtizede ismerte az elhunytat.
– Vidám, humorú kolléga volt, akivek sokat lehetett nevetni. Szerette a szinkront, és főleg a különböző rajz vagy anime munkák alatt szórakoztunk nagyokat a különböző általunk kitalált hangokon.

Évekkel ezelőtt sokat jártunk vidékre Ősi Ildikóval, Lázár Sándorral, és Zolival négyesben. Mindig közösen utaztunk, együtt egy autóban. Lázár Sanyi évekkel ezelőtt elment, és amikor tegnap Zoli is itt hagyott minket kolléganőm felhívott és szomorúan konstatáltuk, hogy már csak ketten vagyunk abból a kocsiból.

Édesapjával közös vállalkozásában nemcsak színészi munkát vállalt, de szinkronokat is készített.

Édesanyjával is folyamatosan tartotta a kapcsolatot annak ellenére, hogy szülei évekkel ezelőtt elváltak. Családszerető ember volt, aki egy nagy lányt, és második feleségét hagyta maga után.
 
Hiányozni fog nemcsak a hangja, de a jó természete is. Nemcsak a szerettei, de a magyar szinkron is sokat vesztett a halálával.

“Breyer Zoltán 1982-ben érettségizett a budapesti Madách Imre Gimnáziumban. 1982 és 1984 között a Nemzeti Színház Stúdiójában tanult Bodnár Sándornál. 1986-ig a Honvéd Művészegyüttes tagja volt, ezt követően szellemi szabadfoglalkozású színészként dolgozott.

Alapító tagja volt az Országos Diákszínjátszó Egyesületnek. 2001 és 2008 között a budapesti József Attila Színházban játszott kisebb szerepeket. 13 éves kora óta szinkronizált. A nagyközönség több, mint 200 filmben hallhatta ahangját. Többek között az Amerikai pite, a Dennis, a komisz, az “Adj rá kakaót, a “XXX”, a “Mátrix” című filmekben. Több magyar filmben is feltűnt kisebb szerepekben, így a Szomszédok, a Kisváros, a Barátok közt és a Jóban-rosszban több epizódjában.

Színészi munkája mellett, a Vasas labdarúgó csapatának sajtófőnöke volt, a “Vasas hangja”. Tavaly májusban A “Vasas SC Örökös Tagja” kitüntetésben részesült. (Híradó.hu)”

Sorozatbeli szinkronszerepek:

Egy korház magánélete: Dr. Seth Griffin- Bruce Greenwood
Dilizsaruk: Kevin Goody- James Dreyfus
Kerge város: Stuart Bondek- Alan Ruck
Hiperion öböl: Nick Sweeny- Dylan Neal
Bűbájos boszorkák: Jason Dean- Eric Dane
Szeretők és riválisok: Roberto de la O- Arath de la Torre
Milagros: Pablo San Martín- William Bell Taylor
Az elit alakulat: Roy Cobb- Craig Heaney
Vadmacska: Rafael Granados- Fernando Carrera
Anita a bűbájos bajkeverő: Ramiro Albornoz- Giovan D’Angelo
Cinecitta: Samuel- Federico Palifici
Lisa csak egy van: Hugo Haas- Hubertus Regout
Zsákolók: Greg Marr- Rick Peters
Doc Martin: Al Large- Joe Absolom
Az elveszett szoba: Wally Jabrowski- Peter Jacobson
Gyilkos körök: Lorenzo Dallaglio- François Vincentelli
Felhőtlen Philadelphia: Mac- Rob McElhenney

Hirdetések

Filmek, sorozatok:

A titkos háború (2002) (TV)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zombori László hangmérnök

hét márc 23 , 2009
<strong><u><img class="himage" src="/pics/szinkron/hu/36725.jpg" border="0" width="100" height="133" align="left" style="width: 100px; height: 133px; border: 8px solid; padding: 2px" />Született:</u></strong> 1937. január 29-én<br /> <br /> <strong><u>Meghalt:</u></strong> 2007. október 11-én

You May Like