Zita írta:

Hirdetések

Először is nagyon jó ötletnek tartom a Magyar Szinkron Nap kezdeményezést; mert sajnos ma a szinkronszakma nincs megfelelően elismerve Mo.-n.  

Én nagyon tisztelem azokat a művészeket, akik megajándékoznak bennünket a szinkron csodájával, a hangjukkal, a szép magyar beszéddel és persze azzal is, hogy nélkülük nem értenénk, hogy miről szólna egy film.  

Nekem első gondolatként rögtön az ugrott be, hogy ezt a napot valamilyen kivételes nagy művészhez kellene kapcsolni; olyanhoz, aki NAGYOT alkotott a szinkronszakmában.   Nehéz eldönteni, hogy ki lenne az, hiszen nagyon sokan vannak…   Én mindenképpen olyan szinkronizáló művészekhez kötném ezt a napot (vagy napokat), akik már nem élnek, de életükben nagyon szép és elismerésre méltó ÉLETMŰVET hagytak ránk.  

Hirdetések

Ezért nekem a következő ötletem támadt. Minden évben lehetne egy-egy hónap a szinkron hónapja és így 12 éven keresztül mindíg más hónap kerülne sorra. Az adott hónapban született, de már meghalt színészekről így méltóan meg lehetne emlékezni, ezen kívül a mostani szinkronizáló színészek csatlakozásával méltóképpen meg lehetne ünnepelni a szinkront beszélgetésekkel, filmvetítéssel, stb.  

A lényeg, hogy nem szinkron-nap lenne, hanem szinkron-hónap, annál is inkább, mert egy nap kevés is lenne mindenre; de egy hónap alatt tényleg sok mindent lehetne csinálni, beleértve a programokat is, stb.   Így nem lennének elfelejtve végleg a már meghalt NAGY MŰVÉSZEK sem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egy napon születtek

sze júl 6 , 2011
<p><span style="font-size: x-small;"><img class="hopeimage" src="/pics/szinkron/hu/47761.jpg" border="0" width="125" height="107" style="float: right;" /><img class="hopeimage" src="/pics/szinkron/hu/48072.jpg" border="0" width="101" height="107" /><strong>Így is lehet emlékezni!</strong> Vajon tudtuk-e, hogy <em><strong>Szakácsi Sándor</strong></em> és <em><strong>Végvári Tamás</strong></em> ugyanazon a napon ünnepelte a születésnapját? <span style="font-size: x-small;">1937. május 20-án, és jó pár évvel később, 1952. május 20-án világra jött két kisfiú. Az orvosok nem sejtették még, kiket tartanak a kezükben, talán csak az édesanyáknak volt a két cs</span><span style="font-size: x-small;">öppség a szemük fénye. De mi tudhatjuk. A csöppségekből Óriások lettek és annyi, de annyi csodát adtak nekünk, amiért hálával tartozunk.</span></span></p>