AXN FILMFESTIVAL 2010.

AXN Filmfesztivál

Hirdetések


 

Minden, amit tudni akartál az idei filmfesztiválról.

Mi az AXN Filmfesztivál?
Az AXN Filmfesztivál a Sony Pictures Entertainment tulajdonában lévő AXN tévécsatorna latin-amerikai régiójából indult kezdeményezés magyarországi adaptálása. A filmfesztivált először 2006-ban hirdették meg a dél-amerikai kontinensen, melyre rövidfilmekkel nevezhettek a profi és amatőr filmkészítők. Csakúgy mint az első sikereses tengerentúli fesztivál, a 2007-ben és 2008-ban meghirdetett AXN Filmfesztivál hazánkban is sikeresen zárult: mindkét alkalommal több, mint 150 nevezés érkezett a versenyre. A tévécsatorna 2010 május 13-án újból, immár harmadik alkalommal is meghirdette a kisfilmes pályázatot. Remélhetőleg a 2010-es fesztivál is hasonlóan eredményes lesz, mint az első két verseny.

Kiknek szól a fesztivál?
Az AXN Filmfesztiválra bárki jelentkezhet. Mind amatőr, mind profi filmesek pályázhatnak kisfilmjeikkel.

Meddig lehet jelentkezni a fesztiválra?
2010. július 15. éjfélig lehet beküldeni a filmeket.

Milyen hosszúságú filmekkel lehet jelentkezni?
Minimum 1, maximum 7 perc hosszúságú pályaműveket várnak a szervezők.

Van-e műfaji megkötés?
Műfaji megkötés alapvetően nincs, de teljesen animációs vagy dokumentumfilmeket nem nevezhetnek. Azonban részben animációs vagy dokumentum-elemeket is tartalamazó filmekkel pályázhatnak a filmkészítők.

Hogyan lehet jelentkezni a fesztiválra?
A fesztiválnak van egy hivatalos weboldala, melyen minden fontos információ megtalálható. A weboldalra a www.axn.hu oldalról navigálhatunk, de közvetlenül a http://www.axn.hu/filmfestival címen is elérhető. Erről az oldalról letölthető az adatlap, melyet kitöltve csatoltni a kell a pályaműhöz. Az oldalon metekinthető a korábbi évek döntős kisfilmjei is.

Ki lesz a III. AXN Filmfesztivál zsűrije?
A zsűritagok Török Ferenc és Pálfi György, a kortárs magyar filmművészet két meghatározó rendezője.

Miért érdemes jelentkezni? Hogyan jutalmazzák a legjobb pályaműveket?
A legjobb pályázatokat tulajdonképpen három szinten díjazzák. A beérkező összes film közül a legjobbnak ítélt 10-15 pályamű adásba kerül az AXN tévécsatornánk. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamű készítője szakmai hollywoodi utazást nyer a Sony stúdiókba. A közönség kedvence T-Home Xbox Elite csomaggal lesz gazdagabb. Idén a díjak palettája a PORT.hu különdíjával is bővült: A PORT.hu saját zsűrije által legjobbnak ítélt alkotás szeptemberben és októberben vetítésre kerül a CinePort mozihálózatban.

Milyen formátumban kell beadni a pályaműveket?
Éppen a fenti díjazás miatt, miszerint a legjobb kisfilmeket levetíti az AXN, a filmeket csak adásminőségű formátumban tudják fogadni a szervezők. Hiszen sosem lehet tudni, barki bekerulhet kisfilmjével a lejobbak közé, és viszontláthatja filmjét a tévében. A pályaműveket tehát DVD-PAL, MiniDV-PAL, vagy DVCam-PAL formátumban kell beküldeni.

Mikorra várható az elbírálás?
A legjobb 10-15 filmről július 22-ig dönt a zsűri. Az pedig, hogy ki kapja a fődíjat, a fesztivál záróeseményén augusztus 5-én a siófoki Coke Club-ban derül ki.

Csak a zsűri bírál? Avagy, lesz-e lehetősége megnézni a legjobb kisfilmeket a nagyközönségnek még az eredményhirdetés előtt?
A legjobb kisfilmek kihirdetése után azok felkerülnek a fesztivál hivatalos weboldalára (www.axn.hu/filmfestival), ahol minden érdeklődő megnézheti a döntős pályaműveket. Természetesen teret engedünk a véleményeknek, és közönségszavazásra invitáljuk a weboldalra látógatókat. Érdemes lesz szavazni, hiszen a véleményeket SONY ajándékokkal jutalmazzák a szervezők. A közönségszavazás ideje: 2010. július 22 és 29 között a filmfesztivál weboldalán lehet szavazni. A közönségszavazás eredménye a zsűri által legjobbnak ítélt 3 pályaművel egyidőben a záróeseményen kerül bejelentésre.

Lesz-e ünnepélyes díjátadó? Ha igen, mikor es hol?
Természetesen idén is lesz záróparti, ahol félünnepélyes keretek között, partihangulatot előkészítve a zsűritagok, Pálfi György és Török Ferenc bejelentik az győztest. Az augusztus 5-én a Coke Club-ban megrendezendő díjátadón kiderül az is, hogy a közönségnek melyik film tetszett a legjobban, és, hogy a szavazók egyetértettek-e a zsűri döntésével. Ezen a díjátadón hirdetik ki, hogy ki nyeri a PORT.hu különdíját. A díjátadó parti idén is egy publikus esemény lesz, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk majd.

Hirdetések

Díjátadó helye, ideje
"Coke Club, Siófok, 2010. augusztus 5. A díjátadó után parti, Casino Bangkok Karányi Danival!

A Filmfesztivállal megtalálod a Facebook oldalain is, ahol a legfrissebb hírekről is tájékozódhatsz! http://www.facebook.com/AXN.Filmfesztival

One thought on “AXN FILMFESTIVAL 2010.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végvári Tamás emlékére

hét máj 17 , 2010
<p> Mert ő igazán nagy színész.... </p>