Médium – Egy asszony álmai

Két csatorna (késő) esti műsorában is szerepel, a tengerentúlon két csatorna is ölre ment érte, nálunk pedig hatalmas nevek csinálják. Olyanok mind, akik már letettek valamit az asztalra. Ottlétünkkor az ötödik évad talán legizgalmasabb dupla epizódjának szinkronját készítették.

Hirdetések

Délben kezdődött a minket érdeklő forgatások sora, de ettől függetlenül egy kicsit előbb érkeztünk meg, nehogy lemaradjunk valami izgalmasról. A stúdióban már dolgozott Derzsi Csilla szinkronrendező, és Horváth Zoltán hangmérnök.  Mindketten nagyon élvezik a munkát, és nemcsak azért, mert kitűnő színészekkel dolgozhatnak, hanem mert mindketten a sorozat nagy rajongói. Ez pedig elengedhetetlen, hogy a munkájuk élvezhető végtermékként kerüljön elénk, a nézők elé.

Vannak olyanok, akik nem ismerik Allison Dubois történetét? Nos, a hölgynek élethű víziói vannak, melyben valamilyen bűntényhez kapcsolódó eseményeket, vagy azok előkészületeit látja meg. Külön érdekesség, hogy mindezt egy valós személy ihlette.

A mikrofon előtt Király Adrián állt. Az egyik pár tekercses epizódszereplő volt, akit a sárga smile fej szépen „durr a nyakba"… lelőtt. Valakinek áldozatnak is kell lennie, hisz máskülönben Allison sem álmodna efféle tettekről.

Majd következett egy pár pillanatos szusszanás a stábtagoknak. Ez a szünetféleség addig tartott, míg megérkezett Juhász György. Ő beszélteti immáron ötödik évada Allison férjét, Joe Duboist. A sorozat jelenlegi szakaszában épp a világválság hatásait szenvedi el a figurája. Felvettek vele néhány szóló jelenetet.

Amíg vártunk a partnerére elraboltuk néhány szóra. „Mindig nagyon szerettem a természetfeletti történeteket, már fiatal koromban is. Könyvben is, akár filmben. Legjobban magát a misztikumot, a megfoghatatlant kedvelem." – majd hozzátette, hogy szerinte szinte semmi nem változott az elmúlt 5 évben a sorozatban. Ezután már csak egy dolgot kérdezhettünk, ami szerintem mindenkit érdekelhet. Hogyan reagálna ő egy efféle szituációban. „Szerintem ugyanígy, csak így lehet csinálni, ahogy Joe Dubois csinálja."

Ekkor érkezett meg Varga „Worf" Tamás. Joe cégét veszi meg, az ő főnöke, és most Joe egy befektetési tippet ajánl neki, amit Allison mondott. Ez a szál nagyon érdekes, mert a legkisebb lánya tippjei biztosabbak, mint Allisoné. Érdekes volt maga a helyzet is. A figurája visszatérő, tehát nem ez volt az első találkozása vele.

Kisebb nehézségeket okoztak a színészeknek a „konténereket gyártanak" és az „ostoba módon" szófordulatok. A telefonos jeleneteket külön vették fel. A két művész sokat poénkodott egymással amíg a mikrofon mögött álltak. Majd jött az a jelenet, mikor Joe párnát ragad és a fejére teszi azt, amit Juhász György úgy oldott meg, hogy fogott egy poharat és a szájára helyezte, így megváltoztatva a hangját. Ez is egy olyan trükk, amitől nem szabad félni, és a színészeknek alkalmazniuk kell a mikrofon előtt.

Betoppant a stúdió elé a telefonját épp letevő Nagy-Kálózy Eszter. Felvették Juhász Györggyel közös, házastársi jeleneteiket. Reggeli és esti beszélgetéseket főként, amelyekben a napjukról beszélnek, mint egy átlagos házaspár, noha ők egyáltalán nem azok.

Az a jó az egész történetben, hogy teljesen mindennapi emberekről van szó. A környezetet, vagy ahogy nézzük őket abszolút olyanok, hogy akár még mi is lehetnénk. Fantasztikus, hogy valaki ilyen képességgel születik." – nyilatkozta nekünk a színésznő két felvétel között. -„Mindegyik egy nagyon jól és következetesen, logikusan végig gondolt történet. Nagyon jó csapat írja, és ennek köszönhetően nekünk is öröm dolgozni rajta."

A következő színész Varga T. József volt. Ő hangolja Manuel Devalos-t a kezdetektől, ám nem tartozik a műfaj nagy kedvelői közé. Szerinte a sikerének egyik titka a szellemi játékban rejlik, amelyek minden nyomozás mozgatórúgói, elengedhetetlen kellékei, majd a figurájáról mesélt. „Ez egy nagyszerű figura, jól játszik a színész, az ilyet öröm szinkronizálni. Nagyon természetes emberi megnyilvánulásai vannak. Szeretem csinálni az ilyet."

Előrébb voltak az időben, így várni kellett Csík-Csaba Krisztiánra, aki miután megérkezett már nem volt megállás. Négyen voltak a stúdióban, bár általában csak hárman beszéltek egyszerre. A nyomozás is szépen haladt előre, így értelemszerűen közeledett a jeleneteik vége. A négyes részeiket még gyorsabban rögzítették, már-már rutinszerűen, hiszen összeszokott társaságról beszélünk, akik a stúdiók világán kívül is jóban vannak egymással. Majd Juhász György, és Varga T. József távozhatott.

Motorral jött meg Hank Moody magyar megfelelője, Epres Attila. Arcra is nagyon hasonlított a figurájához, de a szinkronrendező elmondása szerint nem ezért választotta őt a feladatra. Epres miután letudta a részét meg volt róla győződve, hogy korábban már kicsit ugyan hosszabb hajjal, de szinkronizálta már a krapekot. És tényleg. Még 2006-ban, az Underworld: Evolúció-ban volt Tony Curran hangja.

Engem a hideg rázott ki a játékától. Nagyon hatásosan hozta a sorozatgyilkolászos szellemféleséget, aki ugyan kapott egy golyót a fejébe, de az igazi izgalmak csak ezután vették kezdetüket…

A végén Nagy-Kálózy Eszter is elmehetett. Majd az utolsó néhány tekercsével végzett az utolsó főszereplő is. Nagyon előrébb voltak az időben, úgyhogy egy kisebb pihenő következhet, amíg megérkeznek a gyerekek hangjai. Az időt pedig ki kell használni.

Egy lány szellemként jött lerendezni a dolgokat a főgonosszal, aki ugye Epres Attila volt. Őt tessenek úgy elképzelni, hogy Törtei Tünde szólaltatja meg, akinek nemcsak a hangja gyönyörű. Kicsit furcsának és rögtönzöttnek tűnt ez a párosítás, de hát Törteiről jól tudjuk, hogy remekül képes illeszkedni szinte bárkihez. Ezzel a figurájával sem volt semmi gond.

Mire végeztek vele, jöttek a gyermekhangok, akik nem is annyira gyermekek már. Mindketten 16 évesek, és mindkettejüket jól ismerhetjük, hiszen régóta szinkronizálnak. Kántor Kitty és Talmács Márta szólaltatják meg a Dubois testvéreket. Nekik nem volt túl sok tekercsük -főleg előbbi beszélt -, éppen ezért hamar végeztek vele. Érdekes egyébként, hogy a legidősebb leányzónak alig van néhány mondata egy-egy epizódban, míg a „kisebb" testvér pedig folyamatosan a húgával vitatkozott.

A nap utolsó főszereplője a legifjabb Dubois lánynak hangját kölcsönző Jelinek Éva -igen, Márk húga- a szüleivel érkezett. Apukájával ment a stúdióba, ugyanis most ő volt a soros. Minden mondat előtt elmondták neki, hogy mit kell mondani, aztán ő meg felmondta. Profikat megszégyenítő elszántsággal. Viszont ha hibázott, akkor azt jobban magára vette, és kicsit kedvét szegte. Szerencsére ilyen ritkán fordult elő. Hihetetlen jó élményt okozott mindenkinek, és hiperaktivitásának köszönhetően mindenki arcára mosolyt csalt.

Hát így telnek a forgatások a Médium-nál. Kellemes környezetben, nagyon jó hangulatban, őrült gyors tempóban dolgozva, sok-sok embert megmozgatva. A Médium egy remek sorozat, amelyet talán a kicsit érettebbek jobban értékelnek. Viszont az, hogy láttam munka közben, még inkább meghozta hozzá a kedvem, mert igenis alapértékű szinkron készül hozzá, hozzáértő kezeknek hála.

5 thoughts on “Médium – Egy asszony álmai

  1. Excellent post. I was checking continuously this weblog and I am impressed! Extremely helpful information particularly the closing section 🙂 I take care of such information much. I used to be seeking this particular information for a long time. Thank you and best of luck.

     
  2. Very good written post. It will be supportive to everyone who employess it, as well as myself. Keep doing what you are doing – can’r wait to read more posts.

     

Comments are closed.

Next Post

SEINFELD - Stand-upolásból jeles

csü febr 4 , 2010
<div align="justify"> Van egy <strong>sitcom a '90-es évekből</strong>, amelyet méltatlanul hanyagol mindenki, és amiről szinte senki sem beszél. Holott a Jóbarátok, a <strong>Frasier - A dumagép</strong> után, de még a <strong>Férjek gyöngye</strong> és <strong>Megőrülök érted</strong> előtt a legfontosabb volt abban az évtizedben. Nálunk persze csak nagyon kevesen ismerik, hiszen az RTL jól eldugott sávban vetítette. Mindezek ellenére óriási öröm, hogy a 8 évados sitcom végre teljes egészében magyarul is élvezhetővé válik! </div>