Főoldal

Varázslatos Merlin és a kalandjai

Még 2008 októberében láttam a pilotot és elviekben létezik is belőle egy cikk, így a sorozatról alkotott véleményem ismert. Nem változott semmit, ez még mindig egy jó alapozó pilot, semmi extrával. Mondjuk nem szippantott be annyira, mint a Seeker, de azért látom, hogy a Merlinben bőven van potenciál és mivel a Seekernek vége már csak ez képviseli a fantasy műfaját a képernyőkön így szerepe hatványozottan felértékelődik.


Úgyhogy nincs más hátra, mint hogy beszéljünk egy elég korrekt szinkronról. Renácz Zoltán nekem abszolút bejön Merlinként, van valami a hangjában ami miatt illik Colin Morganhez is. Arról nem is beszélve, hogy nem egy elcsépelt hangot hallhatunk végre, pláne nem egy címszerepben. Hasonlóan zseniális húzásnak tartom Előd Álmost Arthur szerepére, aki azon túl, hogy a kisujjából rázza ki a szerepet még illik is Bradley James-hez. Ez pedig ritka nagy előny. Nem bánnám, ha nagyobb szerepe lenne a folytatásban.

Rajtuk kívül én abszolút elégedett voltam még Rosta Sándorral is, aki a Sárkányt beszéltette egy jelenetben. Tetszett Morgana szerepében Csondor Kata is, és a szinkronról ordít, hogy több, mint egy éves hiszen Sánta Annamari még külsőre is maximálisan passzol a színésznőjéhez, és róla jól tudjuk, hogy már egy éve Ausztráliában van.

És ezzel ki is merültek a szinkron pozitív elemei. Legalábbis számomra. Anthony Head-et a Buffy rajongók már jól ismerik és részben ezért is fáj, részben mert annyira elüt és színészidegen Mikula Sándor hangja, hogy egyszerűen "fájdalmas párosítás". Hiába csinálja jól Mikula ezt nagyon "elbaszarintották". Berzsenyi Zoltánt még nem igazán tudom hova tenni, de ennyire semmi esetre sem nevezém rossz párosnak, csupán furcsának. Talán ez a legjobb szó rá. Ezzel pedig, ha minden igaz kivégeztük a magyarhangokat.

A sorozat abszolút jó, érdekes és a költségvetéséhez képest elég látványos fantasy-kalandfilmsorozat, hogy szépen magyarosan fogalmazzak. Ráadásul nézettségben a debütjével sikerült még a Glee-t is lenyomnia, így "lehet jövője a hazai kereskedelmi televíziózásban". Komolyra fordítva akik nyitottak az efféle történetekre, azok számára a Merlin valódi felüdülés lehet. 70%
Szinkron: 10/7


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék