Dányi Krisztián volt a vendégünk 2008. 12.10-én

Az AXN csatorna – egyedülálló – sorozata

Hirdetések

Íme a válaszok:

1. Hogyan kezdtél el szinkronziálni?
Főiskola második évében kezdtem, amikor a negyedévesek közül valaki nem ért rá, azt hazudtam, hogy harmadikos vagyok és mentem. (Az első két évben nem dolgozhatunk főiskolásként.)

2. Mi a nehezebb, amikor át veszed valakitől a szerepet, vagy amikor te vagy a kezdő hang? (gondolok itt a Miért éppen Alaszkára? is)
Teljesen mindegy, a figurából indulok ki, hogy beszél, hogy játszik.

3. Van esetleg kedvenc munkád,karaktered akire nagyon büszke vagy?
Mindegyik munkám az én gyerekem, ezért mindegyiket egyformán szeretem.

4. Ha nem szinkronizálnál, akkor mivel foglalkoznál legszívesebben?
Rocksztár vagy természetvédő lennék.

5. Most éppen min dolgozol, illetve mi van tervbe véve?
Most épp a Kőszívű ember fiai van soron a József Attila Színházban, az egyik Baradlay leszek. Emellett most Süsüt játszom és még öt darabban vagyok, mellette sok-sok szinkron.

6. Mit gondolsz magáról a sorozatról (Lostról)?
Nem tudom nézni, mert esténként játszom, az első öt rész nagyon lekötött. Utána részleteiben kaptam meg a filmet, és mivel Sawyer keveset volt benne, nem tudok róla többet.

7. Mennyire volt "nehéz" számodra azonosulni Sawyer karakterével?
Egyáltalán nem, nagyon irigylem, hogy ilyen tud lenni. Sajnos én nem vagyok ilyen. Megtestesíti azt, ami belőlem hiányzik, de eljátszom.

8. A Lost esetében is több részt forgattok le egy szinkronizálás alkalmával, vagy mivel "bonyolultabb" a flashbackek és flashforwardok miatt több időt vesz igénybe egy epizód elkészítése?
Mindig több részt forgatunk egyszerre, így kifizetődő.

9. A Lost-ot te tudod követni? Mármint a rengeteg idősíkbeli ugrás miatt és gondolom a szinkronfelvételek sem feltétlenül lineáris időben történnek.
Én még ott tartok, hogy a vaddisznó a gonosz.

Hirdetések

10. Figyeled, hogy melyik sorozatból készülnek majd várhatóan új évadok Amerikában, hogy tudd, hogy melyik karaktereket kell majd még folytatnod?
Nem tudom követni, örülök, hogy élek.

11. Szinkronszínészkedni jó, vagy csak a jobbmintasemmi esete? Nem rossz, hogy a hangodat külföldi színészek arcával azonosítják? 🙂 Nem kötözködni akarok, csak tényleg érdekel szeretik-e ezt a színészek csinálni, és további sok sikert kívánok Neked az életed során!
Sokszor ipari a munka, és a megélhetést szolgálja, de minden héten akad egy olyan feladat, amikor színészként kiélhetem azt, amit színpadon nem tehetek.

12. Az anime mennyire csak munka és mennyire „élvezet” neked? Ha nem dolgozol épp egy ilyen sorozaton, akkor is megnézel epizódokat animékből?
Részleteiben látom csak a filmet, így élvezhetetlen. Ismerőseim mesélik, hogyha venném a fáradtságot, hogy végignézzek egy ilyen filmet, nagyon élvezném. Elhiszem nekik.

13. Hello! Az intimebb jeleneteket – akár a Lostban – hogyan oldjátok meg? Általában mind a két szinkronszínész ott van a felvételnél, vagy előfordul, hogy külön-külön veszitek fel az ilyen részeket?
Köszi: Gabesz
Általában ott a partnernő is a felvételnél. Van úgy, hogy nem lehet egyeztetni, ilyenkor a fülesben hallom a hangját, és mivel ismerjük egymást, ez is elég. De jobb egy csinos kolleganővel megélni az eseményeket, mégha a vásznon is.

14. A Reaper neked bejött? A sorozat maga. A szinkronizálása azt sejtem, a jobb munkák közé tartozott.
Nagyon szerettem a csapat miatt (Hevér Gábor, Simonyi Balázs és a rendező: Nikodém Gerda). És a filmet is szívesen megnézném.

15. A Miért éppen Alaszka című sorozatot ismerted, mielőtt átvetted volna Fleischman hangját? Nehéz volt megfelelni az elvárásoknak? Biztos mindenki azt várta, hogy pont ugyanúgy csináld, mint a korábbi hang…
A sorozatot ismertem előtte is, és tartottam is tőle. Zalán János volt előzőleg Fleischman hangja, aki alapvetően tenorális beállítottságú. Jómagam bariton vagyok, ez volt az első nehézség. Belülről azonban sokkal több közös vonásom van, mint Sawyerrel. Éppen ezért nem volt nehéz megfelelni az elvárásoknak.

16. Az igaz, hogy volt olyan évad, amit többször is felvettetek? Egyszer egyik szinkronstúdióban, egyszer egy másikban?
A hír igaz, a stúdiók versenyeztek a produkcióért, jelenleg a harmadik stúdióban csináljuk.

17. Ha beülsz egy moziba, vagy nagy megnézel egy filmet, ki tudod kapcsolni a szinkronszínész vénádat, vagy figyeled h milyen a magyar verzió, kik a színészek?
Óhatatlanul mindig figyelem a kollégák munkáját, és néha irigykedem is. De egy egy jobb filmnél teljesen meg tudok feledkezni arról, hogy ki a figura hangja. Szinkronszínész nincs, csak szinkronizálni is tudó színész.

18. A szinkronizálás inkább zaklatott életstílust jelent, vagy aránylag kiszámítható, nyugodtabb munka? Gondolom nem egyszerű egyik stúdióból a másikba rohangálni..
Ez egy mókuskerék, minden munkát el kell vállalni ahhoz, hogy a szép feladatok is megtaláljanak. Én ezt motorral tudom megoldani, gyakran még most is előveszem a gépet. Kiszámíthatóság nincs benne, teljesen rapszódikus.

19. A szinkronizálni nem tudó színészek irigykednek rátok?
A munka és az életvitel miatt nem, talán a gázsi miatt.

Nagy szeretettel várlak titeket a József Attila Színházban vagy a Pesti Színházban és december 28-án a Frank Zappa caféban (VIII. Mikszáth Tér 1.), ahol a rockbandám játszik Beatrice-t, Hobot és Chillit.

Köszönöm a figyelmet!
Dányi Krisztián

5 thoughts on “Dányi Krisztián volt a vendégünk 2008. 12.10-én

 1. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with useful information to work on. You’ve performed a formidable job and our whole neighborhood will probably be thankful to you.

   
 2. I appreciate, cause I found exactly what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

   
 3. I conceive this website holds some rattling superb info for everyone :D. “Anybody who watches three games of football in a row should be declared brain dead.” by Erma Bombeck.

   
 4. Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

   

Comments are closed.

Next Post

Minden út Rómába vezet

hét dec 15 , 2008
„Alea iacta est.” – „A kocka el van vetve.” - mondta egy hatalmas birodalom kimagasló vezéregyénisége, Gaius Julius Caesar. És az a bizonyos valóban el lett vetve: a Római Köztárság a szemünk előtt teljesíti be végzetét, elhozva a tejhatalmú császárok uralmának korszakát.