Főoldal

Lone Star

Én is néztem kölyökként a Dallas-t. De ez nem jelenti azt, hogy automatikusan szeretnék egy új Dallas-t is nézni. Nem, teljesen más idők járnak. Pedig ha valaki, akkor a FOX ért ahhoz, hogyan keverjen el egy jó drámai sztorit némi szappan hozzáadásával, hogy aztán egy generációt meghatározzon. Na most nagyon nem ez történt, a Lone star mégis kiemelkedő pilotot produkált. Talán túl jót is, innen ered a bukás, nem a kőkemény ellenfelek miatt.


Mielőtt bármiről beszélnék tisztázzuk septiben a történetet. Adott egy csaló, aki "kifosztja az embereket" az apjával, hogy majd egy szigetre költözhessenek és pucér nénik szolgálják fel nekik a mojitokat. Végeztek is Midlandben, a srác mégis "hazajár", hiszen van ott egy barátnője. Vagyis az egyik kamu személyiségének az álcsaja. Ám van egy másik városban egy felesége, aki egy kőgazdag olajmágnás lánya, és most lehetőséget kap, hogy ott dolgozzon a cégnél. A srác pedig úgy érzi, hogy ideje normális életet szereznie, miközben mindkét nőjébe szerelmes. Van az egész sztoriban egy ilyen megmagyarázhatatlan báj, szinlelt luxus és ellenálhatatlan vonzerő, ami fakad mindegyik szereplőjéből - apucit kivéve.

Egyfelől engem Texas-szal bárki, bármilyen témában megtud venni magának - lásd Chase. Ez tény. Az olajbiznisz az viszont már egy kicsit taszítós téma a számomra. Semmi gond, márha a produkció egy igazi texasi arc hasonmásra épít. Most őszintén, ugye szerintetek is hasonlít a főszereplő srác Kyle Chandlerre? De még nem is ez a legrosszabb az egészben. Hanem az, hogy ez a sorozat úgy veszi meg a nézőt, mint ahogy a főhős a sármjával palizza be élete két nőjét és az embereket. Esküszöm, hogy leültem elé, hogy majd kapok egy 40 percnyi kliséhegyekben úszkáló sztorit, és erre egy jobb horog, majd egy bal egyenes és azon kaptam magam, hogy nemcsak lekötött, de még érdekelni is elkezdett a történet. Valahol félidő tájékán mondtam azt magamban, hogy ezt hosszabb távon is eltudnám nézni. Persze nem fogom, mert ami bukott, az bukott.

A Lone star képvisel egy olyan magas színvonalat, ami eladhatóvá teszi az egész terméket. Nem csapja be a nézőt, valóban nem egyszerű a történet, a képi megvalósításról ugyanez nem mondható el, de a főszereplő srác úgy hiszem önmagáért beszél. Érzi rajta az ember, hogy élvezi a szerepét, talán még azonosulni is tud a csaló figurájával. Csakhogy itt nem a csalásos szál lesz a hangsúlyos -bár gondolom ha lenne idejük, akkor félidő tájt úgyis beütne a krakk-, hanem az a helyzet, ahogy próbálja megtartani mindkét életét miközben rendbe szeretné hozni a múltbéli hibáit. És csak halkan jegyzem meg, hogy egészen biztos vagyok benne, hogy le fog bukni, mert a neje egyik testvére nagyon rázoomolt és az apja is csalódotnak tűnt mikor bejelentette, hogy kiakar szállni. Bárhogy is legyen a Lone star egy nézős sorozat még akkor is, ha a harmadik részt már nem fogja megélni a FOX-on.

Lehet én érzem rosszul, de talán a zenei világa, a texasi életérzés miatt ez ha jövőre indulna, vagy hosszúéletű lenne, akkor láthatnék ebben egy FNL-pótlékot, ami képviseli azt az életérzést, ami az egész államot jellemzi. Nagyon sok irányba ellehet vinni a Lone star-t, a minőségben is óriási változásokra kerülhet sor, egyenlőre mégis a bizalmamat élvezi. Nem fogom kikiáltani az idei legjobb pilotnak, mert nem az. Maximum, ha a high conceptekkel és sitcomokkal nem vesszük egy kalap alá akkor merem annak nevezni. Abszolút kellemes meglepetés. Nézős. 85%


Hozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék