Főoldal

Karácsonyi kutyabalhé

Karácsonyi kutyabalhé
(The Search for Santa Paws, 110', 2010)


Ha valamikor, akkor karácsonykor hatványozottan igaz, hogy az ember vágyik a Disney-világára. Nincs ez másképp velem sem, ilyenkor még a szokásosnál is nagyobb kedvem van elmerülni egy klasszikus mesében, egy szórakoztató családi filmben, vagy mint most... Egy tök közepes alkotásban, ami ugyan jó, de érezhetően a kisebb generációt célozták be velem. Nem is értem hogy került az én asztalomra a film... Mindegy, ha már ott volt, akkor megnéztem.
Ez a szívmelengető kaland Disney klasszikus ünnepi meséinek legszebb hagyományait idézi. Most megtudhatod, hogyan kezdődött a Mikulás és hű négylábú segítőjének legendás barátsága! Amikor a Mikulás és legújabb jó barátja rájönnek, hogy a világ összes gyerekéből kiveszett az ünnep szelleme, felkerekednek, és elutaznak New Yorkba. Igen ám, de egy baleset következtében az öreg hószakállú elveszíti az emlékezetét, és így már csak hű kutyája, egy kedves kis árva és új barátja, Will segíthet ismét megtanítani a világot, arra hogy miről szól igazából az ünnep!

A Télapu óta nem láttam ennyire jó Disney-karácsonyi filmet! Ezt így, minden túlzás nélkül ki merem jelenteni. Teljes egészében ugyanolyan hagyományos volt, mint a Disney-klasszikusai, ugyanazt az idillt mutatta be, és tényleg semmit sem tudok mondani, amiben különbözött volna azoktól. De ez így van rendjén. Felnőtt fejjel, nos, tulajdonképpen hát még tetszik az ilyesmi. És most nem a happy endre gondolok, hanem erre a karácsonyi hagyományokra, rakjunk rá még néhány lapáttal és adjuk alá a tüzet jellegű túlon túl szirupos dolgokra. Ha viszont ezen túl tudunk lépni, akkor egy teljes mértékben szórakoztató, iszonyat hülye sztorijú filmmel tehetjük kellemesebbé a karácsonyunkat.

Én a férj figuráját nem csíptem. Egy pillanatig sem. A nejét már annál inkább - és nem azért, mert a színésznőjét régről kedvelem. Különböztek, de még így is igyekeztek idillikussá megkomponálni az életüket. Az árvák szála viszont annyira közhelyes és már-már teljes mértékben kiszámítható volt, hogy engem a legkevésbé sem tudott meghatni. Igazából nem tudom miért is ajánlanám bárkinek ezt a filmet. Aztán visszagondolok arra, hogy mit éreztem a film közben és megvan a válasz a költői kérdésemre: Annyira szórakoztató, hogy egyszerűen lehetetlen nem imádni. Nagyon jól éreztem magam. Persze azon is agyaltam, hogy ennél bugyutább címet nem is lehetett volna adni neki...

A szinkronja mesés. Nem tudom kik a gyerekek, de nagyon szépen énekelnek. Nem irigylem ezért a szinkronrendezőt, mert ez az átlagosnál jóval nehezebb feladat volt. De úgy tűnik ezt a szót sem ismerik a Disney-nél. Szerencsére, mert nagyon fülbemászó ez a dal.

Hatásvadász. Szerintem ezt a szót kerestem korábban. Mégis nagyon jól éreztem magam, végig magával ragadott - bár a végén már éreztem olyanokat, hogy ez itt már sok egy kicsit. De úgy összeségében szórakoztató filmecske volt. Karácsonyra ajánlom mindenkinek csudi hatalmas szívvel. Legyen békés és boldog a karácsonyotok! 85%


Magyarhangok: Solecki Janka, Széles TamásHozzászólások:
Oldalanként
Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék