Görögök magyarul

Hirdetések

Vasárnap megejtették a Greek, a SZÖVETSÉG magyar premierjét is. A sorozatról annyit érdemes tudni, hogy jelenleg túl van már két évadon az ABC Familyn és olyan népszerű, hogy rögtön kezdődik is a harmadik szezonja. Eddigi évadai mindig 22 részesek és az egyik főszerepet a Dumagép lánya, Spencer Grammer alakítja. A történet az egyetemi világ görög szövetségeinek működésébe enged bepillantást. Rengeteg szerelemmel, megcsalással, fortéllyal, trükkel és összetartással. Mindezt neves vendégek közreműködésével.

Rusty a tipikus példája a lúzer fogalmának. A gimiből kikerülve elhatározza, hogy megváltozik és belép egy görög szövetségbe az egyetemen, hogy teljes életeté lhessen. Az egyetemen tanul a nővére, akinek van egy befolyásos barátja és egy olyan exe, amelyik az egyetem legjobb szövetségének vezetője. Rustynak meg kell tanulnia a dörgést és a szabályokat, mielőtt enyhén vallásos szobatársa az őrületbe kergetné…

Most nagyon leegyszerűsítettem a történetet, de a lényeg a Casey-Cappie-Evan szerelmi háromszögön van, illetve ezen alakulásán. No meg a Rebecca által szerelmi négyszöget kotyvasztó szálakat tartom említésre méltónak az első évadból. Másfelől pedig ott van Rusty, aki a tipikus jó srác, és csak beakar csajozni. Jól is megszívja rögtön az elején, amely rányomja a bélyegét mindenre, ami az évad második felében történik. Remek első évadával hamar vált a kedvencemmé.

Beszéljünk kicsit a magyar verzióról, amelyet úgy érzem inkább lehet a furcsa, semmint a jó, vagy pocsék jelzőkkel illetni. A furcsát pedig úgy értem, amilyen magyarhangokat sikerült összetoborozni. Hárman kiemelkednek a többiek közül, bár nekem így egy rész alapján kettőt sikerült azonnal a szívembe zárni. De kezdjük inkább a két főszereplővel.

Sok fejtörést okoztak, aztán csak beugrott, hogy Rusty hangját a Kyle, a rejtélyes idegenből ismerem. Baradlay Viktor szerintem valamennyire passzol, illetve tud passzolni -értsd. megszokható- a szerethető Rustyként. Egy rész alapján semmi bajom nem volt vele, azonnal elfogadtam. Casey már egy kicsit másabb kérdés. Őt elsőre megimádtam, aztán elbizonytalanodtam, mikor többet beszélt, végül pedig arra jutottam, hogy Sánta Annamari-ból remek Casey lesz. Kicsit még kupálódik és nem lesz vele semmi gond.

Lássuk a két srácot. Mindketten enyhén furcsa hangot kaptak megitélésem szerint. Ámbátor, ha választanom kéne, akkor Cappie klasszisokkal jobb lett, hiszen Szalay Csongor hangjáról eltudom hinni, hogy ő Cappie. Jól hozza a figurát is, bár még van mit tanulnia, de tetszik. Jóféle. Bár csak Kováts Daniról is ilyeneket mondhatnék, és bár bizonyos szempontokból sok van benne Evan személyiségéből a hangjában, alapjáraton nem illik a színészhez, amit nagyon sajnálok. Potenciálisan viszont fent tartom, hogy elmegy, de csak sörrel. Vagy betépve.

Ebben a bekezdésben a két személyes kedvencemről ejtek néhány keresetlen szót. Anno két jelöltem volt Rebecca szerepére, akit eltudtam volna képzelni. Nos, a végső tippem Csondor Kata lett volna, de óriási meglepetésemre Vadász Bea kapta a szerepet és ezzel vált a szinkron egyik legélvezetőbb hangjává. Kellemes abban a gonosz kis hárpia szerepben, aki úgy a begyemben volt az elején, hogy csakna. De gyönyörű a színésznője… A másik Hamvas Dani, akit alapból imádunk, hát még ha feketét szinkronizál. Hozza a meleg Calvin figuráját, nekem totál bejön.

Hirdetések

Végül még Beaver és Ashleigh hangját emelném ki. Előbbi nevét nem tudom, de utóbbi Bogdnyi Titanilla lett. Akiket még nem tudok, az Dale és Frennie, viszont mindketten olyan hangot kaptak, akiknek jobb nem is tudni a nevét.

Ennyi fért emezen szinkronkritikánkba. Reméljük mindenkit sikerült meggyőznünk arról, hogy bár a Greek maga a sablonosság, mégis üde színfolt az ifjúsági sorozatok tengerében. Egyetemistáknak alap sorozatként ajánlott, kisebbnek pedig azért, hogy ismerkedjenek a világgal. Nagyobbaknak pedig a nosztalgia miatt. Alapjáraton nem is kapott rossz szinkront.

2 thoughts on “Görögök magyarul

Comments are closed.

Next Post

Crusoe - Magyarul a legjobb

sze szept 9 , 2009
Reklám alatt kedzem összeszedni a gondolataimat, ugyanis most nagyon durván pofára lettem ejtve. Egy részt, mert újfent le tudott nyűgözni a Crusoe pájlot első fele -mellesleg mi ez a baromság, hogy mindig ketté kell vágni? Az Rtlnek időnként nem jelent gondot, hogy ne tegyék. Másfelől pedig megkapta -talán túlzás nélkül […]