Hazudj csak nekem, úgyis lebuktatlak

Hirdetések

A történet a képzelet műve.

Tim Roth, mint egy élő hazugság vizsgáló. Amolyan igazság kiderítő Sentinelként funckiónál. Szóval egy olyan sorozat, ami a karakterre épül. És vagy bejön, vagy nem. A fickó egy állat, és Kőszegi Ákos tudja hozni ezt a figurát. Csont nélkül. Beletesz némi sármot és egy kis magabiztossággal fűszerezi mindezt. Tökéletesen passzol Tim Roth játékához, ami legyünk őszinték, a legfontosabb a karakter centrikus történeteknél.

Bevallom engem csupán egyetlen dolog miatt érdekel ez a sorozat. Mert megtanulhatunk belőle olyan dolgokat, amelyeket akár még a hétköznapokban is felhasználhatunk. Úgyis mondhatnám, hogy jobb hazudozók lehetünk Tim Roth figurájának hála. És hiába volt érdekes a pájlot, engem nem fogott meg a benne rejtőző potenciál. Biztos az én hibám egyébként, de sem a figurában, sem pedig a történetben nem tudtak olyanokat lépni, amelyekkel megvehettek volna.

Dr. Cal Lightman (Tim Roth) zavarba ejtően jól olvas az emberek arcából, gesztusaiból és reakcióiból. Egy zseni, aki olyan apró rezdüléseket is észrevesz, amit a gépek sem jeleznek. Dr. Cal Lightman előtt nem érdemes hazudni. Ezt a képességét hol is kamatoztathatná jobban, mint a rendőrségen, bűnügyek felderítésében. Calnak csak két hibája van: három kollégája semmit sem tud előtte titokban tartani, és nehéz a modorát elviselni.

Hirdetések

Nem érzem azt a fajta kéztetést, ami megfogott mondjuk idény nyáron a Lépéselőnyben, vagy teszem azt a Döglött akták esetében. De mégis olyan érzések kavarognak bennem, hogy jobban érdekel, mint a 90210, és ha amellett kitartok még egy ideig -majd ha visszahozzák valamikor-, akkor pont ezt nem lenne szabad dobnom. És nem is fogom, mert olyan szinkront kapott.

Kezdetnek itt van Orosz Anna, aki ennek a Cal nevű fickónak a társa. Eyecandynek sem utolsó a csaj, és ebből a szempontból remek választás volt Orosz Anna, aki nőiességével ad egy kis pluszt a figurának. És ha már csajok, akkor emeljük meg minden idők második kedvenc női hangomat Zakariás Évát, aki az új csajt alakítja a melóhelyen. Aztán itt van még csaj fronton Kálmánfi "Amy Abbott" Anita, aki Roth lányát alakítja. Csávónak meg itt van a kényszeres igazmodó, Varga Gábor. Ők szerintem mind fasza választások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Herceg, a nyomozó és Earl Hickey

sze szept 9 , 2009
<div align="justify"> Az ezerarcú <strong>Lux Ádám</strong>. színes pályája során volt már Padláson lakó ötszáz éves Herceg, szerelmes Ferenc József, százados, nyomozó, legutóbb pedig Dosztojevszkij meghasonlott hőse, Zuvojlov. Több száz szinkronszerepet tudhat a magáénak. De kitűnő hangi adottságait nem csak a filmek magyarításában kamatoztatja; számos sikeres zenés főszerepben láthattuk. A <strong>Magyarszinkron.hu</strong> olvasói pedig júniusban Ádámot választották a <strong>"Nagyon különleges nyomozó"</strong> hangjának. </div>