A Herceg, a nyomozó és Earl Hickey

Az ezerarcú Lux Ádám. színes pályája során volt már Padláson lakó ötszáz éves Herceg, szerelmes Ferenc József, százados, nyomozó, legutóbb pedig Dosztojevszkij meghasonlott hőse, Zuvojlov. Több száz szinkronszerepet tudhat a magáénak. De kitűnő hangi adottságait nem csak a filmek magyarításában kamatoztatja; számos sikeres zenés főszerepben láthattuk. A Magyarszinkron.hu olvasói pedig júniusban Ádámot választották a "Nagyon különleges nyomozó" hangjának.
Hirdetések

Horvai István, a Vígszínház egykori igazgatójának osztályában végeztél. Mennyire volt ő iránymutató számodra? Segített abban, hogy megtaláld a helyedet ezen a pályán és milyen színész váljon belőled?

Kolovratnik Krisztián fotója– Abszolút mértékben. Az osztályfőnököm valóban Horvai István volt. De rögtön hozzáteszem Kapás Dezsőt, a tanártársát. Igazán komoly nevek kerültek ki a kezeik közül; a teljesség igénye nélkül néhányukat említve: Hegedűs D. Géza, Eszenyi Enikő, Kaszás Attila, Rátóti Zoltán, Gáspár Sándor, Dörner György. Osztálytársaim között volt Szarvas József és Cserna Antal, utánunk pedig Alföldi Róbert osztálya végzett. A klasszikus értelemben vett mesterektől, kiváló tanároktól tanulhattunk, akik nagyon meghatározták azt a színházi szemléletmódot, amelyet az óta is követek.
Aki kicsit is foglalkozott színházzal, annak ismerős lehet a Sztanyiszlavszkij-módszer, amely a mindenkori átélésen alapuló színjátszást jelenti: hogy ne csak úgy csináljak, mintha átélném, hanem éljem is át az örömöt örömként, a bánatot bánatként. Szerencsére nekem megadatott a pályám során, hogy sok olyan előadásban vehettem részt a különböző stúdiószínházakban, kisszínházakban, amely szó szerint közel volt a közönséghez. Ez egyfelől pozitív kihívás, mert pontosan a közelség miatt mindent reálisan kell megmutatni. Éppen ezért kockázatos is, mert, ha nem igazi az érzelem, amelyet láttat az ember, az rögtön lebukik a néző előtt.

– Jobban kedveled a „ stúdiós” színjátszást?

– Ezt ilyen formán nem mondanám, de nagyon szeretem. A kisszínpad egyesíti a film és a színház jó tulajdonságait: élő, mint a színház, és ugyanolyan kicsi mimikával és színészi eszközökkel kell élni, mint egy filmen. Éppen ezért kifejezetten szimpatikus számomra.

– A Godspell vizsgadarabotok nagy népszerűségnek örvendetett. Hogy emlékszel vissza erre a musicalre?

– Az utolsó évben négy bemutatónk is volt, az egyik közülük a Godspell. A műfajból kifolyólag óriási sikerrel játszottuk De színpadra vittük Csehov Ványa bácsiját, melyben én Astrov doktort alakítottam, illetve Dosztojevszkijtől a Karamazov testvéreket. A negyedik előadás pedig A sevillai borbély prózai változata volt.
Akik esetleg lemaradtak a Godspellről, azok a nem régiben elkészült weboldalamon (www.luxadam.hu) meg is tudnak tekinteni belőle egy részletet

– A debreceni Csokonai Színházhoz szerződtél a főiskola után. Azt követően majd az összes vidéki és fővárosi színház színpadán megfordultál, többek között Szolnokon is.

– Szolnokon még szerződésben voltam, és azt követően jött a szabadúszás és Kaposvár, Szeged és rengeteg budapesti színház… Hála Istennek nagyon sok helyen nagyon sokfélét játszhattam.

– 1996 óta öltöd magadra estéről estére A Padlás finomlelkű ötszáz éves Hercegének jelmezét. Jövőre is találkozhatnak Veled, akik ellátogatnak az előadásra?

– Aktuális a kérdés, mert Hercegként épp most mentem nyugdíjba. Önszántamból mondtam tizenhárom év után azt, hogy jöjjenek inkább a nálam fiatalabbak. Az utolsó években már egyébként is kettőzve játszottuk Sarádi Zsolt kollégámmal, aki a Vígszínház társulatának fiatal tagja. Az egykori osztálytársam, Cserna Antal helyett ugrottam be annak idején, aki éppen A padlás előadása közben szenvedett balesetet. Ezt megelőzően a debreceni változatban én voltam a Herceg, ezért is találtak meg engem. De a következő évadban már teljesen Zsolté lesz a szerep.

– Rengeteg embert ragadott magával és varázsolt el ez a bájos darab. Rád milyen hatással van több száz előadás után?

– Engem az varázsol el, amikor véletlenül letéved a tekintetem a nézőtérre. Elárulok egy titkot: a sufniból, ahova a szellemek időnként bevonulnak, lehet leselkedni, és én szoktam is. Borzasztó sok erőt ad látni a gyerekek, fiatalok, felnőttek ámuló-bámuló arcait ahhoz, hogy ugyanúgy játszak a 750. előadáson is.

– Az Operettszínház béli Elisabeth című zenés darabban magát Ferenc Józsefet formáltad meg. Több fórumon is olyan bejegyzéseket lehet olvasni, amelyek arról szólnak, hogy bárki más főszereplésével is látták a musicalt, nekik mindig Te maradsz az igazi Ferenc József.

– Nagyon jól esik ezt hallani. Hozzám nagyon közel áll ez a szerep, Lévay Szilveszter csodaszép dalokat írt az Elisabeth-hez. Nagy kedvencem a második duett, ahol Sissivel már idősek, és Ferenc József könyörög a feleségének, hogy jöjjön vissza hozzá, mert szíve mélyéből szereti. Ő egy borzasztó nagy érzelmi utat bejáró, összetett ember. Egy véletlen folytán keveredtem bele egy előadásba, melyben Götz Anna kolléganőmmel olvastuk fel Sissi és Ferenc József egymásnak írt leveleit. Fantasztikus stílusban, választékossággal írtak mindketten.

– Pozsgai Zsolt drámaíróval és rendezővel több produkció kapcsán dolgoztatok már együtt. Először a Fekete méz című drámánál, legutóbb pedig a Budapesti Komédium Színházban. A sokszori közös munka könnyebbé teszi az egészet? Félszavakból is megértitek egymást?

– Ami mindenképpen kialakul ennyi idő után az a bizalom, és ez nagyon jót tesz. Ez a legutóbbi közös munkánkon is észrevehető; Dosztojevszkij: Feljegyzések az egérlyukból című darabját vittük színpadra, amely az egyik fő kedvencem, és a következő évadban is műsoron lesz. Egy monodrámáról van szó, amit igazából még nem csináltam eddig. Illetve Zsolttal egyszer már majdnem, mert több évig sikerrel játszottuk Babits Mihály Gólyakalifáját, amely egy kétszereplős darab, de a partneremet alakító Mérai Katalin tulajdonképpen nem szólal meg, viszont nagy segítség, hogy jelen van. Ebben az esetben sem vagyok teljesen egyedül, mert velem van egy Luka nevű bábú, aki a főhőssel kapcsolatba kerülő embereket személyesíti meg.

Aki kedveli az igazi ember-színházat, ahol az örömtől, a sikeren át a fájdalomig, minden emberi érzelem képviselteti magát, annak nagy szeretettel ajánlom, mert ez a darab igazán az.

– Lesz új bemutató az elkövetkező színházi idényben?

– Még nem tudok semmi biztosat. Ami viszont biztosan lesz jövőre is, az a Budapesti Kamaraszínházban. Fehér Annával játszott Könnyű erkölcsök. A darab egy ugyanabban a házban, egymás alatt-felett lakó író és egy kurtizán különleges kapcsolatáról szól. Egy rendkívül szórakoztató és színvonalas vígjáték

– Mind a zenés, mind a prózai műfajokban jelentős főszerepekkel és alakításokkal büszkélkedhetsz. Tudnál mégis választani, hogy inkább musical vagy inkább dráma?

– Nem, mert mindkettőt sajátoménak érzem. Nagyon szeretek énekelni. Egy tihanyi nyári előadás, a Visszhanglány alkalmával esett meg például, hogy a tihanyi polgármesternek annyira tetszett a Holdherceg dala, amelyet St. Martin és Pozsgai Zsolt szerzett és én énekeltem, hogy a darab utána azt mondta, hogy rögtön családtaggá is fogad.

Ugyanakkor a drámai, lélektani szerepek is közel állnak hozzám. Nagyon szeretem szinkronban is, ha valami elgondolkodtató, érzelmes alkotásban működhetek közre.

– Szinkronban gyakran osztanak rád pozitív szerepet; sokszor állsz a törvény szolgálatában, kölcsönzöd a hangodat nyomozónak (A mentalista, Gyilkos elmék), rendőrnek (Holtsáv) vagy épp tűzoltónak (Harmadik műszak).

– Volt már példa az ellenkezőjére is: Kenneth Branagh hangjaként Az összeesküvésben egy kifejezetten gonosz, kegyetlen náci tiszt voltam Heydrich generális személyében. De valóban inkább a jó oldalon szoktam állni.

Kenneth Branagh majdnem a teljes Shakespeare-életművet vászonra vitte már. Te, aki Kecskeméten két „bárdi” komédiában, a Tévedések vígjátékában és a Makrancos hölgyben is játszottál mennyire tartod szerencsés választásnak Shakespeare esetében a filmes feldolgozásokat?

Kolovratnik Krisztián fotója– Szerintem érdemes filmre vinni a műveit. Kenneth Branagh pedig különösen ért hozzá és jó ebben. De például a téma egy egészen más megragadása, a Szerelmes Shakespeare nagy filmes élményt jelentett számomra; Joseph Fiennes egészen rendkívüli benne.
Kenneth Branagh-t egyébként pont a Lóvá tett lovagokban nyílt alkalmam szinkronizálni a már említett Az összeesküvés mellett.

Érdekes módon egyszer találkozott a szinkron a színházzal. William Wharton Madárkájának filmváltozatában én voltam Madárka magyar hangja. Később a József Attila Színházban hatalmas sikerrel játszottuk Tasnádi Csaba rendezésében ezt a művet, amelyben Madárka barátjának, Al-nak a szerepét osztották rám. Olyanokat is bevonzottunk a színházba, akik korábban nagy ívben elkerülték: rengeteg fiatal nézte meg az élőadást.

– A rendőr szerep nem csak szinkronban, de a filmezés területén is végigkísér: nyolc évig, közel százhetven részen keresztül formáltad meg a Kisváros Zolnay századosát. De feltűntél szintén e szakma képviseletében a Szomszédok egyik epizódjában is. Legutóbb pedig a Túzvonalban rendőrcsapatát erősítetted. Szoktad követni a Kisváros epizódokat? Milyennek találod az új rendőr-sorozatot?

– Mostanában, hogy az m1 újra műsorára tűzte, már nem igazán követem. Csak a fiam szól néha, hogy megint felfedezett benne. Furcsa érzés visszanézni.
A Tűzvonalban esetében tetszik, hogy mindent két kamerával vesznek fel, ettől lesz olyan pörgős az egész. De a Kisvárosban talán a karakterek erősebbek voltak.

A Tűzvonalban-béli szerepem, Kőváry eredetileg egyébként hosszabb életű lett volna, de a forgatókönyvíró másképp döntött, és gyakorlatilag egy tollvonással megölt engem.

– A Nevem Earl esetében a főszereplő rossz fiúból kilencvenfokos fordulattal változik jó fiúvá. Nagyon érdekes atmoszférával bír ez a sorozat, amely hamar magával ragadja az embert, Earl Hickey-t Jason Lee alakításának és a Te zseniális szinkronodnak köszönhetően pedig rettenetesen meg lehet szeretni. Te hogy látod ezt a sorozatot?

– A Nevem Earl hozzám is igazán közel áll és nagyon szerettem csinálni. De remek kollégákkal is dolgozhattam együtt: Joy hangja, Mezei Kitty szenzációsan szólaltatja meg ezt a szőke, folyton rágózó figurát. Seder Gábor pedig Earl testvérével magának teljesen ellentétes karaktert kapott: Rendy egy nagydarab, kicsit lassú felfogású szereplő.
Épp nem rég kért meg az egyik barátom, hogy beszéljek olyan hangon, mint Earl, mert egyszerűen nem hitte el, hogy én vagyok.

– A magyar változat szinkronrendezője Pócsik Ildikó volt, aki a feleséged. Más a munka, ha együtt dolgoztok?

– Lényegében olyan, mint bármely más szinkronrendezővel. Csak dramaturgiai hibákon szoktunk „vitatkozni” felvétel közben, amikor ezt vagy azt szerintem rosszul fordítottak le. Aztán hol nekem, hol neki van igaza.

– A Mentalista címszereplője, Simon Baker szerepe nagyon megtalált Téged, rendkívül illik hozzád. Ebben a közönség is egyetért. Ezt bizonyítva a Magyarszinkron.hu olvasói júniusban Téged választottak a legjobbnak a „Nagyon különleges nyomozó” kategóriában.

Nem számítottam erre a díjra, de nagyon örültem neki. A szavazásról egyébként véletlenül tudomást szereztem, mert a honlapomról közvetlen link vezet a Magyarszinkron.hu-ra, és azóta visszatérő vendég vagyok az oldalon. Azért is jó, hogy pont A mentalistáét kaptam az elismerést, mert magam is megkedveltem ezt a sorozatot. Simon Bakerre pedig még egy korábbi munkában, az Őrangyalban figyeltem fel, ahol szintén én szinkronizáltam. Tehetséges színész, aki olyasmi utat követ, amelyet én magam is igyekszem a pályám során.

– Thomas Gibsonról, a Gyilkos elmék nyomozójáról mi a véleményed?

Thomas Gibson is egy igazi sztanyiszlavszkij-i színész. Szeretem magát a sorozatot is és az alakítását is.
A Comedy Centrál ősszel fogja műsorára tűzni a Dharma és Greg című vígjátéksorozatot, amelyet még korábban majdnem végig leszinkronizáltunk az m1-nek. Ebben is Thomas Gibson játszik, és egy egészen más arcát mutatja meg. A film béli partnerem magyar hangja Major Melinda. Ezt is csak ajánlani tudom.

– Van olyan külföldi színész, akinek örömmel kölcsönözted a hangodat?

Johnny Deppet nagyon jó színésznek tartom. A kilencedik kapuban volt alkalmam szinkronizálni. Illetve én lettem a hangja a nem régiben bemutatott Közellenségekben is. Ő mindig remekül játszik. Ha valaki igazán jó filmet szeretne látni tőle, akkor a Don Juan de Marco-t ajánlom. Nekem borzasztóan tetszett, zseniális alakítást nyújt a filmben. Szívesen benne lettem volna a szinkronjában.

– Annak ellenére, hogy ezer féle oldaladat mutattad már meg színpadon és szinkronban is, sokaknak a neved hallatán az Esmeralda című szappanopera jut eszébe. Ez mennyire zavar Téged?

– Egyáltalán nem zavar, de őszintén szólva én a Simon Bakerhez hasonló színészeket jobban tudom becsülni, mint a telenovellákban játszókat, mert egészen más színészi kvalitást képviselnek. De az Esmeraldának és Fernardo Colungának köszönhetem például azt, hogy megjelent egy önálló CD-m. Ezeket a sorozatokat rengetegen nézik. Előfordult például, hogy a boltban megszólítottak, hogy „Tudom, hogy maga José Armando”.

– Emlékszel olyan szinkron munkára, amely igazán nagy kihívást jelentett?

Robert Dawney Jr. Az Egyéjszakás kalandban egy AIDS-es haldoklót játszott és én voltam a magyar hangja. Nem volt könnyű feladat, sok energiát kivett az emberből.
Illetve, ami szintén nagy kihívást jelentett, a V mint vérbosszú című filmben Hugo Weavingként talált meg. Végig egy hatalmas álarcot viselt, így egyáltalán nem látszott a színész arca, mimikája. Casting során választottak ki erre a szerepre, így a Táncoló talpakban is én lettem a hangja, de mivel az egy rajzfilm, itt sem hagyatkozhattam a színész testbeszédére. Egyszer a feleségem mutatta meg, hogy hogy is néz ki a külföldi kollégám, akit már kétszer szinkronizáltam, de „élőben” még nem sikerült látnom.

Hirdetések

– Rajongóid a már említett sorozatok mellett több filmes produkcióban is nyomon követhetik a munkásságodat: Szerepet kaptál a Szabó István rendezte Rokonokban vagy Esztergályos Károly alkotásában, a Férfiaktban. Miben láthatunk legközelebb?

– Ősszel lesz Pozsgai Zsolt új filmjének, a Csendkút televíziós bemutatója. Illetve a tavaly nyáron Pécsett és környékén forgattuk A föld szeretője című játékfilmet, amely Zsolnay Vilmos, a neves keramikusművész életéről szól.

– A film apropóját az adta, hogy 2010-ben Pécs lesz Európa kulturális fővárosa. Kit alakítasz Pozsgai Zsolt munkájában?

– Zsolnay Vilmos barátját, egyben bizalmas munkatársát játszom, akinek nagy szerepe volt abban, hogy Zsolnay meghozta azt a döntést, amely híressé tette őt. Magát a művészt Őze Áron alakítja, de feltűnik még a filmen Vilmos feleségének szerepében Aux Éva is. Ha minden igaz a bemutató jövő év januárjában lesz.

337 thoughts on “A Herceg, a nyomozó és Earl Hickey

 1. Hi everyone, it’s my first pay a visit at this website, and piece of writing is actually fruitful in favor of me, keep up posting these articles.

   
 2. Your style is so unique compared to other people I have read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

   
 3. Hey, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

   
 4. Hi, i think that i saw you visited my blog so i came to return the favor.I am trying to find things to improve my site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

   
 5. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

   
 6. Aw, this was an extremely nice post. Spending some time and actual effort to produce a really good article but what can I say I put things off a lot and never seem to get anything done.

   
 7. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I am hoping to provide something back and help others like you helped me.

   
 8. Hello there! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

   
 9. Lucky Jet приглашает вас в полет за большими выигрышами! Зайдите на luckyjet 1 win, чтобы начать свое азартное путешествие.

   
 10. Hi there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

   
 11. hey there and thank you for your information I’ve definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon.

   
 12. First off I want to say awesome blog! I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your mind before writing. I have had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts out. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Appreciate it!

   
 13. What i do not realize is in fact how you’re now not really a lot more smartly-liked than you may be right now. You are so intelligent. You understand therefore significantly when it comes to this topic, produced me for my part consider it from numerous various angles. Its like men and women don’t seem to be interested unless it’s something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs nice. All the time deal with it up!

   
 14. Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the problem solved soon. Cheers

   
 15. Hi, Neat post. There is a problem together with your web site in internet explorer, could check this? IE still is the marketplace leader and a good section of other people will leave out your fantastic writing due to this problem.

   
 16. Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading through your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thanks a lot!

   
 17. Mеханизированная штукатурка стен – это выбор современных людей. Узнайте больше на mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru.

   
 18. I believe what you postedwrotebelieve what you postedtypedsaidthink what you postedtypedthink what you postedwroteWhat you postedtypedsaid was very logicala bunch of sense. But, what about this?think about this, what if you were to write a killer headlinetitle?content?typed a catchier title? I ain’t saying your content isn’t good.ain’t saying your content isn’t gooddon’t want to tell you how to run your blog, but what if you added a titlesomethingheadlinetitle that grabbed people’s attention?maybe get a person’s attention?want more? I mean %BLOG_TITLE% is a little plain. You could peek at Yahoo’s home page and watch how they createwrite post headlines to get viewers to click. You might add a related video or a related picture or two to get readers interested about what you’ve written. Just my opinion, it might bring your postsblog a little livelier.

   
 19. Thank you for some other informative web site. Where else may just I am getting that kind of info written in such a perfect method? I have a venture that I am simply now operating on, and I have been at the glance out for such information.

   
 20. Хотите заказать механизированную штукатурку стен в Москве, но не знаете, где искать надежного подрядчика? Обратитесь к нам на сайт mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru! Мы предоставляем услуги по оштукатуриванию стен механизированным способом, а также гарантируем качество и надежность.

   
 21. Хотите получить идеально ровный пол без лишних затрат? Обратитесь к профессионалам на сайте styazhka-pola24.ru! Мы предоставляем услуги по стяжке пола м2 по доступной стоимости, а также устройству стяжки пола под ключ в Москве и области.

   
 22. Howdy! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

   
 23. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Kudos

   
 24. What’s up to every one, as I am really keen of reading this webpage’s post to be updated regularly. It includes good stuff.

   
 25. Вы ищете надежное и захватывающее онлайн-казино, тогда это идеальное место для вас!

   
 26. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am encountering issues with your RSS. I don’t know why I am unable to subscribe to it. Is there anyone else getting the same RSS problems? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanx!!

   
 27. Hi! I know this is kind of off-topic but I had to ask. Does operating a well-established blog like yours take a lot of work? I’m completely new to operating a blog but I do write in my diary everyday. I’d like to start a blog so I can share my own experience and views online. Please let me know if you have any ideas or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

   
 28. If some one wants to be updated with most up-to-date technologies afterward he must be go to see this site and be up to date every day.

   
 29. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this short article together. I once again find myself spending way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

   
 30. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

   
 31. Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!

   
 32. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

   
 33. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful information particularly the last part 🙂 I care for such info a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

   
 34. Spot on with this write-up, I seriously feel this site needs much more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the info!

   
 35. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. appreciate it

   
 36. Because the admin of this web site is working, no uncertainty very rapidly it will be famous, due to its quality contents.

   
 37. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. With thanks

   
 38. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am going through problems with your RSS. I don’t know why I can’t subscribe to it. Is there anybody else getting identical RSS problems? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanx!!

   
 39. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

   
 40. I got this web site from my friend who informed me regarding this site and now this time I am visiting this web site and reading very informative articles here.

   
 41. If some one needs to be updated with most recent technologies then he must be go to see this website and be up to date everyday.

   
 42. I know this site provides quality dependent articles and other information, is there any other web site which provides such stuff in quality?

   
 43. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog. You have some really great posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Thank you!

   
 44. Someone necessarily help to make significantly articles I might state. This is the first time I frequented your web page and so far? I amazed with the research you made to create this actual post amazing. Fantastic task!

   
 45. Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to start. Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

   
 46. I’m not sure where you are getting your info, however good topic. I needs to spend a while learning more or understanding more. Thank you for wonderful information I used to be looking for this information for my mission.

   
 47. Currently it seems like BlogEngine is the best blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

   
 48. I constantly emailed this website post page to all my friends, because if like to read it after that my friends will too.

   
 49. Unquestionably believe that that you stated. Your favourite justification appeared to be at the internet the simplest thing to have in mind of. I say to you, I definitely get irked even as other people consider concerns that they plainly do not recognize about. You controlled to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing with no need side effect , other folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

   
 50. Hi, i think that i saw you visited my weblog so i got here to go back the favor?.I am trying to find things to improve my website!I guess its good enough to use some of your ideas!!

   
 51. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks!

   

Comments are closed.

Next Post

Elhunyt Kristóf Tibor, Onedin kapitány magyarhangja

sze szept 9 , 2009
<div align="justify"> 67 éves korában, hosszan tartó betegség után meghalt Kristóf Tibor színművész és szinkronszínész. Az ismert művészt a színházba járók mellett a film-és sorozatrajongók is jól ismerhették, hiszen ő szinkronizálta többek között Sean Connery és Morgan Freeman filmjeit, a 24 és a Róma című sorozatokat, de ő volt Onedin kapitány és Darth Vader magyar hangja is.<br /> </div>