Főoldal

The Walking Dead - A Kormányzó felemelkedése

3x08.

Amikor ez a sorozat erős, akkor nincs párja. Nyomasztó, mégis olyan szinten várakozásokkal teli és mozgalmas epizódot kaptunk, ahol azt hiszem az elmúlt részek minden eseménye kicsúcsosodhatott és minden elkövetett hibát képesek vagyunk megbocsátani. Ez az epizód maga volt a nagy betűs "uramistennehogyvégelegyen" érzés, de azt hiszem a második évad középszezoni zárását lehetetlen lett volna felülmúlni. Ám ha ez nem is veheti fel vele a versenyt, egészen biztos vagyok benne, hogy a következő két hónapban még sokat fogunk találgatni.
Míg általánosságban az mondható el, hogy az idei évadot zabálja a közönség, nincs megosztás, addig én úgy vagyok vele, hogy az évad első része után nagyon sokáig nem talált magára a széria. Sok volt az akkor még "tölteléknek" tűnő, "miért kéne hogy érdekeljen?" szál, amelyeket szépen lassan kibontogattak nekünk és a fél évad végére eljutottunk oda, hogy most már kifejezetten érdekeljen ezen szálak további alakulása. Zseniálisan hömpölyögtek az események az utolsó két részben és azért jobban elmélyedve ebben a 7 epizódban (mert a premier az egy külön történet volt nálam) azért bőven akadtak olyan momentumok, amelyek meghatározóak lettek.

Az idei évad roppant különleges. Részben mert egyre inkább kezd elkanyarodni a képregénytől, és részben mert sok alapszereplőt vesztettünk el, és talán ezért (nem) már nagyon kellettek az új szereplők - főleg mivel a városról nem kaptunk túl árnyalt képet, jóformán csak a Kormányzóra és a tudós cimborájára korlátózodott a figyelmünk. A kis Rick helyzetmegoldása pedig röviden volt tökéletes. Úgy tűnik sokat tanult az apjától és egy nap (ha megéli) még méltó vezér is kisülhet belőle. Kevésbé tetszett a "talánpedofil" szál, illetve a másik börtöntöltelék korai halála. Emellett az a kábé két börtönös jelenet sem volt most túl erős, legalábbis időnként megakasztónak éreztem az izgalmakra nézve.

Az egyetlen baj a szöktetéssel az volt, hogy nem volt benne semmi meglepő. Amikor kifelé indultak olyan szürreális jeleneteket láttunk, mintha csak néhány régi cimbora paintballozna az udvaron. Viszont ezentúl minden ütött. Számomra a héten két olyan csúcspont volt, amire még a katartikus jelző is kevés. Az egyik a dühös Michonne, ahogy túszulejtette a Kormányzó "lányát", az meg könyörgött az életéért, és az utolsó, ahol Merle-t kiálltja ki bűnbaknak ezért az estéért. Azért ezt a két jelenetet érzem a legerősebbnek, mert viszonylag közel egymáshoz láthattuk a Kormányzó két arcát is, és úgy érzem most ütött be nála a "Harvey Dent mechanizmus".

Mindent egybe vetve nagyon messze van még február. Ez a finálé abszolút borzolta az idegszálakat, felkeltette az érdeklődést és felvetett a legfontosabb kérdéseket: Hova tovább? Meg persze, hogy vajon hány részt élnek meg az új szereplők. A The Walking Dead, ha akar akkor nagyon könnyedén a legerősebb tévés termékké tud vállni, nem csak a legnézettebbek egyikévé. A színvonal magas, és bár a sok "lagymatag" és "első látásra feleslegesnek tűnő" epizód után valódi felüdülés volt a finálé. Mondjuk jöhetne már az a február, de nagyon.Hozzászólások:
Oldalanként
Károly 2012.12.04 03:22:03
Nagyon örülök, hogy valamilyen úton módon de olvashatok itt a magyarszinkron.hu oldalán a Joeynewsajanlo-n keresztül egy kis posztot a The Walking Dead 2012. évi záró epizódjáról... Azomban amiről én már nagyon szeretnék hallani, az az, hogy még is mikor áll már végre neki valamelyik rohadt (elnézést) tv csatorna megrendelni a színkronstúdiótól ennek, és az előző két évadának a magyar színkronját? Ugyan is erről én sehol nem látok semmi infót. Az odaát című sorozatot 3. évadig szinkronizálták, majd úgygondolták, hogy nincs elég nézettsége, most mikor meg rájöttek, hogy hát hoppá ba***a meg, még is volna, és külföldön is igen sokáig él még mindig, miközben a 6. évad végén már abba akarták hagyni. Eljutottunk odáig hogy már a 8.-nál jár, és a magyar színkron 4 évaddal van lemaradva tőle, s most kapta össze valamelyik tv társaság magát hogy végre pénzt áldozzon bele. Most a kérdés az, hogy a "Sétáló halottakkal" is ez az 5 éves terv áll fenn, vagy netán végre tervben van a nagyon nagyon közeli jövőben, a sorozat szinkronjának elkészítése, és a leadása? Tudni illik a második fontos kérdérdés amire sose tudtam meg máig se a választ az az volna, hogy ha egyszer külföldön valami már le lett adva és már a 3. vagy más sorozatok esetében 4. évadnál járnak. Mért kell a magyar szinkronosan elkészített évadok között is fél évet várni, hogy leadják, s mért nem lehet mondjuk 1 hónap szünettel leadni a soron következő évadot? így is kerek 1 hetet kell várni minden rohadt sorozatnál egy 45 perces epizódra. Bezzeg a Barátokközt és az ilyen brazil szenny szappanoperákra sose kell várni. Minden kibaszott nap leadnak belőle egy részt, s nincs egyetlen 1 olyan epizód sem ami mind filmművészetileg, mind dramaturgiailag megérné a belefelktetett pénzt és filmanyagot (utóbbit képletesen szólva eme digitális világban). Tehát röviden: Mikor látható valamelyik magyar tv csatornán magyar szinkronnal eme Walking dead sorozat?
Köszönöm előre is annak a személynek a válaszát ki megtisztel azzal, hogy érdembeli választ ír.

Nincs ilyen mappa: truemovies
Csiripel a csiripke

Tartalomjegyzék