Konrád Antal

Ő maga a megtestesült tökéletesség és tisztesség. Igaz apróbb bakik az ő életében is megjelenhetnek! Erős kézzel vezeti a házat és szigorú rendet igyekszik tartani a rábízott személyzetre. Megjelenése, gondolkodása pontos lenyomata nemcsak a korabeli Angliának, de az azt megelőző évszázadoknak is. Konrád Antal néhány évtizeddel ezelőtt már találkozott egy hasonló szereppel a legendás Csengetett Mylord című sorozatban, amelyet már akkor is a tőle megszokott tökéletességgel oldott meg!

Hirdetések

Charles “Charlie” Carson főkomornyik  (Jim Carter)

 

Természetesen nagy öröm, hogy ilyen igényes filmet láthat a hazai közönség. Az ilyeneket mindig nagyobb kedvvel csináljuk, mint egy vágóasztalon és számítógépes trükkökkel összecsapott darabot. Emberi figurák vannak benne hihetetlenül igényesen megrajzolva. A figurák szövege, beszéde, abszolút egyéni. Régen a szakmában a dramaturg odafigyelt arra, hogy a régi korokban, ki milyen társadalmi rangon volt, hisz ez a beszédén is hallható volt. És ahogy látom ebben a sorozatban visszajött ez a régi igény, így nagyon örülök, hogy csinálhatom.

Én nem szeretek az eredeti szerephez a hangommal hozzáadni. Amennyire lehet, minél hívebben szeretem visszaadni, amit hallok és látok. Sajnos sokszor előfordul, hogy fel kell javítani, de a magyar szinkron régen ettől volt “A” magyar szinkron. Rengeteg film lett jobb pusztán a magyar változattól.

Hirdetések

A képeken jól látszik, hogy a ház, az emberek, minden egy hatalmas világbirodalom részei. Ahhoz, hogy én is hasonló körülmények között éljek egy olyan társadalmi réteget kellene forszíroznom, olyan emberekkel kéne találkoznom, akikkel soha életemben nem akarok találkozni. Mert itt nem a környezet a lényeg, hanem akik lakják. A Downtonbeliek passzolnak oda.

Én úgy gondolom, hogy a művészet szórakoztatva tanít. Ez igaz a Dontown Abbey-re is. Ezért ajánlom mindenkinek a sorozat nyomon követését!

 

Next Post

Huszárik Kata

sze júl 24 , 2013
<p style="text-align: justify;"><img class="hopeimage" src="/pics/szinkron/hu/54375.jpg" border="0" width="150" height="213" align="left" onclick="viewpic('pics/szinkron/hu/54375.jpg',253,360,'')" />A három testvér közül ő az intrikus, aki szereti felkavarni az állóvizet. Persze ő is ember, így örül, ha egy férfi figyelme felé fordul, és sok mindent megtesz azért, hogy ezt a figyelmet egyszer majd elnyerje. Huszárik Kata hangjának bája átüt a képernyőn, így sokkal izgalmasabbá válik a karakter. A magyar színésznő nagyszerűen követi az eredeti kollégát, és saját jóságából is sokat átad a magyar változatnak.</p>