Magyarhangja: Fakanál

Manapság a főzős műsorokkal Dunát lehetne rekeszteni, annyi van belőlük. Manapság teljesen tótágast áll a világ. Csatornák sokasága foglalkozik az evéssel. A főzés, és maga a gasztronómia egyaránt vonzza az embereket. De közel sem mindegy, hogy milyen kedvvel beszél a szakács, tehát a szinkron kulcsfontosságú momentummá lépett elő.

Hirdetések

Mindenki ismeri a pajkos, kisfiús képű Jamie Olivert, aki évekkel ezelőtt az egyik tévé vezető arcává nőtte ki magát. Huszonéves fiatalként bontogatta szárnyait, majd a sikereket túllépve mára már tucatnyi műsorral, könyvvel és egyéb termékkel büszkélkedhet. Magyar hangja, Gáspár András nélkül immár nem is igazán tudnánk elképzelni. Maga András is szereti Jamie-t szinkronizálni; ez egyértelműen hallható a műsorban is. Hangja tökéletesen tükrözi a szakács érzelmeit. Hiába a jókedvű és közvetlen személyiség, András adja meg Jamie-nek azt a bizonyos pluszt, amivel eléri, hogy szinte rátapadjak a képernyőre. Ha Jamie megy, képtelen vagyok másfelé figyelni. Az ember nyálcsorgatás mellett azon kapja magát, hogy a konyhában tüsténkedik.
Jamie eredeti hangja elég átlagos, a hangszíne meg egyenesen borzasztó. Szenvedélyessége és a főzésbe vetett öröme egyértelműen nálunk, magyaroknál jön át a legjobban. Gáspár András megteremti az alapatmoszférát amihez jól társul Jamie laza, jókedvű és imádnivaló stílusa.
Hogy mi az eredmény? Egy elképesztően jó műsor, ami után az ember megfogadja, hogy soha többet nem rendel kaját, inkább maga dob össze valamit a konyhában. Mert az általunk készítette süti illata mellett egy cukrászda sem rúg labdába. Nekem elhihetik!

Jöhetnék a jól ismert szlogennel, hogy „fő az egészség”, de Nigella Lawson rögtön rácáfol. Jó, jó, együnk zöldséget, gyümölcsöt, de akkor hol marad a bűnözés? Az ő műsorainál főleg az expressz finomságok vannak terítéken. Sokszor a gyerekeit is bevonja a főzésbe, ami otthon is kamatoztatható. Kisfalvi Krisztina hangja elég erős és karakteres ahhoz, hogy könnyedén megjegyezzük és hozzá kapcsoljuk Nigellát. Kedves és barátságos hangszíne nagyban hozzájárul Nigella sikeréhez. Kriszta nem hadar, nem siet; csak éppen annyira turbózza fel a sebességet, amennyire szükséges. Kettejük összhangja abszolút érzékelhető a képernyőn át. Eredeti hanggal nézve kevésbé lenne ennyire magával ragadó a sorozat, ebben biztos vagyok.
Nigella mézes-mázos, kedélyes stílusa egy idő után már unalmas és kiborító, de Kriszta tesz róla, hogy ez se okozzon túl nagy csalódást és legközelebb is örömmel kapcsoljunk Nigellára, ha már nem akad semmi nézhető a tévében.

Hirdetések

Ha üvöltözés hangzik a tévéből, és épp egy szőkés hajú, barázdált arcú fickó kiabál, akkor Gordon Ramsay-vel van dolgunk. Első látásra-hallásra nem túl bíztató a kezdet, de higgyék el: Gordon nem feltétlen az, akinek látszik. Nála tökéletesen beigazolódik a „ne ítélj első látásra”. Eleinte én is fenntartással kezeltem a műsorait, de egyszer véletlen a tévé előtt ragadtam. Mindig más és más a téma, ezért mindegyik rész önmagában is élvezhető. Bebarangolja az egész világot, hogy új fogásokat, technikákat tanuljon. Sőt: pulykát, bárányt és bocit is nevel a saját kertjében.
Széles Tamással némiképp elfogult vagyok, mert ő az egyik kedvencem. Bársonyosan csengő, megbízható hangját kissé furcsa válogatott káromkodások közepette hallani, de ezt is megszoktam. Az ő hangjával Gordon megszelídül és a homlokán levő barázdák is kisimulnak. Az egész ember teljesen megváltozik; még ha üvölt, akkor sem tűnik annyira vérengzőnek. Tamás annyira áthatja a csipkelődő humorával, hogy Gordont képtelenség nem megjegyezni. Mást nagyon nem tudnék elképzelni Gordon mellé.

Mindhárom szakácsnál alapvető tulajdonság a dolce vita érzés. Kiderül, hogy érdemes bevonni az egész családot, mert főzés közben tudunk a legjobban beszélgetni! Ne féljünk megtenni a kezdő lépéseket! A döntés a mi kezünkben van.

Sister

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Hónap Magyar Szinkron Hangja: 2010. október

sze okt 6 , 2010
<u>A<strong> "Kemény Pasi Hang"</strong> kategória</u>